Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня 24.3.2014 - 30.3.2014


Recommended Posts

Мисъл за деня - 24.3.2013
Как е започнал човек живота си пре­ди хиляди години? Най-първо е живял в една висока сфера в етера и тогава не­говото тяло е било друго; след години е живял във въздуха; след много години е живял във водата, най-благоприятните условия, докато най-после го срещаме в твърдата почва. В различните среди чо­век придобива различни качества: в ете­ра придобива едно качество, във въздуха - друго, във водата - трето, и в твърдата почва - четвърто; по този начин той из­минава един кръг. След това наново ще живее във водата. Къде ще бъде тази вода вече? Тя няма да бъде тук, в твърдата почва. Човек ще се превърне в риба и ще живее в Астралния свят. Той ще живее там хиляди години, докато Астралният свят - тази вода, се оформи и се превърне в твърда почва. Тогава човек отново ще започне да живее на твърдата почва, но вече в Астралния свят, а не на твърдата почва на Земята.
 

И земята ще се изпълни със знание

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото Братство...– формула


Молитвен наряд за понеделник:

Благославяй - №8 от "Духът Божий"
Молитва на царството
Псалом 143 

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 25.03.2014г.
 
Човешката душа е безплодна, когато не е изпълнена с Божията Любов. Това, което става с Елисавета и с Мария, става с всяка човешка душа. Докато не дойде Любовта и докато не дойде Духът да се всели, не може да има постижения. Тряб­ва да станат тия посещения, за да се пре­образи светът. Посещение на Духа - това е реализиране на онова, което Любовта носи. Нали по-рано идва Любовта и по­сле идва детето. Думата забременяване значи да се изпълни човешката душа с Божията Любов и Духът Божи да влезе в човека, та човешкият живот да бъде ос­мислен. Докато Божията Любов и Духът Божи не изпълнят човека, той е стран­ник, той е като един чужденец на Земята; той прилича на гладния, който не е ял и очаква сега един хубав обяд.
 
 
 
Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-26.03.2014г.

 

Кой от вас е изучавал ангелския език? Първата буква на ангелския език започва с думата любов, но не тъй, както я знете на български език. В ангелския език гласните букви съставляват основните добродетели. Това, което представлява за нас принципи, в ангелската азбука съставлява гласните букви. Буквата “а” , буквата “о” в ангелския език, например, представляват известни добродетели. В ангелската азбука има повече гласни букви, отколкото в нашия език. Колко гласни букви в същност имат ангелите, няма да ви кажа. Те имат и повече съгласни. Ние, съвременните хора се стремим по възможност да опростотворим своя език.

 

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за сряда:

Песен за светлия път - от "Песен на Ангелите"
Молитва на братството
Псалом 19
Псалом 103

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 27.03.2014 г.
 
... но, като обичате, не се интересувайте дали ви обичат. Този въпрос го оставете неразрешен, защото да обичате - това зависи от вас, а да ви обичат - това не зависи от вас. Някой път хората искат да ни наложат да обичаме някого - това със заповед не става. Ще обичате някой, който има нужда от вас. Гладен е - дайте му малко хляб; жаден е - дайте му мал­ко вода; гол е - облечете го. Може да му направите хиляди услуги, а вие искате да му кажете: „Аз те обичам, обичам, оби­чам!“ - това е театър.
 
 
 
 
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-28.03.2014г.

 
Често вие прекъсвате връзките с Невидимия свят, с онези Светли съще­ства, които ви любят, и по този начин се разколебавате в живота си. В своите наблюдения аз съм виждал силни нату­ри с твърди убеждения, постоянни, кои­то, като дойдат до големи изпитания, се разколебават. Когато човек започне да се плъзга, да пада, нека се остави да падне до дъното, а не само до половината; по- надолу от дъното не може да падне. Ако пътят за един висок връх е през някоя дълбока долина, слез до дъното на тази долина, за да поемеш после към върха. Ако правиш опит, прави го докрай. Ще кажете: „Това е странно“. Не, когато съз­нанието на човека е будно, при такъв опит той ще научи много и това вече не е падане, а слизане. Затова казвам: ако слизаш, слез до дъното. Първата мисъл, която постоянно трябва да държите в ума си, е, че Божествената ръка, Божествена­та сила крепи всяка душа. Тя е свързана посредством една нишка с Невидимия свят, затова никога не може да убегне от Божествения промисъл.
 
 

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за петък:

Фир-фюр-фен – песен
Молитва на Триединния Бог
Псалом 44

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-29.03.2014г.

 
В Стария завет пише, че са дошли ангели да помагат, но са се оплели. Сега идват други ангели, за да ги освободят, и покрай тях ще освободят и някои хора. Вие сте в една малка лодка, морето е бурно и си мислите да не би да се обърне лодката ви, а никак не ви идва наум, че бурята ще престане. Нали Христос запрети на бурята и тя спря? Върху всеки чо­век работи едно Светло същество и чака момента да се прояви. В Природата няма резки неща, всички неща стават бавно, така, както изгрева.
 

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата Молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята молитва
Да се прослави Бог в Бялото братство... – формула


Молитвен наряд за събота:

Бог е любов – песен
Малката Молитва
Псалом 25

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-30.03.2014г.

 
Някой казва: „Ангелите имат ли му­зика?“. Имат. Ангелите, които слязоха да поздравят Христа, бяха хора, завършили своето развитие на Земята. Какво ще ка­жете на това? И те, като дойдоха, пяха. В Небето има доста ангели от човешките синове, които са завършили вече своето развитие на Земята, и те не се именуват човеци, а ангели. Съвършени са те. Пи­там: какъв трябва да бъде вашият идеал?
 

 

 

 

Молитвен наряд за всеки ден:

Добрата молитва
Псалом 91
Псалом 23
Господнята Молитва
Да се прослави Бог в Бялото Братство... – формула


Молитвен наряд за неделя:

В начало бе Словото – песен
Добрата Молитва
Псалом 61

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...