Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Разговорки - 2


Донка

Recommended Posts

Тема за всичко, което в останалите подфоруми се приема като безсмислен чат.....

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...

Любопитен факт. Кожата на възрастна жена е десет пъти по - чувствителна на докосване и натиск, отколкото кожата на възрастен мъж.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 months later...

Модераторска бележка: Преместени от тази тема

 

 

 

 

 

 

Ех, Доне , Доне  изгубени в превода се получава .

Voila е от френски , значи "това" , а не воали .

Нищо де , аз се шегувам , но ти така и не можеш да ме разбереш 

и ходиш като падар и изнасяш лекции..Нищо де .

Надявам се поне Ина като млад човек да не се е засегнала .

Желая и успех .

Линк към коментар
Share on other sites

Надявах се, че ти си разбрала моята игра с думи, но нейсе, ние няколкоезичните филолози обичаме да се занасяме по нашия си начин :) сори

 

Колкото до пъдарите - произходът на думата е от българския корен пъдя (ако не си го чувала в училище - там вече малко се обръща внимание на словообразуването). Аз уважавам професията на горските пазачи и не смятам, че тя може да се сведе до "пъдене" на хора, макар че нямаше да е зле да изпъдят всички крадци на нашите природни богатства. 

Аз самата съм известна с това, че никого не съм пъдила от никъде, особено от този форум - но и никого не съм спирала да стои, ако ние и нашите теми не му харесваме. Може веднага да подаде молба до Иво и профилът му ще бъде изтрит. (но не подаде :)

 

Засегна се.... но нейсе, вече е спокойна 

Линк към коментар
Share on other sites

преместени от тази тема

 

 

 

Я, верно се пишело иЗкуство :) хе хе. Сега съм вече напъпно елитно ерудиран :) ха ха ха ха 

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Само така, Божидаре, на теб разчитаме! Няма да ни излагаш, я!

Линк към коментар
Share on other sites

След такива пропити с мъдрост и истина думи, няма какво повече да се каже.

Редактирано от Inatari
Линк към коментар
Share on other sites

Не знам какво целиш, изскаш да ме подразниш или как?! по-добре продължи в разговорки. И без това ще преместят тези постове там. Ти иди там и пиши.....и чакай, аз ще дойда също да пиша :) 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Поразрових малко инфо за теб. Значи правиш фамилни констелации. Да ти кажа, че бях на такъв курс през миналата есен и правих тези процеси. Не излезе никакъв проблем, всичко си ми е наред и в хармония, не съм обременен фамилно. Също така правих и холотропно дишане. Така че предположенията ти се оказват безпочвени. Ах каква изненада! :D

Май свършиха козовете и решенията, които мислеше, че държиш? ;)

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Поразрових малко инфо за теб. Значи правиш фамилни констелации. Да ти кажа, че бях на такъв курс през миналата есен и правих тези процеси. Не излезе никакъв проблем, всичко си ми е наред и в хармония, не съм обременен фамилно. Също така правих и холотропно дишане. Така че предположенията ти се оказват безпочвени. Ах каква изненада! :D

Май свършиха козовете и решенията, които мислеше, че държиш? ;)

 

Максиме, разрови по-дълбоко, но у себе си :) 

Констелаторът и ти сядате един до друг. Обикновено слагам човека вдясно, най-малкото да изразя своето уважение към него. 

По време на интервюто начално, аз вече съм разбрал основните неща по въпроса му,....както вече съм разбрал почти всичко за теб :) 

 

Когато се подредят представителите и констелаторът стане, когато аз стана, Божидар изчезва. Може да дойде едно по-добро решение, ако му е време да дойде. 

 

И ако клиентът позволи. Това, че ти не позволяваш светлина да влезе в теб, си е твой проблем. Дори да те прави много доволен, си остават нещата, които те пият. Не си готов. Не е моя работа да те правя готов :) Надявам се не искаш да правя чудеса :) 

Линк към коментар
Share on other sites

"Повярвах" ти, че знаеш. Само се правиш на загадъчен и си избрал един лесен канал за правене на "кариера" възползвайки се от наивността на хората с проблеми.

Бях избиран многократно за участник в констелациите на други хора и усещах правилно каквото трябва да усетя. Така че каналът тече, но не съм впечатлен и убеден, че това може да помогне на хората, които наистина имат фамилни обременявания. Само един театър ;-)

Именно по време на констелациите осъзнах всъщност, че нямам никакви проблеми.

