Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблем във връзката ми


Recommended Posts

Здравейте, на 21 години съм и имам страхотна приятелка, която много обичам. Заедно сме от година и половина. Проблемът ми е там, че я излъгах на няколко пъти за неща, които можех спокойно да и кажа и всичко да се приключи на мига. Преди няколко дни тя разбра, че гледам порно филми зад гърба и, а и бях казал, че не го правя, когато тя ме попита на два пъти. Направих го, за да не предизвикам неприязън от нейна страна към мен, защото това я отвращава. Гледах в продължение на 4 месеца - максимум по 3-4 пъти на месец, като не съм изпитвал нужда да го правя на всяка цена. Сега тя мисли, че съм извратен и, че не ме привлича като жена, което не е така, защото тя ме възбужда много. Много я подразни факта, че я излъгах и отричах до последно, за което и много съжалявам. Не исках да се стигне точно до там, където се стигна, но аз сам съм си виновен. Имам чувството, че ще я загубя и съм много изплашен. Аз осъзнавам вината си и се извиних многократно, но без резултат. Сега ми е необходимо мнението на специалист, за да може тя да се убеди, че аз съм абсолютно нормален и, че не съм зависим от това. Не ме е грижа, че някой ще ми се присмее за това, наистина ми е нужен отговор. Моля Ви напишете какво мислите по въпроса. Благодаря предварително.

Линк към коментар
Share on other sites

Не разбирам за каква вина говориш.Може ли да поясниш.

Да, определено, не си имал смелост и си отрекъл, но не мисля, че това лъжа.Все едно, лекаря да изпитва вина,че на въпроса на умиращият- ще живея ли, отговаря -да.Ти не си искал, тя да се разстройва и това е.А, за гледането и нормалността ти-ако някой мъж ми каже,че не е гледал такива снимки или сайтове или ме лъже или не е много нормален-тук изключвам религиозните ограничения.

 

Може да ме цитираш.Все пак съм психиатър и мога да кажа, кое е нормално и кое не е.

Линк към коментар
Share on other sites

Само да добавя, че ситуацията - приятелката ми ме хвана да гледам порно е сравнима със ситуацията - приятелката ми ме хвана, че и изневерявам.

Възприятието при жените е едно и също. Свързва се с лъжата и предателството, което  няма нищо общо и в двете ситуации.

 За приятелката не е толкова проблем, че си гледал порно, а че това е скрито от нея, което  я кара да се чувства непредпочетена и пренебрегната.

Когато жената е с по - ниска самооценка или увереност, автоматично идват въпроси като : 

„В какво сбърках?", „Какво ми липсва?", „Не бях ли достатъчно добра за него?" 

и други подобни, от които идва и извода и, че не те привлича сексуално.

За да излезете от тази ситуация, добре е да говорите за това.

Има достатъчно много литература, статии, сайтове, и тук във форума има доста теми с тази тематика, които обясняват гледането на порно. Кога и защо се поражда тази потребност. Какви са рамките на "нормалността" и кога говорим за зависимост.

Ако тя иска да те разбере и да даде шанс на взаимоотношенията ви ще ти съдейства в тази инициатива и ще разберете, че нищо фатално не се е случило.

Редактирано от didi_ts
Линк към коментар
Share on other sites

×
×
  • Добави...