Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кучешка тения моля ви помогнете!


May4eto

Recommended Posts

Здравейте,

На 3 годишната ми племенничка, след месеци ходене по болници откриха в черния дроб кисти с кучешка тения!!! Ужасени сме, защото лечението било само оперативно, но без да ни дадат гаранция че с една две операции детенцето ще се оправи.

  Моля ви, помогнете ни! Разбрах че хомеопатията можела да лекува кучешка тения. Така ли е?

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте,

 

Имате право да се тревожите, тъй като това е много опасен паразит и по разпространение на кучешка тения или Ехинококоза България е първа в Европа!

 

 

  

 

 

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

Моето усещане е като това на Александър. В смисъл, обърнете се към него. Всичко може да се излекува с подходящия лечител :) 

Линк към коментар
Share on other sites

Пред тази опасност не бива да си затваряме очите! Защото утре може да се случи на всеки...

 

           

"Първи сме в Европа по брой заразени от кучешка тения"

 
 
                  http://www.monitor.bg/article?id=261175
Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...
В 28.10.2013 г. at 16:13, Alexander каза:

Здравейте,

 

Имате право да се тревожите, тъй като това е много опасен паразит и по разпространение на кучешка тения или Ехинококоза България е първа в Европа!

 

 

  

 

 

Moje li imeto na lekarstvoto za teniq molq mnogo e speshno

 

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Моя приятелка имаше непрекъснати обриви по цялото тяло. Изчезваха за кратко време и после пак се появяваха отново. Опита какво ли не – кортикостроиди, билки, мазила... Беше отчаяна и правеше всичко, което й казваха лекари, билкари, знахари и т.н. Обривите не й даваха мира-сърбяха, боляха, образуваха люспи. Имаше един период – кожата й приличаше на змийска...

Не смееше да излезе навън, защото всички погледи бяха насочени към нея. Докато накрая намери хомеопат. Прегледа я и намери причината за нейните страдания – кучешка тения. Пи лекарството около месец и обривите чувствително намаляха. Не след дълго изчезнаха напълно, а с тях и сърбежите.

Оказа се, че тенията е отделяла огромно количество токсини, които били причината за обривите и сърбежите.

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

  • Alexander pinned this topic
  • 1 month later...

Всички болест се дължат на две причини- паразити и замърсители. /Хулда Кларк/

Най-лошия паразит е  Фасколопсис Буски (Fasciolopsis buskii) – метилът (плосък червей), който намирам при всеки случай на рак, ХИВ инфекция, Алцхаймер, Болест на Крон, Сарком на Капоши, ендометриоза и при много хора, нямащи тези заболявания. /Хулда Кларк/

21 признака, че може да имате паразити

Да, всички ние имаме паразити. Практически е невъзможно да не влизаме в контакт с тях; те са в почти във всичко, от храната до килима на пода. Паразити от гръцки на български означава - храненик, нещо, което отглеждаш.

Паразитите винаги ще съществуват; те са част от цикъла на живота. Дори здравите индивиди ги имат, разликата е, че те по-бавно нанасят вреда.

Това, което ние не искаме, е развитие на инфекция от паразити. За да ги държим под контрол, трябва да останем чисти отвътре. Паразитите обичат лоша среда - лоша храна, мисли и емоции.

Съвременната медицина препоръчва на всеки да направи прочистване от паразити веднъж или два пъти годишно. За да се предпазим от това да бъдем засегнати от тях, трябва да поддържаме вътрешна чистота в организма. Защото паразитите започват да се размножават като луди. Например кръглите червеи могат да снасят 300000 яйца в един ден! Глистите могат да растат и да достигнат дължина 30 метра. Едноклетъчните амеби може действително да се хранят с мозъка. Никой не е напълно имунизиран, дори и най-здравите хора. Можем обаче да пазим нашите тела в много добро състояние чрез периодично прочистване.

Свързано изображение

Знаете ли, че чернодробният метил може дори да доведе до рак? Обикновено дори не знаем, че ги имаме, докато разбира се, те не станат толкова много, че да бъде трудно да се избегнат симптомите.

Паразитите могат да бъдат действителната причина за най-мистериозните заболявания. Това са някои от най-често свързаните симптоми с инфекция паразити:

Разстройства на настроението: депресия, тревожност, мисли за самоубийство, раздразнителност

Силен глад за сладки храни! Желязо децифитна анемия- червеите могат да създават достатъчно загуба на кръв, за да предизвикат анемия или недостиг на желязо.

Кожни заболявания като уртикария, обриви, екзема, сърбеж, дерматит, акне, язви, рани, лезии и т.н.

Повтарящи се гъбични инфекции като Candida.   Кървенето на венците. Главоболие.   Безпокойство или тревожност. Нервност - отпадъчните продукти от паразитите дразнят нервната система

Скърцане със зъби по време на сън.  Хранителни алергии / чувствителност към храната

Загуба на апетит.  Сексуална дисфункция при мъжете / менструални проблеми при жените

Хроничната умора.  Устойчиви храносмилателни проблеми (крампи, подуване на корема, газове и т.н.). Болки / скованост на ставите.  Проблеми с дишането. Сърбеж - особено около устата, носа и ануса.    Проблеми с паметта

Свързано изображение

Видове паразити и техните ефекти върху имунната система

Това са само няколко вида паразити и това, което правят: Кръглите червеи.