За теб разбира се е по-изгодно хората да се окажат с проблеми, защото колкото повече проблеми имат обикновените хора-толкова повече работа и пари за такива като теб...

Линк към коментар
Share on other sites

Както бе показано тука " усещах правилно каквото трябва да усетя" са си твои неща от ума. Реално си бил вреден за хората, в чиито констелации си участвал. .Аз такива веднага ги разбирам и ги сменям. 

 

Живей си в ума си, колкото си искаш, но не карай хората да умират заради твоя ум. Особено, ако си правил тези неща в констелация и констелаторът не те е забелязал (съмнявам се за това), просто предаваш своятя болка на околните.

 

А и тук това правиш. Искаш твоята болка да стане болка на всички. 

Линк към коментар
Share on other sites

Засегна се, защото те разобличих. Конселаторът именно ме покани да участвам, защото сме познати от много години, но аз преди отказвах да участвам, сега отидох от любопитство. Така, че констелаторът ме познава много добре що за човек съм и съм се оказал ценен за неговия курс...

Ти сега подложи на съмнение качествата на констелатора, на твой колега, при който съм бил само са да измиеш себе си. Грозно е. Именно човек като теб е вреден за хората с проблеми...Вие живеете и градите "кариера" на гърба на хората с проблеми! Жал ми е за теб...
 

Human Design System (HDS) ist eine esoterische Lehre, die Elemente aus Astrologie, I-Ging, Chakren Lehre, Kabbala mit pseudowissenschaftlichen Ansätzen aus Astronomie, Genetik, Biochemie und Quantenphysik verbindet.

Das Human Design System war 2005 unter den 20 am häufigsten angefragten Themenbereichen bei der österreichischen Bundesstelle für Sektenfragen.

 

https://www.psiram.com/ge/index.php/Human_Design_System

:ph34r:

 

Prof. Martin Scheidegger за системата Human Design:

Vor diesem Hintergrund müssten natürlich auch alle entsprechenden kritischen Fragen gestellt werden, welche an ein solches Weltbild der Astrologie und der schicksalmässigen Prägungen ganz grundsätzlich zu stellen sind.


Sobald Menschen vorgegaukelt wird, ein System (eine Ideologie) vermittle alle Antworten und müsse nur befolgt und angewendet werden, ist dies niemals hilfreich, sondern führt immer in die Unselbständigkeit, infantilisierte Gläubigkeit und Abhängigkeit.

 

в сайта за СЕКТИТЕ... http://www.sektenberatung.info/index.php?seite=51&p=11

Редактирано от Максим
Линк към коментар
Share on other sites

Максим, радвам се, че все пак разбираш, че си от "хората с проблеми". Че имаш огромен проблем.  Дали аз съм полезен за теб или не, няма значение. Все ще си намериш полезния лечител. Ако усппееш.

 

Не забравяй, че и Бялото Братство са го определяли за секта .Ами като е секта, защо пишеш тука?!

 

Не мога да помогна всички! Не си и заслужава!

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

  • 8 months later...

РИТРИЙТ???

Свършиха, ли се думите в най-точният език на земята!!

Давате, ли си сметка какво вършите пред нозете на Мировия Учител?

Искате Братството, ли да разрушите!!!??? Обезумяхте, ли???

    „Само, че този езикъ   не е обикновенъ  езикъ. Този езикъ  е  най-точниятъ  езикъ  на Земята  и  единствено  с  него  могатъ   да  се  предадатъ  окултните  истини.  Затова  се родихъ  и дойдохъ  в  българския  народъ, защото  той  е  най-стариятъ   окултенъ   народъ  на  Земята.”
 
                                            Учителя Беинса Дуно


Администраторска бележка: това и следващите няколко мнения са преместени тук от тази тема:
www.beinsadouno.com/board/forums/topic/16928-житен-ритрийт-2016/

Линк към коментар
Share on other sites

Страшни времена преживяваме!Това са последните дни.

„Черната раса се е развилняла и иска да унищожи цялата човешка култура, която е резултат от усилията на Великите Духове, които от край време са посвещавали и ръководили това човечество.“

„...това е резултат от нашите минали прегрешения ..“ ликвидация на тези пререшения.

И вместо да внимаваме, трупаме още грехове!

