Jump to content
Порталът към съзнателен живот

съвет за комбинация


Recommended Posts

Здравейте,

През декември 2011г претърпях операция на раменна става. Всичко мина нормално. На 7-я ден на път за болницата за смяна на превръзката започнах да не се чувствам добре в колата. При всяко издишване започваше да ми се замайва главата. Малко по малко с всески цикъл на вдишване започвах да изтръпвам и в един момент изтръпнах целия от кръста на горе и се сковах. Не усещах гърдите си и въздуха който влиза в тях, дишах автоматично. Ръцете ми се вкочиниха и не можех да ги контролирам. Бяха се изкривили. Лицето също ми беше изтръпнало, както и лицевите мускули и не можех да си отворя устата и трудно говорех.  Много се изплаших, помислих че получавам инсулт. Бяхме на 2мин от болницата и когато пристигнахме ми дадоха валериан и след 5мин всичко премина. След това ми казаха, че това е било просто един шок, нервен срив и няма нищо страшно. После на път за вкъщи отново почнаха да прииждат симптомите. Бяхме близко до окръжна болница и отидохме в спешното. Имах чувството че нещо ще стане, не можех да стоя на едно място. Прегледаха ме и ми казаха, че всичко ми е наред и да не се притеснявам.

Прибрах се и на другия ден ми нямаше нищо, чувствах си се съвсем нормално. Посетих моя позната невроложка, която ме прегледа и каза, че съм имал нервна криза, а това което съм изпитвал после е било паник атака. Прибрах се но не можах да заспя. На другия ден пак започнах да се чувствам страшно на моменти, но си бях в къщи и бързо се овладявах. В следващите 5 дена не съм спал и минута а през деня се чувствах ужасно, но не само от умората, а и имах някакви симптоми на задушаване, тежест в главата. Беше точно покрай коледа и нямаше и при какъв лекара да ида. След празниците отидох на психятър и тои ми каза същите работи и ми даде антидепресанти и ми каза да посещавам психолог. Започнах да спя, от хапчетата се чувствах малко по добре, но като цяло не се чувстах както преди. От горе долу тогава, т.е. началото на 2012 започнаха симптомите, които ме мъчат и до ден днешен и които ме карат да живея не моя си живот. Постоянно имам усещане за тежест в десетката, а очите постоянно ме болят и са ми под адско напрежение постоянно докато са ми отворени и гледам нещо. Когато гледам ТВ, чета книга или съм на компа дори е по зле. Имам чувството, че не мога да си задържа погледа върху едно нещо спокойно. Чувствам много неприятно усещане на напрежение и болка в очите. Когато чета не мога плавно да изчета една дума, а скачам от една на друга. Все едно финната моторика на очните мускули не е наред. Като цяло имам чувството, че имам някаква друга глава на раменете си, с различни възприятия, различни от тези които имах преди операцията. Всичко това ме промени и променя като човек. Не съм този който бях, много по раздразнителен съм станал, заради състоянието ми. Много често нямам енергия и само ми се мързелува. Но това не значи, че съм депресиран. Просто състоянието ми и дискомфорта ме карат да съм такъв. Бях при двама психолози, които отхвърлят депресията, както мисля и аз. Също така това състояние ми ме кара да се сещам какъв съм бил и много често с носталгия се сещам за изминали неща и се питам дали ще мога да си живея пак нормално.

 Да спомена сега и че съм ходил на какви ли не лекари, правени са ми какви ли не изследвания и всичко е нормално. Дори резонанс на главата си правих и тои беше чист. Отделно, психолози,йоги, спорт, разходки в природата, минерални бани, медитация, нищо не ми помогна. Единствено сега лятото се чувстах за около 2-3 седмици малко по добре, но така и не разбрах дали е имало причина за това.

Попаднах днес на информация за тези капки на бах и реших да пробвам. Другото което мисля да направя е да ида на иглотерапия.

Та молбата ми е да ми препоръчате комбинация от цветове, които мислите, че биха ми помогнали. Симптомите са ми основно два - тежест и болка в междувеждието(все едно ме боли синузит) и симптомите за очите които споменах. Те всъщност ми създават най-голям дискомфорт.

Ако на някой му хрумне нещо полезно, да споделя разбира се.

Благодаря предварително

Линк към коментар
Share on other sites

Пробвай упражненията на Норбеков за очи, те са принципно за възстановяване на зрението,

но предполагам ще помогнат и на тебе за твоите проблеми.

Също така пробвай и ставната гимнастика на Норбеков, тя пък е за общ тонус на целия организъм

След първия -втория път може да се почувстваш като разглобен, макар упражненията да излгеждат простички,

 Абсолютно - има огромна полза от тях, повярвай

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...