Свързано изображение

Този специфичен вид паразит може да положи 200000 яйца на ден и да нарасне до дължина 15 м. Оценките показват, че 1 милиард души са заразени с този вид червей. Симптомите са горен абдоминален дискомфорт, астма, безсъние, апендицит, перитонит, треска, загуба на тегло и обриви поради секретите или отпадъчните продукти от червеите. Голям брой от тях може да предизвикат блокиране на стомашно-чревния тракт, кръвоизливи при проникване на чревната стена, абцеси в черния дроб, хеморагичен панкреатит, загуба на апетит, и недостатъчна абсорбция на усвояваните храни. 

 

Паразити при деца

Над 80% от децата се заразяват с паразити като острици и аскариди. При спазване на хигиенните правила може да се предотврати заразяването с тях, както и с тении или засмукващи паразити. Трябва обаче да се помни, че най-грамотният начин за предпазване от паразити е профилактичното антипаразитно прочистване на организма. Тази профилактика не може да бъде чрез медикаментозни средства, защото всички те са твърде токсични, което е опасно не само за детето, но и за възрастните. Най-разпространеното паразитно заболяване при децата е ентеробиозата (острици). Обикновено яйцата на остриците са върху постелно бельо, играчки, килими, бани и тоалетни. Те могат да оцелеят във водопроводна вода от 7 до 21 дни, като това зависи от температурата на водата и нейната наситеност с кислород. Известно време яйцата на остриците могат да запазят жизнеността си в бутилки и бебешки шишенца.

При бременност

Най-простите, едноклетъчни паразити увреждат децата още в утробата на майката и за борба с тях не може да се използват нито антибиотици, нито облъчване или операции - затова за бременността е необходима подготовка.

В какво се състои опасността от паразити по време на бременност и след раждането на детето, и защо е необходима подготовка?

Последиците от чревната фаза на развитието на аскаридите са особено опасни за бъдещите майки. Личинките на аскаридите проникват през плацентата и се настаняват в тялото на плода там, където им позволява генетиката на бебето.

Ако това е мозъкът, младата майка ще има трудно раждане с разкъсвания, а след това й предстои доста ходене по детски лекари.

Ако са белите дробове, още от бебешка възраст започват безкрани остри респираторни заболявания, бронхити, пневмонии, които практически не се поддават на лечение с антибиотици.

Ако в жилището има котка, анти-паразитната програма е задължителна и за членовете на семейството, а домашните животни трябва да се подлагат на глистогонна терапия 3 пъти годишно. Цистите на простите паразити от вида кокцидии, попадайки в организма, поразяват различните типове клетки - но главно в централната нервна система и мускулите. Размножаването вътре в клетките продължава, докато клетката се разкъса поради изобилието на микроби - и тогава те започват да проникват в съседните клетки. Така бъдещата майка и детето биват подложени на опасност. Особено опасна по време на бременността е токсоплазмозата.

При токсоплазмозата се наблюдава гибел на плода в утробата на майката, смърт на новороденото в резултат на обща инфекция, а при оцелелите деца - поражения на нервната система, очите и други органи.

Свързано изображение

КУЧЕШКА ТЕНИЯ  Ехинококозата ("кучешка тения") е хелминтоза от групата на цестодозите, която се характеризира с образуване на паразитни кисти в черния дроб, белите дробове и други органи и тъкани. Половозрялата форма е дълга от 2 до 7 мм. Има главичка с 4 смукалца и двойна корона от 35-40 кукички, шийка и 2-6 членести звена. Личинката, която расте, развива се и живее в човешкия организъм десетки години, представлява киста с кръгла или овална форма, запълнена с течност. Животните (например, овце или крави) се заразяват от тревата, в която може да се озоват яйца на ехинокока. След това, ако куче яде от месото на заразено животно, вътре в него се развива тения, чиито яйца попадат в тревата или остават върху козината.  В случаите без особени усложнени болестта протича незабелязано с години и може да бъде открита случайно. Ехинококоза в главния мозък.  Около паразита се формира съединително-тъканна капсула, обкръжена с възпалително-променена мозъчна тъкан. Наблюдават се огнища на омекване и кръвоизливи.
Проявите на паразитоза в мозъка се формират от хипертензионен синдром и локални симптоми. В първия влизат главоболие, световъртеж, гадене, общи епилептични припадъци с последващо развитие на пареза в крайниците, където е имало конвулсии. Възникват психически разстройства: бълнуване, депресия, слабоумие. За най-ефективно лечение се смята отстраняването на ехинококовите мехури. Ако не е възможно да се направи операция, смъртта настъпва сред увеличаващи се явления на вътрешно-черепна хипертензия или в епилептичен статус.

