Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Гадене. Честото гадене, сутрeшно гадене.


Recommended Posts

На какво може да се дължи то?

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 32
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Може организма да не е съгласен с това, което му се предлага ... а причините могат да бъдат твърде много :) И понеже съм на тази тема - първото, което ми хрумна беше бременност и непоносимост към дадени храни :dancing yes: Може да е от толкова много неща :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Аделаида, :)

При мен гадене се получава от някакво по-силно вълнение или емоция. В тези случаи, разбира се, се опитвам да се стабилизирам и не се храня, докато не мине. Въобще когато съм обхваната от някаква емоция, организмът ми отказва всякаква храна и ако го пренебрегна, както понякога се случва, той си отмъщава с гадене. Нормално... Разбира се, има и други причини за гаденето – някои от гореизложените и много други – предполагам ти си знаеш своята...

Линк към коментар
Share on other sites

Най-честите причини за често гадене са в рефлукс (връщане) от стомаха към хранопровода (гастро-езофагеален рефлукс), и от дванадесетопръстника към стомаха (дуодено-гастрален рефлукс), на фона на смутена перисталтика. Стомахът има гладка мускулатура, направлявана като съкращение от вегетативната нервна система- при повишена симпатикова активност се получава вяла перисталтика, гастро-езофагеарлния сфинктер, пилоро-дуоденалния сфинктер нямат нужния тонус и мощност на съкращение, за да осигурят "едностранен поток"...

А кога имаме повишена симпатикова активност? Вън от медицинските знания, причината е във волята и енергията- най.общо казано стресът, който допускаме в себ еси, е в състояние да отнеме достатъчно енергия, която вместо да се насочи в правирлна насока, се ангажира в съвсем друга...и се получава един хроничен недостиг (или поради натрупване и неизразходване- блокиране) в оБластта на трите основни енергийни центъра- слънчевия сплит, целиачния сплит, и мезентериалния сплит- т.е. на нивото на третата чакра, на нивото на далачната (пъпна) чакра, и на нивото на "складът на хара"- малко под пъпа се намира т.нар. дан тиен (дан тян- според други).

Когато става въпрос за малки дечица- бебета най-често, до ІІІ месец, рефлуксът е нормално явление, защото още не е функционално "изправен" гастроезофагеалния сфинктер, но след това той вече не е нещо обичайно, а при възрасните- съвсем не е на място... Така че, на първо място тук е нужно да се направят две основни неща- това с дишането е много важно, защото чрез дишането се осъществява диафрагмално въздействие като механичен акт, което спомага регулирането на гастроезофагеарлния сфинктер, от друга страна се насища кръвта с кислород...а той, заедно с глюкозата са най-важните продукти от които се нуждае мозъкът...А там пък, в мозъка е вагусовия нерв, който допълнително се активира, за да окаже своето "шефско присъствие" на нивото на храносмилането. Нужно е да се спи повече, и много движение, но и диетичния режим би трябвало да се промени- най-доброто засега си остават плодовете и зеленчуците, да предпочитане сурови, на салатки, е, може и сготвени, но само варени или печени...И другото, което също е важно- прилагането на два цвята едновременно- жълт и индигово-виолетов, но разменени- в областта на стомаха индигово-виолетов, а в областта на челото и тила- жълт. Това се постига чрез "издишване" на тези цветове през дланите- лявата длан "отнема", а дясната "прилага"- първо отнемаме излишното жълто от областта на стомаха с лявата длан, и в същото време го "пренасяме" в областта на челото и активираме предната част на хипофизата; после сменяме дланите, дясната в областта на стомаха, а лявата на тила- и от тила отнемаме индигово-виолетово, и го "прехвърляме" в областта на стомаха. Преди да започнем тази процедура с дланите, е добре ръцете да се измият до лактите със студена вода и сапун, също така и със студена вода да се "почистят" всички центрове (чакри)- най-често като студен душ, по около 5 секунди на всяка една от чакрите отпред и отзад (доколкото там е възможно точно на всяка). След това, преди непосредственото започване на процедурата, ръцете трябва да са сухи, и да се потрият дланите докато не станат парещо горещи, след което е добре да ги съберем пред сърцето в молитвена поза, и да се опитаме чрез вдишване и издишване да усетим в тях енергията като бяла светлина, от която после ще си "отцепим" нужните за целта "фракции" като цвят...

