Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сексуалност - темата, за която не се говореше


Recommended Posts

 Привет!

 

 Има хора, които са родени хомосексуални, а искат да следват добрия, светлия път,за който всеки, който посещава тези страници знае. И аз лично дълго време не бях сигурен, не бях сигурен коя е правилната позиция. Та ние сме хора.  (Имаме ужасно дълъг път, за да стигнем до ангелите, пък камо ли за нещо по-голямо...)

 Хетеросексуален съм, но в последните 7-8 години постепенно станах асексуален, защото нуждата ми от нещо по-голямо по отношение на Любовта беше по-силна и смислена от всичко друго.

 Мисля, че това е просто част на пътя на еволюцията. Хорат се раждат такива, защото Бог е избрал да се раждат така, а да се коментира Неговият замисъл е все едно жаби да коментират хората (най-малкото).

 Всички вие знаете, че Учителят спомена, че след време и мъже ще могат да раждат. Не се придържайте към строгите църковни догми. Учителят нарочно не каза нищо за това. Той знаеше, че е казал достатъчно, за да го разберем.

 Тези хора, които са родени хомосексуални трябва също да следват пътят на Любовта по абсолютно същият начин, по който живее всеки един от Нас. И това е Божията Воля. Нека имат само един човек до себе си, нека вярват и да се молят, нека бъдат добри към другите и да са спокойни, че не са осъждани от другите. Та ние сме Бялото Братство, ако ние нямаме любовта и силата да им помогнем, кой друг. Светът ще се промени много в кратко време и всичко, което ще се случи ще бъде по Божията любов.

 И ако има някой, който смята,че е чист, добър и близък до Бога, а не е съгласен с думите, които идват от сърцето ми да ми пише.

 Отворете сърцата си, много предразсъдици усещам у хората на темите, за които не е говорено от Учителят.  Но той е казал предостатъчно...

Линк към коментар
Share on other sites

Току що влязох тук, за да отворя тема в която да напиша:

 

Полът също е заблуда.

 

Полът също е заблуда. Дори и да имаш физическо проявление в гащите, полът също е заблуда. Сексуалната ориентация е заблуда. 

 

Дали си асексуален, хомосексуален, хетеросексуален и т.н. зависи от ролята, която имаш в света на заблудите.

 

Накрая всеки осъзнал се трябва да разбере какво е да си мъж и какво е да си жена независимо от пола си.  

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

 

 Всички вие знаете, че Учителят спомена, че след време и мъже ще могат да раждат.

Здравей, 

 

Можеш ли да предоставиш точните думи на Дънов?

Линк към коментар
Share on other sites

 Не бих искал темата да се превръща в спор на различни мнения, които се основават на прочетено, научено от външния свят или на теории, родени в ума им.

 Поводът да напиша този пост тръгна от там, че хомосексуален човек попита какво мисли Бялото братство за хората, родени като такива.

 Искам да кажа, че това са неща, които само сърцето може да каже дали са правилни. За много от нас  това е тема, която дори няма нужда да бъде коментирана. Но има нормални хора, които също имат стремеж към духовното. Видяното в поста на този човек едва ли не ме отблъсна от казаното, а не искам да знам как се е почувствал той.

 Искам да кажа, че истината за много неща се крие единствено в сърцата ни и от потребността да бъдем добри.

 Ще се радвам, ако някой ме подкрепи и направи опит да се обединим вместо да се разединяваме в спорове.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Най-близкият цитат, който намерих (не съм търсил много), е "В духовния свят и мъжете и жените раждат"

 

 Не бих искал темата да се превръща в спор на различни мнения, които се основават на прочетено, научено от външния свят или на теории, родени в ума им.

 Поводът да напиша този пост тръгна от там, че хомосексуален човек попита какво мисли Бялото братство за хората, родени като такива.

 Искам да кажа, че това са неща, които само сърцето може да каже дали са правилни. ........