Свързано изображение

Най-често срещани са: Ехинококоза на жлъчните пътища. Ехинококоза на белите дробове. Ехинококоза на черния дроб. Ехинококоза на бъбреците. Ехинококоза на далака. Ехинококоза на сърцето. Ехинококоза на гръбначния мозък.

ГОВЕЖДА ТЕНИЯ (Taeniarhynchus saginatus) Говеждата тения има тяло с лентовидна форма и дължина над 10 метра. Човекът е краен приемник на говеждата тения. Продължителността на паразитирането на говеждата тения в организма на човека е около 20 години. Поставянето на диагноза е трудно поради слабата симптоматика при протичане на паразитозата. ениаринхозата минава през 2 стадия: ранен и късен (хроничен). Ранният е изучен сравнително слабо поради неизразените или отсъстващи симптоми, затова е прието да се смята за прикрит или слабосимптомен.
В хроничния стадий на тениаринхозата се наблюдават 4 основни симптома:
- астеновегетативен (обща слабост, отпадналбост, лесна умора, нарушен сън, световъртеж, главоболие, повишена раздразнителност);
- диспептичен (гадене, понякога повръщане, парене в хранопровода, диария или запек, повишено слюноотделяне;
- абдоминален (болков синдром в областта на корема без определяно място на локализация: това може да е болка в областта на стомаха - епигастрия, болка вляво или вдясно от корема);
- рязка промяна на апетита (редуват се отслабване със засилване).
Понякога единственото доказателство за наличието на тениаринхоза е излизането на самия хелминт и неговите членчета от червата - без никакви оплаквания от страна на пациента.

Паразити при котките: Токсоплазмоза, Toxoplasma gondii  Токсоплазмозата протича по-тежко при хора, чиято имунна система е отслабена по различни причини. Групите с повишен риск за тежка токсоплазмоза включват:
- плод в майката по време на вътрешноутробното развитие;  - малки деца;  - престарели хора;
- бременни жени (поради рисковете за бъдещето дете); - хора с потисната имунна система.За хората от рисковите групи заразяването с токсоплазми може да предизвика тежки заболявания, включително енцефалит (мозъчно възпаление), аборти, мъртвородени деца, вродени пороци в развитието (в това число умствена изостаналост) и други проблеми с нервната система и зрение.  Токсоплазмозата най-често се наблюдава у котки, които имат достъп до улицата и водят активен ловен живот, както и при такива, които ядат сурово или недостатъчно термично обработено месо. Според статистиката, в зависимост от начина на живот, от 20 до 60% от всички котки са инфектирани с Toxoplasma gondii - но само в неголяма част се наблюдават симптоми на токсоплазмоза.  По подобен начин стоят нещата и при хората - над 500 милиона души по цял свят са заразени с токсоплазми, но при повечето от тях симптомите й остават скрити и не се проявяват. При това в различните страни ситуацията е различна. Например, в САЩ и Великобритания с токсоплазма са заразени 20-30% от населението, а във Франция и Германия - до 80%.

Трихинелозата е тежко паразитно заболяване, което засяга хората, домашните и дивите животни. Причинител на заболяването е малък живораждащ нематод Trichinella spiralis. Тя паразитира в домашните и дивите прасета, малки плъхове, мечки, лисици, диви гризачи. У човека Trichinella spiralis се среща в три морфологични форми: полово зрели (чревни), млади (мигриращи) и мускулни (капсулирани). Мъжките полово зрели трихинели имат дължина 1,4 до 2,2 мм, а женските 3 до 4,4 мм. В организмът в новия гостоприемник паразитът попада с месото на животни опаразитени с мускулни трихинели. Попадналите в стомашно-чревния тракт на човека трихинели се декапсулират под влияние на стомашния сок. Преминават през тънките черва, достигат полова зрелост и след 5 дни женските започват да раждат млади ларви. Те извършват миграция по лимфен и кръвен път и се локализират в напречнонабраздената мускулатура. Хората се заразяват от месото на заразени с трихинели, най-често домашни и диви свине, или от месни продукти (кайма и др.), недобре топлинно обработени. Заразяват се и от колбаси, употребявани без топлинна обработка (луканка, суха наденица, пастърма и др.), непроверени от ветеринарните органи. Месото на болните животни не е променено на външен вид. Навлезлите от мускулните влакна трихинели са много малки и са невидими без микроскоп. Заболяването започва с отоци по лицето, постепенно покачване и задържане на висока температура, мускулни болки при гълтане, движение на очите, дъвкане, дишане и ходене. Понякога заболяването започва с повръщане, разстройство и болки в корема.