Студената вода се прилага отвън, но отвътре- само гореща, нямам време сега да обяснявам защо таа се прави, но е добре да се пие горещ чай от жълт кантарион,мащерка, мента и лавандула, подсладен с малко мед, но след като сме направили процедурата с ръцете. Тя отнема около 10 минути (по 5 минути за двете позиции, при които се използват различните насоки на двата цвята).

А какво ще се случи след това- освен спиране на гаденето, вероятно в съзнанието ни ще се оформи едно по-ясно разбиране на емоционалните модели, които допускаме да влияят върху тези области, най-вече върху стомашната зона- а това са предимно несъзнавани емоционални модели -страх, вина, срам, гняв, агресия навън или навътре към нас- изобщо всички форми на нелюбов към себе си.

До какво може да доведе честото гадене? Най-често до различни форми на възпалителни заболявания на стомашната, дуоденалната или езофагеалната лигавица- най-честа е познатата на повечето дуоденална язва...

А язвената болест като явление, е чиста форма на явлението автовампиризъм- т.е сами себе си "изсмукваме", и отнемаме енергията сиза цели, които нито са нужни, нито градивни, нито продуктивни...Опитът ми в това отношение май го писах в темата за цветовете- имал съм язви, не една или две...а доста, и на дванадесетопръстника, и на стомаха в различни негови области....и гадене, и киселини, и болки и какво ли още не...и всичко това поради това, че медицината като обучение набляга на метода "стрес, малтретиране и йерархично доминиране"- това повечето, които са гледали сериала "Спешно отделение" сигурно успяват да доловят- целия този "хуманизъм" в подобна медицинска насока е вреден и убива- буквално....Разходете се около всяка болница наоколо, и разгледайте некролозите..ще видите мнозина лекари- хирурзи най-често, починали по на 40-50-60 години внезапно я от инфаркт, я от инсулт..я от някакво остро съдово или друго остро заболяване...Писах някъде из тевмите тук, че да лекуваш е призвание, а не е задължение, и навсеки който си позволи да ми вмени "задължение", с удоволствие посочвам вратата и го изпращам с думите, че не съм достатъчно квалифициран за да го лекувам...да отиде при колегата, който ще го посрещне с викане и кряскане, който ще го обрули по банковата сметка- ето, това е вече отношение, в което "задължението" има важно място. Колегата ми, приема медицината за задължение, но наред с нея, приема и семействмото си, изхранването му, квалификацията си, инвестицията в образованието си също като задължение...и си иска съобразно задължението...

съвсем накрая- ако все пак, тези ефикасни и лесни неща, като дишане и самолечение с длани и цвят не се окажат ефикасни, уместно е да се приложи рлечение с препарати като координакс, който най-често се оказва ефикасен, и не е с централно действие като церукалът (деган), а е с периферно такова, с което много от с траничните действия се избягват.

Приятен ден на всички, и...преди да се впуснем към любов към ближния, нека знаем, че има две неща преди това- любов към себе си, чрез която откриваме Бог (а Той е в нас), за да може и към Него да се отнасяме с Любов....и едва тогава можем да изведем вън от нас Любовта...защото в противен случай просто не става въпрос за Любов...а за нещо друго.... :)

Линк към коментар
Share on other sites

Конкретно при мен:

Когато чуя:"Да спазваме Божиите заповеди?-може,но първо да си

уредим живота" и не мога да защитя позицията си, и виждам,че

няма смисъл да споря,тогава ми се гади от собственото ми

безсилие.

:(

Откакто живея осъзнато и дишам осъзнато,и най-вече-откакто

култивирам своята смелост,проблемът е на изчезване.

:hypocrite::hypocrite::hypocrite:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 10 months later...

