Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Таро и Здраве


Recommended Posts

Преди време имаше тема, специализирана само за картите Таро и здравето. Очевидно е - тя вече не съществува, а и то беше преди сегментацията на форума по целесъобразност: за начинаещи, среднонапреднали и напреднали.

Сега отново запълвам липсата на подобна тема, отнасяща се до здравето.

 

П.С. Темата е изключително специфична и хора без сериозен опит с реално гледане преди това на въпроси за здраве, да избягват да пишат. Като това включва и изискванията, описани в Препоръките за пишещите в този форум.

 

....

Редактирано от Лиула
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Да се върнем в реалността.

7 чаши, Кралица чаши, Императорът

 

Интелектуалната заигравка ме кара да бъда цинична, какъвто и самият живот е, но и не само. Цинично е и желанието да помогнеш, без да имаш инструментариума да го направиш. Но си чул и искаш да участваш в масовостта на едно общо масово затъмнение ... Чул е и друг, който владее механизмите на моста между преди и сега. Avant et Apres.

Често, глупостта е причина да бъдем приближени до и на физическата смърт - 7 чаши с Кралица чаши - дълбока кома.

Императорът - стабилизиране, ала отново капсулирано, отново неживот (разбирайте живот, лишен от душа).

За подобен живот в смисъла на неговата противоположност, аз не мога да страдам.

Животът ще продължи, но сам по себе си, той е нищо.

Езерото, което обичаше Нарцис, обичаше повече себе си.

Редактирано от Лиула
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

2 пентакли, 3 меча, 3 жезли

2 чаши, 6 меча, 9 чаши

 

Кой би предположил, че ситуацията около тези карти, ще е напрегната, направо бременна от зомбиран страх и ужасии.

Едни лежерни карти с лек привкус на мартирология и драматизъм, какъвто само страхливците знаят, особено, когато губят почва под краката си, да не изгубят, да не са изгубени, да не изгубят фалоса ... Символ на единението на дълбоко втвърденият архетип по някъде дълбоко заспалият Император.

Мъжът, който липсва.

И, мъжът, който страда, са две различни неща, погледнати през призмата на един уродлив анимус, представен в женски образ.

 

Иначе, става дума за болести, за здраве, за лечения ... Смешно е направо, колко е гротескна човешката перцепция за страданието и колко зомбирана е надеждата да си уникален и незаменим.

Когато здравословните проблеми са леснорешими, неангажиращи божия намеса и благодат. Всяка болест ни се вижда животозастраваща, тя обаче застрашава само нашата непригодност за поемане на отговорност и нищо повече и нищо друго.

 

Когато се срещаме със страховете си, е най-страшно.

И Таро е безпомощно, впрочем, всяка една прогностична наука, която се изправя срещу човешкото малоумие.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Гледах на едно момиче, непознато за мен, болно от левкемия, уж излекувана и с ремисия.

Отдавна не ми се занимава с хора, докато не чух нещо - че тя отказала традиционно лечение след повторно диагностициране на болестта.

 

Спомних си за моята практика и за много такива случаи. Болни хора, онкологично болни да отказват традиционна медицина и да се втурват в алтернативни медицини и лечения, и практики. Досега, всичките ми случаи са свършвали със смърт и то до последно - вяратa в успеха над болестта не ги напускаше, докато не се видяха на какво са заприличали. После се сетиха кой е бил правилният път.

 

Картите ми са 6 пентакли, Рицар жезли, 7 чаши. Въпросът ми бе дали алтернативното лечение ще помогне.

Ами не само, че няма да помогне, ами и ще навреди, защото е ерзац на всичките етапи, през които един болен човек преминава.

Чудото няма да се случи, чудото е само в главите на проективните ни мисли за чудо. А човешката глупост наистина е безмерна.

Вярата ще ви излекува, когато клетките ви са увредени ли? Няма вяра, която да направи болна клетка здрава, айде да се разбере това. Нито източни практики, нито небесни. Болен ли си онкологично, лекувай се според науката. Не се лекувай спрямо измислените практики на полуидиоти. Таро също го казва и то категорично.

 

Не мога да коментирам повече, защото ще кажа твърде нецензурни неща. А момичето ще си иде мърцина, само защото днес отлага спешна медицинска намеса.

Редактирано от Лиула
Линк към коментар
Share on other sites

 

Чудото няма да се случи, чудото е само в главите на проективните ни мисли за чудо. А човешката глупост наистина е безмерна.

 

Безмерна е глупостта, споделям мнението ти. 

От около 10 години слушам непрекъснато и все по-често, че онкоболните прибягват до тези методи и освен по-бърз край нищо друго не печелят за съжаление.

Станали сме ужасно увредена нация, тъжен факт !

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...
×
×
  • Добави...