Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Рассвет

"Мысли на каждый день" (09.09.13 - 15.09.13)

Recommended Posts

09.09.13

 

Вы говорите: необходимо иметь нравственность. В чём состоит нравственность? Нравственно только то, что поддерживает хорошую жизнь. Всё, что не поддерживает хорошую жизнь, не является нравственным. Всё, что даёт рост жизни и помогает жизни проявиться, – это любовь в мире. Всё, что не помогает жизни и человеку развиваться, – это безлюбие.

 

Слово стало плотью

 

 

Казвате: Трябва да имаме морал. В какво седи моралът? Морално е само това, което крепи добрия живот. Всяко нещо, което не крепи добрия живот, не е морално. Всяко нещо, което дава растеж на живота и подкрепя живота, за да се прояви, това е любовта в света. Всяко нещо, което не подкрепя живота и човека да расте, това е безлюбие.

 

Словото стана плът

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

10.09.13

 

Когда вас ограбит какой-то человек, вам необходимо радоваться, что вы не на его месте, и благодарить Бога, что другой занят этой службой, что вас не поставили чиновником на эту службу, на это ремесло. Кто-то вам нагрубил, выругал – благодарите Бога, что другой пачкает свой язык. Вы учитесь. Это – нравственность. Вы скажете: Эта работа очень трудна. – Это самое простое. …Хорошая пища съедается просто, плохая пища очень трудно съедается. ...Для человека хорошо жить – это самая простая работа, нет более простой работы по сравнению с ней.

 

Молодой сын

 

 

Като ви обере някой човек, вие трябва да се радвате, че не сте на неговото място и да благодарите на Бога, че друг взел тази служба, че вас не са ви турили за чиновник на тази служба, на този занаят. Някой като ви нагруби, наругае, да благодарите на Бога, че друг цапа езика си. Вие се учите. То е морал в света. Вие ще кажете: Тази работа е много трудна. – То е най-лесното. ... Хубавата храна се яде лесно, лошата храна много мъчно се яде... Човек да живее добре, то е най-лесната работа. няма по-лесна работа от нея.

 

Младият син

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

11.09.13

 

Допустим, что ты попал в затруднительное положение, не имеешь ни копейки в своём кармане. Почему ты попал в затруднительное положение? Ты попал в затруднительное положение, потому что твой язык похож на наточенный нож, на наточенную саблю. Где кого встречаешь – всё уколешь его. Поэтому первая ваша работа – изгладить как свои мысли и желания, так и свои чувства. Сделай свой язык гладким. Измени свой характер чтобы лучше смотреть. Когда хорошо смотришь – изменится и твоё положение.

 

Всё чрез Него начало быть

 

 

Да допуснем, че ти си закъсал, нямаш пет пари в джоба си. Защо си закъсал? Закъсал си, защото твоят език мяза на един наточен нож, една наточена сабя. Дето, когото срещнеш, все ще го мушнеш. Затова първата ви работа е да изгладите своите мисли и желания, както и своите чувства. Направи езика си гладък. Измени характера си да гледаш добре. Като гледаш добре, ще се измени и положението ти.

 

Всичко чрез него стана

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

12.09.13

 

Я вам желаю беречь то самое хорошее, хранимое внутри вас, что связано с любовью. Если дойдёте до любви – нет никакого спора. При любви – и простые люди, и учёные, и святые – все одинаково равны. Если дойдёте до любви – нет никакого различия. Святой при любви смотрит на грешника так, как на своего брата. Грешник и тот не думает, что он грешник. Он думает как свой брат. Все понимают друг друга. Все внешние различия исчезают, в них зарождается одно чувство. Грешник даёт от своего богатства. Все грехи обращаются в драгоценные камни и из этих драгоценных камней даётся подарок. Но только любовь может превратить грехи в драгоценные камни.

 

Любовь и безлюбие

 

 

Аз искам вие да храните най-хубавото, което имате за любовта. Щом дойдете до любовта, да няма никакъв спор. При любовта и прости, и учени, и светии – всички еднакво стават. Щом дойдете до любовта, няма никакво различие. Един светия при любовта гледа на един грешник тъй, както на брата си. Един грешник и той не мисли, че е грешник. Той мисли като своя брат. Всички се споразумяват. Всичките външни различия изчезват, в тях се заражда едно чувство. Грешникът дава от своето богатство. Всичките грехове се обръщат на скъпоценни камъни и от тези скъпоценни камъни дава подарък. Но само любовта може да превърне греховете в скъпоценни камъни.