Здравейте на всички. Бих искал да попитам от достаа време всеки ден получавам гадене и все го подтискам с ДЕГАН но докога така . Искам да попитам какво да направя в смисал с какво да го лекувам защото ми казаха че е наи вероятно от някакъв стрес Направих си и ГАСТРОСКОПИЯ (мноого неприятно) и ми казаха че няма нищо за коеото да се притеснявам освен лека аркада на задната част на стомаха но от нея не би трябвало да сам имал гадене това бяха думите на лекаря. Гаденето ми е на нивото на дванадесетопръсника Ако някой може да ми даде някакъв савет моля да го направи не се издържа така Благодаря ви предварително !!!

Редактирано от pr3dat0r
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте на всички. Бих искал да попитам от достаа време всеки ден получавам гадене и все го подтискам с ДЕГАН но докога така . Искам да попитам какво да направя в смисал с какво да го лекувам защото ми казаха че е наи вероятно от някакъв стрес Направих си и ГАСТРОСКОПИЯ (мноого неприятно) и ми казаха че няма нищо за коеото да се притеснявам освен лека аркада на задната част на стомаха но от нея не би трябвало да сам имал гадене това бяха думите на лекаря. Гаденето ми е на нивото на дванадесетопръсника Ако някой може да ми даде някакъв савет моля да го направи не се издържа така Благодаря ви предварително !!!

Какви други признаци имаш освен гадене? Нещо не ми се връзва както го обясняваш да е само това. Може и да не е от дуоденума или не само от него...

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравейте,

гаденето може да придружава някои по изразени форми на мигрена.

друга причина може да е някое дисфункциониране на черният дроб като хранително отравяне, непоносимост към някоя храна, салмонелоза, или жълтеница.

някои по тежки форми на грип също предиздикват гадене.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Всяка сутрин когато стана имам непоносимо гадене, много често повръщам.Когато ми поодмине пък като се развълнувам или се притесня пак започва да ми се гади.Преди няколко месеца имах гастрит, но го излекувах обаче остана това гадене.Някои ми казват че било внушение, но аз не мисля така.Ако може някой да каже от какво може да е, да помогне защото така неможе да се живее !!!

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

обикновено се получава когато нещо те тормози много .... поне при мен и при повечето ми познати е така. Намери си причината за този тормоз опитай да я разбереш и осъзнаеш и това ще изчезне. И аз бях така доста време, без ампула против гадене не можех да отида на работа. При мен се оказа, че точно работата е била проблем....след като напуснах престана да ми се гади и дори бях забравила, че съм имала подобен проблем. По принцип причините могат да са различни но това е един вариант да помислиш. Споделям собствен опит.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Според мен е от натрупан стрес.

Имам определени дни,горе долу през 2-3 месеца когато се събуждам с леко главоболие.През деня то се усилва постепенно и се придружава със силно гадене.Повръщам,главата ме боли ужасно и нищо не мога да правя освен да лежа.Помага ми само съня.На следващия ден съм като нова.И аз съм се чудила за причините и си го обяснявам с натрупан стрес и че по този начин организма ми се освобождава и самопречиства.

Редактирано от Impulsa
Линк към коментар
Share on other sites

Да, може и така да е ама то на мен вече това гадене ми е набито в главата и катo стана веднага се почва за това си мислех че може да е от внушение ама нещо ме съмнява <_<

Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте!

Дъщеря ми (тя е на 11 години) от скоро се оплаква от гадене и главоболие. Направиха й изследвания, лекарката каза, че левкоцитите й са добре и няма нещо обезпокоително. Утре ще и направят пълни изследвания. Аз предполагам, че проблема, ако изследванията са добри, е в неправилното хранене- тъпчене с вафли, зрънчо, чипс; хормоналната промяна в организма й и негативите от семейните проблеми.

Кристиян, искам да те попитам, може ли аз да лекувам детето си по описания от теб метод с отнемане и прилагане на цветове и би ли ми подсказал нещо с което да й помогна.

Благодаря ти :3d_043:

Сев

Линк към коментар
Share on other sites

Това явление е доста неприятно и надали има човек, който поне веднъж или повече пъти не го е изпитвал. Особено сутрин. От личен опит знам (когато ходех на изпити в университета), че главният виновник е стреса.

