Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

Здравейте,

 

 

 

Искам да споделя един проблем.От 2 месеца имам дереализация.Когато за първи път ми стана така , не знаех , че е дереализация и много се уплаших. След това започна да ми става лошо почти всеки ден - все едно , че всеки момент ще припадна и ми е едно много гадно. След няколко дни отидохме при ДжиПито и той ни прати на кардиорвматолог. Тя каза че това ми е от кравното и ми изписа Дианксид и Невробекс за тонус и добра психика :(.Но почти нищо не се промени и тя ни прати на невролог . Между другото каза да увеличим Дианксита на 2 пъти . От този дианксид ми беше толкова гадно - бях като парцал . Както и да е неврологът каза пак , че е от кръвното и така . Изледваха ми хормони всичко беше добре . За около 2-3 седмици отихна  , след това пак започна . Спрях да излизам със приятели. Беше ме страх да не припадна или да ми стане зле . Излизах само до баба ми или до братовчедите ми. Една вечер пак ми стана така и реших да се поразровя във нета . Видях какво преставлява и сега съм малко по-спокоен. Вече почти всеки ден ми се случва да имам дереализация и не знам . Преди 3 дни ходих при невролога и й казах , че имам чувство за нереалност . Тя ме прати при психолог и каза , че това е от нервна почва. Страх ме е , че ще започна да губя паметта си или ще полудея . Дереализацията почти винаги ми става когато излезна.Моля ви кажете ми някакъв начин да спра тази дереализация .

П.С - годините имат  ли значение , на 14 съм :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, тук има теми за дереализацията и може да намериш доста информация. 

Ето тук http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=14406 можеш да прочетеш нещо по - конкретно за дереализацията и точното описание на един потребител.

Дали става въпрос за дереализация, обаче или за тревожност или просто си в период от живота, в който ти е трудно да се справиш с нещо и натрупваш стрес, който ти се отразява по този начин е въпрос, на който трябва да отговори психолог или психотерапевт след консултация. С негова помощ по - бързо ще се справиш със състоянието.

Ти си на 14 години преди два месеца започна ваканцията ви. Свършил е някакъв период, ако си се готвил за кандидатстване, започнал е друг, много вероятно е да си бил просто пренапрегнат. 

Редактирано от didi_ts

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Може ли да прочетеш по-внимателно и тогава да пишеш . За никакво кръвно не се говори , а и не седя на компютъра твърде много .

Редактирано от д-р Тодор Първанов

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

След няколко дни отидохме при ДжиПито и той ни прати на кардиорвматолог. Тя каза че това ми е от кравното и ми изписа Дианксид и Невробекс за тонус и добра психика :(.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Така , след изписания Золофт , пия го вече 1 седмица , имах едно известно подобребние , но сега пак ми става така , все едно не съм там и сичко ми е като на кадри , все едно гледам през накъква дифузна светлина . Попринцип става ми така след като излезна навън или вечер . На залязване винаги ми става , знам ,че не е нищо страшно , но незнам как да го контролирам . А това дереализация ли е ? И междудругото страдам от късоглетство има ли някакво значение ? Благодаря :))

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Стреса разширява зеницата и за това имаш тези оплаквания.Золофта също ги разширява, така ,че .....са по силни.

Редактирано от д-р Тодор Първанов

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×