Trichomonas vaginalis

Резултат с изображение за Трихомонас вагиналис

едноклетъчен, подвижен протозой с микроскопични размери (средно 10-20 µм) и невидим с просто око. Паразитът се размножава чрез делене на 8-12 часа. Характерна особеност на трихомоните е способността им да фагоцитират (поглъщат) други микроорганизми (бактерии) като по този начин се превръщат в резервоар на патогенни причинители на други инфекции, вкл. и сексуално предавани, като например гонококция (т. нар. Трипер). Това обяснява честото наличие на съпътстващи инфекции при трихомоназата. Trichomonas vaginalis води до развитието на промени в епитела на шийката на матката, които се наблюдават и при рак на шийката на матката. При бременни жени трихомонадната инфекция може да доведе до преждевременно раждане на недоносен плод.
 При инфекция с трихомони, може да се образуват ранички във влагалището и върху шийката на матката. Трихомониазата е една от най-често срещаните полово-предавани болести, която засяга в голяма степен и двата пола. Смята се, че тя засяга 20-25% от жените на възраст 16-35 години и е причина за 7-10 % от уретритите при мъжете. При жените се засягат влагалището, шийката на матката и уретрата, като най-честата проява е със засягане на влагалището (т.нар. трихомоназен вагинит). В 10-20 % от инфектираните жени заразяването с Trichomonas vaginalis протича безсимтомно, т.е. те нямат оплаквания и инфекцията се открива случайно при профилактично изследване. При мъжете се засягат уретрата, а при дългогодишно носителство и когато не е провеждано лечение, инфекцията може да засегне и
простата. Болшинството от инфектираните мъже нямат симтоми или те са слабо изразени. Това благоприятства разпространението на инфекцията между пратнъорите. При голям процент от мъжете заболяването може да протече безсимптомно (в този случай те се явяват само преносители) или да се прояви като възпаление на уретрата (уретрит). При жените инфекцията обикновено дава симптоми на вагинит (възпаление на влагалището) с лошо-миришеща сиво-жълтеникава секреция, като много рядко се случва да няма клинична изява. Трихомониазата се предава главно по полов път. Човек се заразява при пряк контакт с инфектиран партнъор, най-често хетеросексуален, като инфекцията се предава от пениса към влагалището и обратно.   

Анкилостоми. Този паразит рефлектира на над 700 милиона души. Анкилостомната инфекция индуцира сложна смес от хост-защитни и патологични имунни отговори. Ларвите на анкилостомата проникнат през кожата. Младите червеи използват зъбите си, за да се закрепят за чревната стена и да се хранят с кръвта. Симптоми от анкилостома са недостиг на желязо, болки в корема, загуба на апетит, дефицит на протеин, суха кожа и коса, кожни раздразнения, отоци, подут корем, умствена тъпота, и в крайна сметка сърдечна недостатъчност.

Острици. С острици е заразено едно от всеки пет деца. Симптомите могат да включват сърбеж и дразнене на ануса или влагалището, храносмилателни разстройства, безсъние, раздразнителност или нервност. Може също така да не показват никакви симптоми. Женските червеи изпълзяват на ануса и снасят около 15 000 яйца на ден.

Трихуриди. Тези инфекции се оценяват на няколко стотин милиона по целия свят. Симптомите на трихуриди са кървави изпражнения, болка в долната част на корема, загуба на тегло, ректален пролапс, гадене и анемия.

Глисти. Те могат да живеят десет години в червата на човека. Някои глисти могат да снасят най-много един милион яйца на ден.

Плоските червеи. Те се намират в пикочния мехур, кръвта, черния дроб, белите дробове, бъбреците и червата. Човешките инфекции с метили са повече от 250 милиона в световен мащаб. Те могат да причинят сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт, пикочния мехур. 

Кърлежите пренасят болесттотворни микроорганизми!

Резултат с изображение за Кърлежи

        Основна роля имат пасбищните кърлежи. Заразяването на човек става чрез ухапване от инфектиран кърлеж.  Възможно е заразяването да стане само часове след запиването на кърлежа. Ухапването от кърлеж обикновено е безболезнено, затова често остава незабелязано. Много хора размачкват свалените кърлежи от животните, при което пръски от съдържимото попадат в очите и човек се разболява без да е ухапан.

1. Правилно отстраняване на забития кърлеж
        Кърлежът трябва да се отстрани бързо, но много внимателно. Най-добре е това да стане с пинсети. Леко забилият се кърлеж може лесно да се изтегли и с ръка, но задължително с ръкавица.Отстраняването трябва да стане чрез постепенно издърпване, без обаче да се върти и извива. Много широко разпространена практика е да се върти обратно на часовниковата стрелка, но това е абсолютно погрешно. Така кърлежът може да се скъса и част от устния му апарат да остане в кожата, което да наложи допълнително хирургическо отстраняване. Неправилно е и мазането на мястото на забития кърлеж с алкохол, терпентин или изгаряне с кибритена клечка. Това води до връщане на чревно съдържимо в устния апарат на кърлежа, което увеличава шансовете за предаване на евентуална зараза. По същия начин трябва да се отстраняват и кърлежите от домашните любимци.
        2. Насочване за хирургично сваляне при дълбоко впит кърлеж или когато при вадене на кърлежа в кожата са останали части от него
        Понякога при изтеглянето кърлежът се скъсва и в кожата остава устния му апарат. Това увеличава шанса за предаване на инфекцията, затова останалата от кърлежа част трябва да се отстрани хирургически.
        3. Щателна дезинфекция на кожата след сваляне на кърлежа - с йод, спирт или одеколон.
        4. При възможност сваления кърлеж се поставя в шишенце и се носи за изследване. В противен случай се унищожава чрез поставяне в спирт. Много хора размачкват свалените кърлежи от животните, при което пръски от съдържимото попадат в очите и човек се разболява без да е ухапан.
        5. Съвети за проследяване в продължение на 30 дни относно:
        - Локални прояви - на мястото на ухапването - зачервяване, оток, болка.
        - Общи прояви - температура, ставни и мускулни болки, главоболие, обрив по тялото. За временно пребиваващите или живеещите в ендемични за Кримско-Конго хеморагичната треска райони - прояви на кървене от венците, хеморагични петна по кожата.  Сред инфекциозните заболявания, предавани с кърлежи, най-голямо практическо значение у нас имат Лаймската борелиоза (Лаймската болест) и Марсилската треска. Кримската-Конго хеморагична треска е много тежко заболяване, но с ограничено разпространение. Кърлежите разпространяват и причинителя на Ку-треската, хеморагична треска с бъбречен синдром, кърлежов енцефалит.