 

Някои автори на духовна литература споменават, че човек в преражданията трябва да добие опит от всеки вид сексуалност (хетеро, хомо, би). Дейвид Дейда (един от 100-те съвременни признати духовни учители) казва, че няма значение дали двойката е еднополова след като между двамата има потенциал и единият поема женската парадигма, а другият мъжката. 

 

В генетиката на човека никъде не е заложен пола му. По някое време ембрионът пък става от определен пол. Някои затова казват, че полът е илюзия. Съществува единствено потенциалът на мъжкия и женския принцип. Също така ми е интересно дали въобще астрологично може да бъде намерен определител на пола. Небесните тела задават генетичната ни структура. 

 

Не мисля, че можем да търсим общо мнение на Бялото Братство по въпроса. Важното е човек да бъде приет от тези около него такъв. какъвто е. 

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Не бих искал темата да се превръща в спор на различни мнения, които се основават на прочетено, научено от външния свят или на теории, родени в ума им.“ 

 

Какво искаш? Да мисля като теб ли? Това не е по силите нито на мен, нито на друг. 

 

 

 

Поводът да напиша този пост тръгна от там, че хомосексуален човек попита какво мисли Бялото братство за хората, родени като такива.“ 

 

Тук има достатъчно хора изучаващи словото на Петър Дънов. Дано се включат, за да ти кажат. Но и да знаеш, че няколко подобни теми стоят заключени. За мен нещата в случая са ясни. Хомосексуализмът е тежко психично разтройство, вродено или придобито впоследствие. 

 

Ще се радвам, ако някой ме подкрепи и направи опит да се обединим вместо да се разединяваме в спорове.“ 

 

Аз мога да ти обещая, че това е последният ми пост по темата. Ако не да те подкрепям, то поне няма да те опровергавам. Не е малко, нали? 

Линк към коментар
Share on other sites

Хомосексуализмът е тежко психично разтройство, вродено или придобито впоследствие. 

 

 

Любим каламбур, експлозивна смес в ретортата на алхимик-изпитател. Това се получава, когато се заговори за секс и духовност.

 

Но все пак в кой век живеем, в 21-ви или в 12-ти, нека нумеролозите редуцират числата, мисля че резултата ще е един и същи. Но аз държа да живея във века, когато информацията е достъпна, цензурата е свалена, а границите между континентите са сведени до „клик”.

 

Проста справка и желание за анализ, елементарна, подчертавам „ЕЛЕМЕНТАРНА” мисъл, могат да те отведат до това, че „хомосексуалността” отдавна не е в списъка на психическите заболявания, а изказвания подобни на твоето, са подсъдими, като дискриминиращи, уронващи авторитета и унизяващи човешкото достойнство и човешката свобода.

 

Странното, е че когато се говори за хомосексуализъм, се подразбира само неговата мъжка половина, именно той се атакува и именно той се обсъжда и напада, основно от мъже.

 

В коментари като този се чуват сподавените хрипове на изкривения патриархат, защитаван от орангутаноподобни горяни. Но защо?

 

Логиката е проста. Мисълта, че един мъж може да бъде третиран като жена, е ужасна за тези, които поставят жената по долу от себе си. Мисълта да са на мястото, което те сами са отредили за нея е немислима.

 

Та, Мъже, започнете да уважавате жените, та когато станете като тях, да сте в мир със себе си!

Редактирано от Йордан Анов
Линк към коментар
Share on other sites

Не схващам целта на темата. Вечна светлина, какъв е въпросът, който конкретно те интересува? Конкретизирай, защото от написаното от теб могат да се изведат няколко въпроса, но кое точно е провокирало отварянето на темата:

 

1) Какво е мнението на членовете на ББ за хомосексуалистите;

2) Защо съществуват хомосексуалисти;

3) Как се съчетават хомосексуализмът и духовното развитие?

Линк към коментар
Share on other sites

Проста справка и желание за анализ, елементарна, подчертавам „ЕЛЕМЕНТАРНА” мисъл, могат да те отведат до това, че „хомосексуалността” отдавна не е в списъка на психическите заболявания, а изказвания подобни на твоето, са подсъдими, като дискриминиращи, уронващи авторитета и унизяващи човешкото достойнство и човешката свобода.

