Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Отново заедно !?


wine

Recommended Posts

За много години, скъпи приятели, здраве, мир и хармония за вас и семействата ви!

Аз съм жената от тази тема: http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=12197

С две думи преразказано: преди 2,5 години бащата на детето ми ни изостави заради друга жена /дъщеря ми беше на година/,ожениха се, имат и дете. В края на това лято той пожела да говорим, сподели, че е направил най-голямата грешка в живота си като ни е изоставил, че е бил заслепен и все в този дух...Бил готов на всичко ако съм свободна и склонна да му дам шанс, за да ни върне в живота си. Аз отговорих доста уклончиво. Той се раздели с жена си още тогава, нямат развод все още. За сега просто прекарваме общо време с детето си, нещо което преди не сме правили, пътуваме, забавляваме се и толкова. Той твърди, че всеки може да сгреши веднъж. Аз много искам да му вярвам, всички около мен мислят, че това е грешка. Че човек веднъж постъпи ли така това означава, че всичко ще се повтори. Не е ли възможно човек да научи уроците си и да се промени!? Чудо ли очаквам наистина!? Видях, че да останеш сам не е края на света, но нали знаете- ако веднъж те излъжат- срам, за този дето те е излъгал, ако 2 пъти- срам за теб. Да не говорим, че не ми се иска да залъгвам напразно дъщеря си...Знам, че искам много- да дадете мнение без да сте в нещата, но...имам нужда от подкрепа!

 

Линк към коментар
Share on other sites

Ч.Н.Г. много радост ,щастие и здраве .

Всички знаем че живота е движение .Ако не забравяме че нещата никога не се повтарят ,няма проблем .На вид  ситуацията същата , но спиралата се е завъртяла .Нормално е да сме по зрели , да градим връзките си по разумно .Трудно е да се гради нова връзка върху стари основи ,но защо не .Ако човек вярва в себе си , няма невъзможни неща .

Линк към коментар
Share on other sites

Добре дошла отново, мила wine!

Звучиш по-мъдра и самостоятелна, осъзнаваща собствената си ценност и способности.

 

Три съществени момента има според мен:

1. Добре, че си дала линк към старата тема. Прочетох първия ти пост, прочети си го и ти и извади всички негативи, които си написала за него. Когато се промени така, че всички те да станат позитиви, ще можеш ли да му вярваш? Има ли човек, който може да се промени толкова много? Може и да има и това да е точно твоят човек. Колко време, след като всичко стане цветя и рози, ще му повярваш и ще се отпуснеш да можеш да разчиташ за всичко на него, както в началото на връзката ви?

2. Родителите му променили лии са отношението си към теб? Това е дреболия, но повярвай ми, също е подводен камък.

 

Честно казано, никой тук не може да ти даде съвет, защото не познава човека. Може би и той самият не се познава ( както много хора впрочем.)

 

Според мен, ако му дадеш шанс, връзката ви вече няма да е същата - самата ти вечев не си същата. Но може би пак може да бъде хубава? Ти решаваш.

За детето не мисли, каквото и да решиш, за него в която и да е ситуация ще има и плюсове, и минуси.

 

3. Когато го приемеш отново, той ще ходи да вижда второто си изоставено дете. Приготви се да намериш сили и да стискаш зъби, без това да увреди връзката ви.

 

През времето, когато живя сама, нямаше ли някой, когото да си харесаш? Ако всички мъже са ти се виждали безлични, значи наистина още си много влюбена ... тогава може би си струва. Дори да се опариш втори път.

 

 

П.П. С теб май също е бил 2,5 - 3 години преди проблемите, както с другата. Може би за толкова тръпката му намалява и търси нещо ново? Познавам един човек, който беше женен и разведен 3 пъти. Негова роднина знаеше, че съжителството му с жена трае 7 години, след което търси друга. За съжаление тя позна и третия път. Но това са само безпочвени предположения. Както казах - ние не го познаваме. Имал ли е приятелки преди теб и как са протекли връзките?

 

 

От предната тема:

 

Десита, трябва да си разпечатам коментара ти с големи букви и да си го залепя на хладилника!

Отношението му към другата жена доказа правотата на много от писалите там.

Редактирано от Креми Стоилова (късметче)
Линк към коментар
Share on other sites

wine, съжалявам, но и аз мисля в посоката на Креми.

Аз нали съм си подробна, но ... твоя човек не прави ли тази грешка поне два пъти вече? Първият път е бил убеден, че е сгрешил, като е избрал теб и сте се разделили, а сега и с втората жена и то точно по същия начин... И защо така установява грешката чак като се появи дете? Нещо не ми се струва нормално, но не знам подробности за него и не мога да разбера какво.

Също така извини ме, че малко на твой гръб, но аз от чисто психологичен аспект бих се поинтересувала - ти и другата жена приличате ли с в някакво отношение и в какво? Струва ми се, че и за теб ще е полезно да помислиш и разбереш.