Лаймската болест е една от най-разпространените предаване с кърлежи инфекции в България. Клиничната картина може да имитира редица заболявания. Първият стадий започва след инкубационен период от 3 до 30 дни и се характеризира със зачервяване на кожата с диаметър > 5 см, обикновено на мястото на ухапване от кърлежа, което впоследствие бързо се разширява.
        Паралелно със зачервяването или самостоятелно могат да се изявят и други симптоми на началната Лаймска болест - увеличение на лимфните възли в областта на ухапването, отпадналост, температура, болки в мускулите и ставите, невралгия, главоболие. Симптомите могат да изчезнат и без лечение, но причинителят остава в организма и заболяването може да прогресира.
        Вторият стадий се развива месеци след инфектирането. В тази фаза пациентите често съобщават за умора, проблеми с концентрацията и световъртеж. Типични са кризите на изпотяване и епизодите със силно учестен пулс. Характеризира се с някоя от следните клинични прояви:
        - неврологични - радикулит, менингит или възпаление на лицевия нерв; ставни - най-често възпаление на големите стави;   - засягане на сърцето - нарушения на сърдечния ритъм и възпаление;
        - очни - конюнктивит, засягане на ретината;    - кожни - множествени червени петна по кожата.
        Третият стадий са усложненията от нелекуваната Лаймска болест, години след заразяването. Клиничните му прояви са хронични възпаления на ставите, необратими кожни промени, атрофия на зрителния нерв, нарушения на паметта. Възможни са рецидиви месеци и години по-късно, предизвикани от останали в организма борелии.   Марсилската треска е другото най-разпространено заболяване, предавано чрез кърлежи. Заразяването става чрез ухапване от кучешки кърлеж. Марсилската треска е разпространена предимно в Южна България и по Черноморието.     На мястото на ухапването често се появява неболезнено уплътнение (тъмно петно), покрито с тъмна коричка, което в много от случаите остава незабелязано. След скрит период от 3 - 7 дни заболяването започва с висока температура, силно главоболие, мускулни ставни болки, отпадналост, гадене, повръщане и зачервяване на очите. След 3 - 4 дни се появява характерен едропетнист обрив по цялата тяло, включително по дланите и стъпалата. С появата на обрива значително се влошава общото състояние на болния. Температурата продължава около 10 дни, но при правилно антибиотично лечение спада до 3 - 4 дни. При нелекуваните случаи може да се стигне до тежко засягане на черния дроб, бъбреците, нервната система и поява на кръвоизливи. През последните години се наблюдава зачестяване на тежките форми.  

Кърлежов енцефалит -  Остро заразно трансмисивно заболяване с природна огнищност и предимно поражение на нервната система. Основни източници и резервоари на заразата са гризачите и птиците и паразитиращите по тях кърлежи.  Обикновено заболяването започва остро с температура до 39 - 40 градуса, главоболиe, зачервяване на конюнктивите и склерите, и менингиален синдром. Едновременно с това се развива и енцефалитен синдром с вяли парализи или парализи на шията и горни крайници. Профилактичните мерки са: унищожаване на кърлежите, предпазване на ухапване от кърлежи, дезакаризация на дмашните животни.

 

Ето част от интервю с Д-р Мартин Петров, медицински специалист
Ръководител на Държавната Лаборатория по Паразитни Болести. Д-р Петров, с 21-годишен опит, е автор на на повече от 60 статии на тема молекулярна паразитология. Държавната Лаборатория по Паразитни Болести е открила нова причина за халитозата (лош дъх): заразяване с паразити.

Наскоро завършено изследване доказва, че отпадъчните продукти от паразитите са токсични и създават благодатна почва за развиване на гнилостни бактерии в стомаха. Това е причината, поради която хората, заразени с паразити, може да страдат от лош дъх.

Ще обсъдим този здравен проблем с д-р Мартин Петров, Ръководител на Държавната Лаборатория по Паразитни Болести.

— - - Д-р Петров, благодаря Ви за гостуването. Да започнем с основния проблем. Вярно ли е, че болшинството от населението на България е заразено с паразити?

- Да. В сравнение с други страни, ние заемаме една от водещите позиции. Поради лошото екологично състояние, бездействието на властите и безразличието на хората.

