Jump to content
Порталът към съзнателен живот

10г. в омагьосания кръг на ПР


Recommended Posts

Здравейте, съвсем наскоро попаднах на този сайт и оттогава, всеки ден прекарвам по няколко часа пред компютъра четейки за проблемите на хората и отговорите на професионалистите. Аз съм на 33г. и вече близо 10г. съм със ПР със всичките му симптоми, няма нужда да ги описвам всички си ги познаваме отлично.. Както много други и аз попаднах във въртележката на психиатри, които ме тъпчеха с хапчета и психолози, които не можаха да ми помогнат, но въпреки това продължаваха да ми прибират парите. Още в самото начало ми предписаха Ривотрил. Психиатърката не ми отдели повече от 20мин. и каза, че е ясна работата без да ми обясни какво се случва с мен. Пий си хапчетата и всичко ще е наред. И беше, докато не се опитахме да ги спрем. Намаляваше дозата и паническите атаки се връщаха, увеличаваше я пак за да се почувствам добре и така до безкрай. Следваше втори психиатър, който ми сменяше лекарствата през месец, докато в един момент не спря да ми вдига телефона и след мое настояване да се видим ми обясни,че на мен не ми действа нито едно лекарство и да се оправям както мога, той вдига ръце. Трети психиатър - ново лекарство Сероксат и обяснение,че всичко се дължи на невъзможноста на мозъка да произвежда серотонин и затова доживот на лекарства, надявайки се някой ден мозъка да възтанови производството му! След години на лекарства установих,че това не е начина да реша проблема и потърсих чрез познати и интернет психолози, психотерапевти, хомеопати и т.н. и т.н. Ужасяваща и отчайваща въртележка да намериш специалист в тази област, който да ти помогне да се справиш с този кошмар.

И ето, че най-накрая попаднах на вашия сайт и се видя светлина в тунела. Останах очарована и обнадеждена от усилията, които полагате да помогнетена хора като мен да се справят със подобни проблеми. Бих се обърнала по специално към д-р Тодор Първанов, тъй като неговите публикации и съвети ми направиха огромно впечатление, а доколкото виждам и отзивите на негови пациенти са все положителни. Д-р Първанов ще ви бъда много благодарна ако приемете да се видим и ми дадете ваши кординати. Вашето компетентно мнение ме окуражи, че мога да си върна радоста от живота отново. Искренно се надявам ако не приемате повече пациенти поне на консултация при вас.

Поздрави и успех на всички в борбата, или по скоро в приемането и заобичването, както казва Орлин Баев.

Линк към коментар
Share on other sites

Когато чета такива истории, изпитвам доста противоречиви чувства. От една страна ме е яд на това, че човека по независещи от него причини, е загубил много години живеейки в страх и несигурност. От друга страна, знаейки колко много усилие ще са нужни за да се промени, в мен има известна несигурност - ще може ли да направи той, това което се иска от него, за да се справи със страховете си. Знам, че ако го питам, той веднага ще каже,че е готов на всичко да се избави от страховете си, но за съжаление пътя понякога изисква повече упоритост и желание отколкото човекът може да даде.

Твърде често мотива - искам да се справя за да съм добре, не е достатъчен. Понякога просто трябва да му е писнало както на императора от този пост-http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=14544.

 

В профила ми е адреса на електронната ми поща, пишете ми там за да обсъдим евентуална съвместна работа.

 

ПП. Пуснах поста ви във форума само за да може хората да с подобен проблем да си направят точният извод и не разчитат на хапчетата за справяне с ПР. 

Линк към коментар
Share on other sites

Доверете се на д.р Първанов! Аз бах 20 години в лапите на ПР.........и ето ме...абсолютно свободен човек,  забравил кошмарните  години назад.... вече почти 4 или 5 години. Нямате представа, колко горд се чувства  човек победил себе си  и собствените си страхове.............

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за съвета poli trifonova. Радвам се за вас и затова, че сте успели да преодолеете този кошмар. Аз също съм имала "светли" моменти през тези години и знам от собствен опит колко различен човек съм тогава и колко красив и усмихнат може да е живота ми. Стигнах до момента, в който осъзнах, че искам това да е постоянното ми душевно състояние, а не само от време на време да се чувствам така. 
Благодаря за моралната подкрепа.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Никотинът (веществото, към което се създава силна психическа зависимост) уврежда нервната система по два основни начини: пряко токсично действие върху нервната клетка и спазъм на кръвоносните съдове, който се отразява върху кръвоснабдяването на мозъка и се проявява с главоболие, виене на свят, отслабване на паметта, намаляване на работоспособността и др.

Всяка изпушена цигара ускорява сърдечната дейност с около 20 удара в минута. 

Освен това при тютюнопушене кръвното налягане се повишава с 20 до 40%, което се дължи на учестяването на сърдечната дейност и свиването на кръвоносните съдове.

 

Предполагам откриваш някои симптоми на паническите атаки. Ако човекът не е тревожен, тези симптоми за него не значат нищо, но ако съзнанието на тревожната личност ги свърже с предстояща паническа атака, тя разбира се е на лице.

 

Подобно нещо се случва и при алкохола или кафето.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...