 

Любов и безлюбие

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

13.09.13

 

Сейчас любовь не является чем-то статистическим в мире. Она как воздух, как свет, она не делится. Вы говорите: Моя любовь. – Любовь не может быть твоей. Говорят: Женская любовь. – Любовь не может быть ни женской, ни мужской, ни детской. Любовь – это только любовь. Существует одна реальность в жизни. Все противоречия проистекают в мире от того, что мы хотим наложить закон любви, заниматься нравоучениями относительно того, как необходимо жить людям. Без любви жить невозможно. Вообще все люди создают свое несчастье, когда начинают заниматься нравоучениями относительно любви.

 

Любовь и безлюбие

 

 

Сега любовта не е нещо статистическо в света. Тя е като въздуха, като светлината, тя не се дели. Казвате: Моята любов. – Любовта не може да бъде твоя. Казва: Женска любов. – Любовта нито женска, нито мъжка, нито детинска може да бъде. Любовта е само любов. Една е реалността на живота. Всичките противоречия произтичат в света от това, че ние искаме да турим един закон на любовта, да морализираме хората, как трябва да живеят. Без любов не може да се живее. Всички хора изобщо създават своето нещастие, когато започнат да морализират любовта.

 

Любов и безлюбие

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

14.09.13

 

Когда дойдём до Сатурна, многие говорят, что он имел плохое влияние. Это не так. Это держится на непонимании. Единственная планета, знаменитая на земле, это Сатурн. Сатурн увенчан за свои знания и свои силы. Он единственный, имеющий три венца, а некоторые считают, что он один из падших богов. Это некоторые искажённые истины, переданные в определённых клише. Когда эти истины не могут объясняться, их накрывают вуалью. Когда египтяне не могли объяснить великие тайны природы, они накрывали их вуалью. Но и сами тайны были завуалированы для них. Для сокрытия этих тайн просвещённые учёные люди, не имея возможности раскрыть тайные знания массам, использовали символическое представление – скрытую под вуалью Изиду -- для того, чтобы держать ум народа пробуждённым. Они говорили, что никому не следует поднимать вуаль Изиды.

 

Жизнь более драгоценна

 

 

Като дойдем до Сатурн, мнозина казват, че той имал лоши влияния. Не е така. Това се дължи на неразбиране. Единствената планета, знаменита на земята, това е Сатурн. За своите знания и за своите сили, той е увенчан. Той е единственият, който има три венци, а някои считат, че той е един от падналите богове. Това са известни заблудени истини, които са предадени в известни клишета. Когато тези истини не могат да се обяснят, туря им се едно було. Когато египтяните не можеха да обяснят великите тайни на природата, те им туряха едно було. Но и сами те бяха забулени за тях. Техните просветени учени хора, като не можаха да разкрият тия неща на масата, та за да държат ума на народа си буден, те измислиха забулената Изида. Те казваха, че никой не трябва да дигне булото на Изида.

 

Животът е по-драгоценен

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

15.09.13

 

Изида – это Любовь в мире, являющаяся скрытой под вуалью. Каждому, поднимающему эту вуаль Любви не вовремя, даются самые большие страдания. Это я могу вам доказать исторически. Все страдания людей проистекают от Любви одних людей к другим. Вы скажете, что причина – социальные условия. Это второстепенный вопрос. Все страдания проистекают от Любви. Два человека или два народа, когда полюбят друг друга, оттуда проистекают всякие дикости. Не то, чтобы Любовь представляла собой нечто плохое. Напротив, она самое возвышенное, самое благородное, но от непонимания этого великого закона, этого великого блага, рождаются все страдания, все несчастья в мире. Поскольку люди преждевременно поднимают вуаль Любви, из-за этого рождаются все страдания. При теперешних условиях люди более готовы понять Любовь, но необходимо учиться, необходимо воспитание. Новое воспитание ведёт как раз в этом направлении – понимании Любви.

 

 

Изида, това е Любовта в света, която се явява забулена. Всеки, който дига това було на Любовта не на време, дават му се най-големите страдания. Това мога исторически да ви докажа. Всички страдания на хората произтичат от Любовта им едни към други. Вие ще кажете, че социалните условия са причина. Това е второстепенен въпрос. Всички страдания произтичат от Любовта. Двама души или два народа като се залюбят, оттам насетне произтичат всички дивотии. Не че Любовта е нещо лошо. Напротив тя е най-възвишеното, най-благородното, но от неразбирането на този велик закон, на това велико благо се раждат всички страдания, нещастия в света. Понеже хората преждевременно дигат булото на Любовта, затова се раждат всички страдания. При сегашните условия хората са по-готови да разберат Любовта, но трябва да учат, трябва възпитание. Новото възпитание води все към тази посока да разберат Любовта.

 

Животът е по-драгоценен

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×