Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Дереализация


Recommended Posts

Здравейте,

 

 

 

Искам да споделя един проблем.От 2 месеца имам дереализация.Когато за първи път ми стана така , не знаех , че е дереализация и много се уплаших. След това започна да ми става лошо почти всеки ден - все едно , че всеки момент ще припадна и ми е едно много гадно. След няколко дни отидохме при ДжиПито и той ни прати на кардиорвматолог. Тя каза че това ми е от кравното и ми изписа Дианксид и Невробекс за тонус и добра психика :(.Но почти нищо не се промени и тя ни прати на невролог . Между другото каза да увеличим Дианксита на 2 пъти . От този дианксид ми беше толкова гадно - бях като парцал . Както и да е неврологът каза пак , че е от кръвното и така . Изледваха ми хормони всичко беше добре . За около 2-3 седмици отихна  , след това пак започна . Спрях да излизам със приятели. Беше ме страх да не припадна или да ми стане зле . Излизах само до баба ми или до братовчедите ми. Една вечер пак ми стана така и реших да се поразровя във нета . Видях какво преставлява и сега съм малко по-спокоен. Вече почти всеки ден ми се случва да имам дереализация и не знам . Преди 3 дни ходих при невролога и й казах , че имам чувство за нереалност . Тя ме прати при психолог и каза , че това е от нервна почва. Страх ме е , че ще започна да губя паметта си или ще полудея . Дереализацията почти винаги ми става когато излезна.Моля ви кажете ми някакъв начин да спра тази дереализация .

П.С - годините имат  ли значение , на 14 съм :)

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, тук има теми за дереализацията и може да намериш доста информация. 

Ето тук http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=14406 можеш да прочетеш нещо по - конкретно за дереализацията и точното описание на един потребител.

Дали става въпрос за дереализация, обаче или за тревожност или просто си в период от живота, в който ти е трудно да се справиш с нещо и натрупваш стрес, който ти се отразява по този начин е въпрос, на който трябва да отговори психолог или психотерапевт след консултация. С негова помощ по - бързо ще се справиш със състоянието.

Ти си на 14 години преди два месеца започна ваканцията ви. Свършил е някакъв период, ако си се готвил за кандидатстване, започнал е друг, много вероятно е да си бил просто пренапрегнат. 

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

Може ли да прочетеш по-внимателно и тогава да пишеш . За никакво кръвно не се говори , а и не седя на компютъра твърде много .

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

След няколко дни отидохме при ДжиПито и той ни прати на кардиорвматолог. Тя каза че това ми е от кравното и ми изписа Дианксид и Невробекс за тонус и добра психика :(.

Линк към коментар
Share on other sites

Така , след изписания Золофт , пия го вече 1 седмица , имах едно известно подобребние , но сега пак ми става така , все едно не съм там и сичко ми е като на кадри , все едно гледам през накъква дифузна светлина . Попринцип става ми така след като излезна навън или вечер . На залязване винаги ми става , знам ,че не е нищо страшно , но незнам как да го контролирам . А това дереализация ли е ? И междудругото страдам от късоглетство има ли някакво значение ? Благодаря :))

Линк към коментар
Share on other sites

Стреса разширява зеницата и за това имаш тези оплаквания.Золофта също ги разширява, така ,че .....са по силни.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...