— - - Д-р Петров, верни ли са резултатите от изследванията, които показват връзка между заразяването с паразити и лошия дъх?

- Допреди броени години, медицинската общност смяташе, че лошият дъх е проблем, изцяло зароден в устната кухина. Въпреки това, последните проучвания показват, че проблемите със стомаха и черния дроб, които винаги се наблюдават при паразитните болести, също водят до лош дъх. Учените също подчертават, че този привидно "нормален симптом" не трябва да се игнорира. Заразяването с паразити винаги води до сериозни болести.

Аз лично имам доверие на резултатите от изследването, проведено в нашата институция. Обичайният "лош дъх" се превръща в сериозно заболяване. Около 92% от смъртните случаи сред хората са причинени от паразитни болести. И не става дума само за смърт поради заболяване.

- - Когато говорим за паразити, обикновено имаме предвид червеи. Нима те причиняват лош дъх и дори смърт?

- В действителност е голяма грешка да се смята, че единствените паразити са червеите. Има огромно разнообразие от паразити, които живеят в различни органи на тялото. Те причиняват различни оплаквания. И между другото, многоклетъчните червеи, или по-точно казано хелминтите, са много опасни. Те буквално унищожават червата, причинявайки разлагане и в крайна сметка смърт. Но дори червеите трудно могат да бъдат намерени и унищожени.

Наред с тях има хиляди паразити, които могат да живеят в черния дроб, мозъка, белите дробове, кръвта или стомаха. И почти всички от тях са смъртоносни. Някои от тях незабавно започват да действат агресивно и да унищожават тялото. Други паразити живеят незабелязано, докато броят им не стане толкова голям, че тялото не може повече да се бори и така човекът умира.

В същото време мога да кажа уверено, че практически в тялото на всеки има паразити. Проблемът е, че повечето много трудно могат да бъдат открити. И чак когато последиците от инфекцията стават забележими, лекарите се опитват да ги отстранят. Дори и при аутопсия са нужни специални тестове, за да се открият паразити. Поне за повечето от тях.

Пак повтарям - има вероятност буквално хиляди паразити да живеят в черния дроб, мозъка, белите дробове, кръвта, стомаха. И почти всички те са смъртоносни. Всичко обикновено започва просто с лош дъх.

— - - Може ли да дадете конкретни примери на заразяване с паразити?

- Мога да изброя стотици случаи. Но по-скоро ще се съсредоточа върху онези примери, които демонстрират ясно опасността от паразитите.

Първо, оказа се, че някои тении могат да причинят рак. Освен това, червеите са тези, които развиват рак първи. Злокачествените клетки на червеите се разпространяват из тялото на човека, като по този начин го заразяват. Това се случва, когато ларвите на паразита стигнат до лимфните възли на червата. Те съответно се превръщат в ракови образувания и в заплаха за човека. Смъртта настъпва буквално в рамките на няколко месеца. Пореден случай на смърт от такъв тумор имаше миналата седмица.

На снимката: клетки на злокачествен тумор, дължащ се на паразитни червеи.

          4-1.jpg

Друга често срещана цел на паразитите е мозъкът. Заразяването му води до неврози, бърза умора, прекомерна раздразнителност и внезапни промени в настроението. И в по-напреднал стадий, с увеличаването на паразитите в мозъка, се развиват по-сериозни заболявания и в крайна сметка се стига до летален изход.

Пазим фото архив на аутопсии, при които са открити паразити в различни органи на тялото. Ето само няколко снимки, но трябва да Ви предупредя, че гледката не е приятна.

Паразити в жлъчката на мъж:
1-1.jpg

Паразити в мозъка, които причиняват рак:

2-2.jpg

 

 

 

Червеи в сърцето, които предизвикват сърдечен арест:

3-1.jpg

 

Третият пример е заразяване на човешкото сърце. Смята се, че това заболяване е много рядко. Но в действителност, паразити в сърцето се намират у приблизително 23% от хората. Или с други думи у всеки четвърти човек. В началния стадий те са напълно неоткриваеми и нямат влияние върху организма. Но с времето броят им се увеличава и започват да стават забележими. Те са в основата на много болести на сърцето и ако говорим за внезапна смърт вследствие на сърдечен арест, паразитите са причината в почти 100% от случаите.

— - - Има ли някакви други опасни последици от заразяването с паразити?

- При мъжете, паразитите причиняват простатит, импотентност, аденома, цистит, камъни в бъбреците и пикочния мехур. 
При жените, причиняват болка и възпаление на яйчниците, миоми, маточни фиброми, т.н. бучки в гърдата, както и възпаление на надбъбречната жлеза, пикочния мехур и бъбреците. И, разбира се, тези проблеми са придружени с преждевременното стареене на кожата, бръчки, торбички под очите, брадавици и папиломи по лицето и тялото.

— - - Как да се предпазим от паразитите? Има ли някакви изследвания, лекарства?