 

Както и аз също ще повторя това: "През времето, когато живя сама, нямаше ли някой, когото да си харесаш? Ако всички мъже са ти се виждали безлични, значи наистина още си много влюбена ... тогава може би си струва. Дори да се опариш втори път.". Идеята е такава - ако все още този мъж неустоимо те привлича, то нещо в теб има нужда именно от него (или такъв като него); в такъв случай по-добре да се съберете, дори и да има да учиш един горчив урок (да не те плашим, не е задължително да е така, може и добре да се получи), то явно така само можеш да го научиш. А ако го правиш отчасти за себе си, отчасти заради детето, под предлог че именно това е неговия биологичен баща - тогава твърдо не го прави!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте, благодаря за отговорите.

Може би си приличаме по-скоро физически с въпросната жена. Иначе тя е доста по-млада, напориста, властна, манипулативна, оправна. Аз съм от старата генерация- при мен нещата са ясни и прости, подхождам към нещата честно и с отворено сърце. Не мога да лъжа, не мога да манипулирам. Сигурно тази предвидимост е леко безинтересна. Нямам добро самочувствие, чувствителна съм. През тези години съм се срещала, разбира се, с други мъже, но с никой не можах да премина границата на приятелските отношения. Може би просто детето ми е още малко и то си остана приоритет/нали разбирате- няма много време за личен живот/. Да, мислела съм, че този мъж е голямата ми любов. За мен беше и любов от пръв поглед.

Не знам какво толкова им направи новата жена, но сега за цялото му семейство аз съм идеалната и добрата. Никой не ме гони, мога да се почудя какво искам, но пустата несигурност все ме гризе! Пък и той като гледам не се е разбързал- очаквах, може би, той повече да бърза да поправи нещата...ако изобщо наистина иска!

Линк към коментар
Share on other sites

1-може би е гузен (несигурен).Или пък е доволен и това му е достатъчно .(риторично)

2-Какво значи да поправи нещата .Разминава ли се виждането ви за семеен живот .(риторично)

3-На какво се крепи семейството на родителите ?(риторично)

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей wine,

 

Всички тук са ти дали добри насоки за размисъл и съвет, според собственото си вникване в твоята житейска история. За мен разковничето е в твоя първи пост: (с извадки)

 

"Не че отношенията ни някога са били цветущи, но напоследък станаха кошмарни.

Каза, че отдавна не ме обича и е живял с мен само заради детето. Че аз съм виновна за краха на връзката ни, че аз съм студена....Че просто не го правя щастлив, че сме съвсем различни хора..."

 

Погледни над сладкото (може би!) чувство за заслужен реванш и получено възмездие и туширай обяснимата еуфория, че сега имаш отново неговото внимание, не си сама и има с кого да споделяш приятни моменти, и си отговори честно на въпроса - това ли е моята "сродна" душа, онзи, с когото гледаме в една посока, дишаме в синхрон и обичаме всеотдайно? И ако отговорът е утвърдителен, то тогава задължително се опитайте да направите връзката ви изпълнена с много любов, по-силна и съдържателна с целия този натрупан опит. Но ако отговорът е отрицателен, поне ще си подготвена за отговорността от решението си, каквото и да е то. При всички положения съм сигурна, че всички тук ти желаем успех и възможно най-доброто развитие!

Линк към коментар
Share on other sites

Аз бих те посъветвала да се възползваш от неговото внимание за момента, и заради детето,

но нищо повече. За да не изживееш нови разочарования, ако се съберете отново

А според мене разочарования ще има, твоят човек е доста  непостоянен

ще имате известно време спокойно съжителство и след това на него неминуемо ще му омръзне

и ще запее старата песен на нов глас, ще прехвърча от едната си жена на другата, защото има и деца

може да намери и трета..и така.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Миличка,четох и двете ти истории и аз самата се лутам и незная как да се справя със собствените си проблеми. Но нали все сме  склонни да даваме съвети за чуждия живот,пък не можем да опровим своят.Както се казва- много по-лесно е да оправим живота на другите,вместо собствения си. За себе си зная,че не бих се отказала,не се отказвай и ти.Щом толкова време не си срещнала друг човек,значи това е твоя.Хората грешим,объркваме се в дадена ситуация и тя преобръща целият ни живот.Така се случи и при мен,оттогава минаха  месеци.Знаеш ли как само от един разговор в неподходящия момент се преобърна всичко в живота ни.Имах достатъчно време да преосмисля нещата и да намеря грешката и при двама ни.Но ако можем да го подредим, трябва да го направим. Та огледай се около себе си,всички ли имат идеални семейства и връзки.Не мисля- малцина са. Прибери си мъжа,щом той иска да е с вас. Човек трябва да се бори всеки ден за да е щастлив,а не да се отказва.Опитай се да превъзмогнеш нещата които са ви се случили,не да ги забравиш,това не се забравя и си продължи живота с него. Кой знае какво го чака и му готви съдбата? Но всеки заслужава своя втори шанс,стига ти да го искаш. :) Успех!

Редактирано от cardy
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...