Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как да надебелея ?


Recommended Posts

Здравейте, аз съм момче на 16 години, висок съм 184 сантиметра и тежа 63 килограма. Иска ми се да стана поне 70 - 75 килограма, но не искам това да са мускули. Просто не мисля, че ще изглеждам зле ако кача няколко килограма мазнини. Благодаря предварително.

Редактирано от abv123
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей и добре дошъл.

Мастната тъкан е генетично заложена - при някои е повече, при други - по-малко. Също и в различни зони. При съответния начин на живот тя може да поеме мастни натрупвания (като гъба) или пък при много движение и здравословно хранене да няма възможност да трупа запаси.

Ти си явно от хората с по-малко мастна тъкан. Това е добре. Какво те притеснява в трупането на мускули? Не само безмозъчните хора се грижат за тялото си. Виж биографията на Арнолд Щварценегер. Той е бил изключително висок и кльощав юноша. Но  е формовал себе си така, както най-много му е харесвало при наличните дадености.

Добър начин за заякване е агрофитнесът. :) С мотиката и лопатата - нали се сещаш. Тогава мускулните групи се развиват равномерно и изглеждат естествено.

Друг вариант за движение без грозно трупане на мускули е йога - има мъже инструктори, които дават по-силови упражнения.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, аз съм момче на 16 години, висок съм 184 сантиметра и тежа 63 килограма. Иска ми се да стана поне 70 - 75 килограма, но не искам това да са мускули. Просто не мисля, че ще изглеждам зле ако кача няколко килограма мазнини. Благодаря предварително.

Ами виж, на тази възраст е напълно нормално момчетата да са слаби, дори да изглеждат така леко хилави, просто сега израствате много бързо, организмът на 16г. е на вълна растеж за постигане на заложения генетичен ръст на човека, нито има сили, нито пък е разумно, току-що растящите кости да се натоварват с излишно количество мазнини. Те костите още не са укрепнали, нито пък съединителната тъкан - въобще природата си е много разумна, не се съмнявай. Бих казала, че някои видове спорт са в известно отношение противопоказани да се тренират усилено в млада възраст, което обаче не пречи на треньорите леееко да осакатяват децата, но това е друг въпрос.

Сега, разбирам, че заради неестественото хранене с какви ли не боклуци част от съвременните юноши са така доста по-"загладени", а някои дори съвсем окръглени, което никак не е добре. Те как ще изглеждат според теб след 10 години? Аз лично като видя някой младеж, уж на двадесет и няколко, пък така с едни тлъстинки около талията, да не кажа дори и шкембенце, с една двойна брадичка ... - ужас, като чичко някакъв :)

За мен, дори и да не се харесваш така, твоето положение е нормалното, не другото, което искаш. И само след няколко години нещата ще се променят от само себе си. Единствено съм длъжна да спомена, че още година-две поне ще изглеждаш така по-слаб, както сега (за да не решиш след година примерно, че съм те подвела), а може би дори и до 19-20 години, не зная колко висок ще станеш по принцип; ако искаш, кажи кога е било първото ти израстване с повече от 12-15см на година, за да се ориентираме.

 

И само да вметна - моят съпруг е 187см висок, в момента тежи някъде около 67-69кг, рядко стига до 72кг, но не изглежда грозно слаб, просто по принцип не е с толкова масивна костна структура. На твоите години е бил с твоите килограми, може би дори 1-2кг надолу, чак около 20-21 години с тенис и бойни изкуства стига до към 80кг, но след като намалява интензивността на тренировките спада между 70-75кг. Та, мисълта ми беше, изглежда много добре с тези килограми, вече е почти на 50г., но фигурата му е младежка. По-ниското тегло се дължи на това, че нямаше възможност да тренира последните години. Малко спорт и пак ще качи до към 75кг.

Поздрави и не се притеснявай, момичетата не обичат тлъсти младежи ;)

Линк към коментар
Share on other sites

Искаш сила, за да пребориш нещо, или сила за любов?! Това са много различни сили. 

 

Не ти ги обяснявам, но ти си ги представяш :) 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...