- За съжаление, може да се каже, че няма сигурни методи за диагностициране на паразити в тялото. Това е донякъде поради съществуването на много видове паразити (известни са повече от 2 000 вида) и отчасти поради трудното им откриване. Цялостно изследване за паразити може да се направи само на 1-2 места в страната и ще струва много скъпо.

Симптомите на паразитна инфекция са следните:

·        лош дъх;

·        алергии (обриви, сълзене очи, хрема);

·        обриви и зачервяване на кожата;

·        чести настинки, възпалено гърло, запушен нос;

·        хроничната умора (когато умората настъпва бързо, независимо от извършваната дейност);

·        често главоболие;

·        запек или диария;

·        болки в ставите и мускулите;

·        нервност, безсъние и нарушения на апетита;

·        тъмни кръгове и торбички под очите.

·        Гъбички по кожата.

·        Хемороиди.

Ако и Вие се оплаквате дори от един от тези симптоми, тогава има 99% шанс да страдате от паразитна болест.

И трябва да се отървете от паразитите възможно най-скоро!

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

Според СЗО паразитите в човешкото тяло причиняват по-голямата част от заболяванията с фатален изход. От хепатит и стомашна язва до злокачествени тумори и рак. Всяка година 15 милиона души умират заради паразити. Широкото разпространение на заразата предполага, че паразитите живеят в тялото на почти всеки човек.

15 милиона души умират всяка година заради паразити! 97% от населението е заразено!

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 10 months later...

Здравейте,

  Нямам търпение да споделя, това което преживях... Сина ни от дълго време има болки в корема, къркорене и понякога подуване. А нощем скърца със зъби. Бях скептична, когато той преглеждайки сина ми, заключи - Ехинокок! Скептична защото ние нямаме куче, но Свекито има и с което малкия много се забавлява. И така започнах лечението и следях всичко... и изненада,  на втория ден усетих неприятна миризма от акото му и вглеждайки се видях странна слуз и нещо полупрозрачно, продълговато и като че беше накъсано.  Това продължи още около седмица докато постепенно намаля и изчезна. Вече не му се подува корема, не го боли и не е  толкова гладен вечер. По жизнен е и сутрин се буди бодър. Да не забравя, че спря да скърца със зъби докато спи. Благодаря Ви от сърце Александър!

Редактирано от Alexander
Линк към коментар
Share on other sites

  • Alexander unpinned, pinned и unpinned this topic
  • 1 month later...

 

ПАПИЛОМИНТЕ СЕ ДЪЛЖАТ НА ПАРАЗИТИ В ТЯЛОТО! 

АКО ИМАШ ПАПИЛОМИ ПО ШИЯТА, ПОДМИШНИЦИТЕ И ДРУГИ МЕСТА - ПАРАЗИТИ ТЕ ИЗЯЖДАТ ОТВЪТРЕ!

Ако човек има папиломи по кожата, значи, че колонии със смъртоносни паразити са се заселили във вътрешните органи и бавно се хранят с тях.

Според статистиката повече от 1 милиард души са заразени с паразити. Най-точният начин за диагностициране на инфекцията е появата на папиломи.

wx1080.jpg
На въпроси отговаря: 
Д-р Лидия Кентарева 


Доцент д-р в Научно-изследователския институт по клинична паразитология и тропическа медицина. Повече от 20 научни работи на молекулярна паразитология. Специализира в молекулярна диагностика на лайшманиоза. 

Професионален опит: повече от 15 години


 

"От редактора: Научно-изследователският институт по клинична паразитология и тропическа медицина е открил реалната причина за появата на папиломи по тялото: паразитни инфекции. Последните проучвания показват, че продуктите от живота на паразитите са токсични и формират добра среда в стомаха за развитието на бактерии. Точно поради тази причина хората, заразени с паразити, могат да наблюдават папиломи на тялото си.

Ще обсъдим този здравословен проблем с д-р Лидия Кентарева, доцент в Научно-изследователския институт по клинична паразитология и тропическа медицина.

 

Д-р Кентарева, добър ден! Да започнем с основния проблем. Вярно ли е, че болшинството от населението на България е заразено с паразити?

Д-р Кентарева: Да. Ние заемаме една от водещите позиции. Поради лошото екологично състояние, бездействието на властите и безразличието на хората.

Всяка година милиони хора умират поради болести, предизвикани от паразити. В същото време, ако направите проучване на смъртните актове, няма да видите на много места „паразитна инфекция“. Изключенията са много редки и като правило, това са ситуации, когато е невъзможно да се игнорира инфекцията, например, ако сърцето е задръстено с червеи. За местните здравни органи не е изгодно да признаят широкото разпространение на паразитната зараза и факта, че около 89% от всички смъртни случаи са причинени от паразити. Освен това болестите, предизвикани от паразити, принуждават хората да ходят по прегледи и да купуват скъпи лекарства. А това е голям пазар. Надявам се, че успявате да прочете между редовете.

 

Водещ: Д-р Кентарева, наистина ли папиломите са признак на паразитни инфекции?

Д-р Кентарева: Да. Няколко изследователски групи се съгласиха, че продуктите от паразита екскреция водят до появата на папиломи върху човешката кожа. Освен това ако виждате папиломи върху кожата си, това означава, че паразитите вече са добре устроени в тялото и активно се снасят яйца. Това означава, в действителност, че всеки човек, който има папиломи по кожата, е в смъртна опасност.