Ако за даден човек това не е стреса, то тогава причината може би се крие в неправилното хранене. И най-лошото би било от някоя болест. За друго не мога да предположа, освен за комбинация от трите: стрес+неправилно хранене+болест :hmmmmm:

Линк към коментар
Share on other sites

Гаденето е често ранен признак за нещо общо нарушено в организма - както са и другите очистителни реакции, когато се активизират - кихане, кашляне, хрема, разстройство, често уриниране, кожни обриви... Те могат да се дължат на заболяване или претоварване на съответните органи, но могат и да алармират за отдалечени по топика процеси... Изобщо, необхподимо е внимание към този признак не само като идващ от стомаха!

Линк към коментар
Share on other sites

на мене това ми се получи февруари месец (11 клас), до края на учебната година 1-ва смяна не ходих заради гаденето 2-ра смяна ми беше добре. А сега ми остана 1-на година да завърша, а още не съм ходил на Уч. заради гаденето, защото сега и 2-ра смяна като се притесня или развълнувам за нещо и започва да ми се гади. И въпроса ми е тук, дали това ще е от храната наистина ? и ако е така ако може някой да помогне с това хранене щото почвам да спазвам разни диети и ми казват че погрешно ги спазвам и т.н. А пък ходя от почти 2 год. на Фитнес и сами се досещате, че ми е трудно да ги спазвам, но ако се налага ще го направя, но и ако от храненето не е то от какво може да е. Моля за помоща ви, защото чесно да ви кажа не се чувствам човек <_<<_<<_<

<--- забравих и да спомена, че когато ми се гади за да ми олекне трябва да се оригна, малко смешно звучи но е така, и ми олеква само за около 10 мин. демек имам постоянно някакви оригвания.Ако на някой му подсказва от какво може да е да пише, ще съм му много благодарен.

И от доста време не съм спрял да ям банани по 7-8 банана на ден. Може ли от тях да е ? <_<

Линк към коментар
Share on other sites

Причините могат да бъдат както органични, така и функционални, със съответните механизми и органи, които участват- а съответните състояния и болести могат да бъдат от гастро-езофагеална рефлуксна болест- ГЕРБ, през различни топики на язва на стомаха и дуоденума, през пилорнастеноза от функционален или органичен (цикатрициален тип или пък от ракова дегенерация), през дуодено-гастрален рефлукс, през дискинезия на жлъчния мехур, или органична патология на същия, кактоа и при проблеми с панкреаса. До тук с физическите измерения. Другите са енергийни, както вътре в орлганизма, имащи връзка с отдалечени като топика процеси- гаденето и повръщането са рефлекси, чиито мозъчни центрове реагират на подадени сигнали от съответни датчици. Освен това, гаденето може да е енергиен проблем от типа "манго краде ток"...По един симптом "гадене", без уточнения, толкова считам за достатъчно конкретно и изчерпателно като информация.

Редактирано от Кристиян
Линк към коментар
Share on other sites

Многото захари, особено като десерт, т.е. неправилно комбинирани, водят до газове и други храносмилателни проблеми, вкл. киселини. За презрелите банани склонността да ферментират е още по-подчертана и разбира се количеството не е без значение... :rolleyes:

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 years later...

Аз също има необяснимо за мен гадене много често, и на мен така още със ставането сутрин, та по цял ден, понякога. Имам рефлукс, но незнам от него ли ми е това гадене, моля за съвет!

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 months later...

Здравей, maiamii!

Даваш твърде малко информация, затова не може да се отговори.

От април до днес едно е сигурно - не си бременна (ако предположим, че си жена).

Има ли промяна в начина ти на живот, в храненето, преместване в друг град / къща/ на друга работа?

На психоемоционално ниво гаденето е свързано със страх и неприемане на нещо в живота ти. Помисли кога е започнало и какво може да е то.

На физическо ниво е добре да си направиш изследвания, към които ще те насочи личният лекар.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...