 

То и Астрологията не е в списъка на науките, но има хора, които твърдят, че е наука. 

 

Мисля, че тази тема ще бъде заключена. Наистина е опасна, тъй като някои(включвам и себе си) могат да се подхлъзнат и да станат крайни. 

 

Всъщност Йордан Анов позна, че знанията ми осносно тази тема са елементарни. Обяснявам си го с факта, че приема ли нещо за истина, истина си остава. Иначе ето една бърза справка, с която съм напълно съгласен. За мен по темата всичко е изчерпано с това: 

 

Въпреки големия брой изследвания и до днес се водят дебати по въпроса за причините за хомосексуалността. Нито един от предложените досега отговори на този въпрос не са еднозначно подкрепени с доказателства. Основните становища са, че хомосексуалността е продукт на вродени конституционални, генетични или хормонални фактори, или че е придобито под въздействието на разнообразни социални фактори след раждането поведение. Съвременното научно мнозинство защитава позицията, че различните форми на хомосексуалността се определят от комплексни фактори.

 

Източник

Линк към коментар
Share on other sites

Разгледах и видях, че периодично през годините се появява темата за хомосексуалността и винаги с едно и също развитие, с една и съща съдба, а именно, навлизане в тупика на тесногръдието, отказа от приемане и най-вече неудобството и срама, който изпитваме по темата.

Задавам си въпроса, но и си отговарям, защо всъщност толкова много ни вълнува нещо, за което не сме готови да говорим. Отричаме го, а сме привлечени от него.

Учудвам се на абсолютната категоричност, с която заклеймяваме нещо, съществуващо от хиляди години.

С какво, всъщност, ни пречи? С какво руши нашите граници и комфорт? Всяко общество е с нравите си, но ние рискуваме да сме най-нетолерантното, не само по този казус.

В същото време започвам да осъзнавам, че толерантността е агресивно чувство, т.е. тя априори приема своя обект за слаб и немощен и с това отнема от силата му. А е нужно само нормално приемане, не нещо друго. 

Всеки от нас е различен от другия и няма как да бъде иначе. Светът и животът затова  са толкова красиви и вълнуващи, а значимото е това, което носим у себе си.

Хайде, да разтворим сърцата си за различните! Да не сътворяваме врага!

Редактирано от _Маги_
Линк към коментар
Share on other sites

Темата за и срещу хомосексуализма вече е обсъждана и апелирам да не правим това отново тук в тази тема.

 

Що се отнася до това може ли да се съчетае хомосексуализмът с духовния стремеж, то отговорът няма как да е еднозначен. На един етап това е напълно възможно, но ако желаем да преминем на следващия то той ще ни попречи, както всъщност и всеки вид желание за секс. Същото е и с всяко друго желание, но тъй като сексуалната енергия в същността си е същата като всяка творческа енергия, то правилното и изразходване е от особена важност. Но това са разсъждения, които общо-взето не важат за обикновения човек. Може да се напредне значително в много отношения преди да се наложи да се откажем от определени наши навици. Но в един момент това става неизбежно. Въпросът със секса е просто един от многото, които следва да разрешим. Да, наистина, той е от трудните за разрешаване, но никой не го изисква от нас на този етап. Засега най-разумно е да се следва една умереност.

 

Ако продължим един процес в бъдещето, лесно можем да видим неговата истинска стойност. Това, което остава след секса в дългосрочен план е любовта (ако я има). Ако я няма остава само споменът за нещо, което имаме нужда да правим отново и отново...

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за споделените мнения. Тази тема е обсъждана не веднъж или два пъти в портала, затова не виждам смисъл да се обсъжда наново. Моля продължете вашите разсъждения на лични или в други сайтове със по-специализирана насоченост в подобни теми.

 

Затварям тази тема и моля не пускайте подобни теми отново!

Линк към коментар
Share on other sites

Гост
Тази тема е затворена за писане.
×
×
  • Добави...