014.jpg

И отново, около 89% от всички смъртни случаи, включително така наречените „естествени“ имат една причина - паразити, които бавно изяждат човека отвътре.

 

Водещ: Обикновено паразитите са хелминти, които могат да доведат до папиломи, проявляващи се по кожата. Как могат те да доведат до смърт?

Д-р Кентарева: Хората живеят в сериозна заблуда, че паразитите в човека могат да бъдат само червеи. Съществува огромен брой различни видове паразити, живеещи в различни органи, които предизвикат най-разнообразни последици. Освен това червеите или особено хелминтните са доста опасни. Те буквално унищожават червата, което води до тяхното загниване и в крайна сметка до смърт. Между другото дори хелминтите доста трудно се диагностицират и премахват.

Наред с тях има хиляди паразити, които могат да живеят в черния дроб, мозъка, белите дробове, кръвта или стомаха. И почти всички от тях са смъртоносни. Някои от тях незабавно започват да действат агресивно и да унищожават тялото. Други паразити живеят незабелязано, докато броят им не стане толкова голям, че тялото не може повече да се бори и така човекът умира. Те причиняват редица фатални усложнения: инфаркти, раковите тумори, цироза на черния дроб, нефрит, разлагане на бъбреците и др.

В същото време мога да кажа уверено, че практически в тялото на всеки има паразити. Проблемът е, че повечето много трудно могат да бъдат открити. И чак когато последиците от инфекцията стават забележими, лекарите се опитват да ги отстранят. Дори и при аутопсия са нужни специални тестове, за да се открият паразити. Поне при повечето видове.

Единственият универсален симптом, който точно показва наличието на паразитна инфекция в човешкото тяло, са папиломите.

 

Водещ: Можете да ни дадете конкретни примери за клинични случаи на заразяване?

Д-р Кентарева: Мога да изброя стотици случаи. Но по-скоро ще се съсредоточа върху онези примери, които демонстрират ясно опасността от паразитите.

1. Ситуация с щастлив край. Пациентът се оплаква от спорадични коремни болки. Прегледът показа, че му червата му са запушени от червеи. Те буквално са прокопали сложен лабиринт там, процесът на разложение е напреднал и човекът е близо до сепсис. По време на операцията част от червата са отстранени, червеите – почистени и разлагащите тъкани са премахнати. И след една седмица в реанимация, пациентът се чувства по-добре.

007.jpg

2. Матка, която подслонява колония от паразити. За съжаление, нямаше как да ги отстраним, защото паразитите и ларвите бяха изпълнили матката напълно и органът е увеличил обема си няколкократно. Следователно матката трябваше да бъде отстранена. Жената беше спасена. Отравянето на тялото беше твърде сериозно, тя беше подложена на специализирана терапия след отстраняване на матката, но въпреки това почина след 3 години.

008.jpg

3. Ехинококова киста на сърцето. Заболяването е установено твърде късно. Лекуващият е смятал, че човекът просто страда от коронарна болест на сърцето и стенокардия, но истината е много по-жестока. Операцията е безсмислена, а консервативното лечение не помогна изобщо. Сърдечна трансплантация също не е възможно – няма донори. Като резултат пациентът умира без да се върне към съзнание.

009.jpg

 

Водещ: Как може човек да разбере, че е заразен с паразити?

Д-р Кентарева: За съжаление, може да се каже, че няма сигурни методи за диагностициране на паразити в тялото. Това в донякъде поради съществуването на много видове паразити (известни са повече от 2000 вида) и отчасти поради затрудненото и откриване. Цялостно изследване за паразити може да се направи само на 1-2 места в страната и ще струва много скъпо.

Първите симптоми, които показват наличието на паразити в организма са:

– папиломи; 
– лош дъх; 
– алергии (обриви, сълзене очи, хрема); 
– обриви и зачервяване на кожата; 
– чести настинки, възпалено гърло, запушен нос; 
– хроничната умора (когато умората настъпва бързо, независимо от извършваната дейност); 
– често главоболие; 
– запек или диария; 
– болки в ставите и мускулите; 
– нервност, безсъние и нарушения на апетита; 
– тъмни кръгове и торбички под очите.

Ако наблюдавате дори един от симптомите, тогава има 99% шанс да страдате от паразитна болест. И трябва да се отървете от паразитите възможно най-скоро!

 

Водещ: Как могат хората да се отърват от паразитите и да се предпазят?

Д-р Кентарева: В момента положението с лекарствата, използвани за лечение на паразитни инфекции, е доста проблематично. Разбира се, има различни високо специализирани лекарства, които могат да прочистят организма от хелминти. Има повече и по-малко ефективни лекарства срещу различни типове глисти и чернодробни паразити. Основният проблем при тях е, че те се целят само в един конкретен вид паразити. А всеки човек е заразен със 7-8 вида, най-малко. Средно получаваме 11-14 вида паразити на всеки заразен човек."

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...