 

„... буквата „Т“, която е знак на противоречие, на препятствие на физическия свят. Тази буква се проявява само в материалния, във физическия свят.“

( Задна стража ,Лекция от Учителя, държана на 20 юни 1928 г., София, Изгрев. )

 

Българите в американския “Речник на раси и народи”

Публикувано вт, 01/08/2008 - 12:43. http://www.bulgarite.info/node/9

 

Владимир Цонев, академик на МАБИК

.......

През 1907 г. сенатът на САЩ възлага на своите учени да извършат огромна по мащаб задача - да класифицират намиращите се там имигранти по раса, език, страна и региони. И въпреки трудностите след четири години излиза от печат т. нар. Речник на раси и народи. Какво се говори в него за нас - българите, стана ясно сравнително скоро, през 2005 г., благодарение усилията на изследователя проф. Никола Алтъков (член на МАБИК), живял и работил дълги години в САЩ.

В речника са обособени раздели и в статии са описани различните народи, раси и етнически групи, чиито представители се намират тогава в Америка, като основният критерий е езикът.

Разбира се, днес трябва да се отбележи, че езикът и расата са явления, които не могат да бъдат тъждествени. Подобно е и съотношението между езика и културата. Признаците на расата се придобиват по наследство. Докато езикът е сакрално явление, което е доста по-консервативно в сравнение с културата.

През 60-те години на XX в. в САЩ е проведено изследване на езиците за запазване на информацията, която носи всеки от тях. Проучени са около 200 езика, като са направени преводи от специалисти на един и същ основен текст. След всеки превод се извършвал обратен превод на изследвания език за сравняемост. При най-издръжливите езици информацията се губела към 15-тия превод, докато българският език устоява на близо 70 превода!“

 

Линк към коментар
Share on other sites

... едната съгласна буква Р означава нещо, което си хванал, И-то, което иде подир Р-то показва, че туй, което си придобил, то ще се изплъзне от твоите ръце. Винаги слогът „РИ“ показва, че ти ще придобиеш нещо, запример, „ридая“ или „ритъм“, или „рикая“, показват, че ти си хванал нещо в твоята ръка, но И-то показва, че туй, което си хванал, ще го изгубиш.“

 

(Търпение ,XVIII година.10 лекция на Младежкия окултен клас,държана от Учителя на 16 декември 1938 г., петък, 5 ч. с.София – Изгрев.)

 

И съчетани тези две трептения с „Т“ , което е носи информация за препятствия на физическия свят, разбирате , ли какво вършите??!!

И то повторено ДВА пъти „рит-рийт“!!

 

Повдигането на българският народ зависи от вашата работа като ученици.Ако вие работите, той ще се повдигне. Ако не работите, други ще свършат вашата работа, но затова вие колективно ще бъдете отговорни.”

 

Учителя Беинса Дуно

 

 

 

Беседа „Евангелие от Йоана, 8-ма глава”

 

Внимавайте!

Аз имам и камшик! -казва Христос.

Секирата лежи вече до дървото!

 

Неизтърпим е гневът Господен!“

Светът се тресе, България се олюлява на ръба на пропастта, те седнали да оригиналничат!!

 

Давате, ли си сметка какво правите!!??

Линк към коментар
Share on other sites

Аз поех върху себе си девет десети от страданията, които предстоят на българите.На тях предстоят страдания само една десета. Тези страдания могат да се превърнат и в катастрофа, ако това учение се отхвърли и неговите последователи не го приложат. То отвън ще дойде и пак ще се наложи, само че други ще бъдат благословени.”

 

Учителя Беинса Дуно

Линк към коментар
Share on other sites

Мен също ме смути думата, но после установих, че инициативата е на хора, практикуващи основно Йога. Намирам за добро интереса им към методите, дадени от Учителя и опитът да ги реализират като събитие. Ако за някои житният режим е много лично преживяване, което не споделят с никого, освен с най-близките си, с които сядат на трапезата, то други имат нужда да бъдат заедно по различни причини. Неведоми са пътищата Божии, които водят до Храма и до Учението. Не е наша работа да съдим.

И все пак и аз бих отправила пожелание към организаторите да вземат предвид добронамерените забележки по-горе и ако и доколкото е възможно да сменят думата с подходяща българска дума. 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Деметер , предполагам че си прав , в твърдението за значението на думите .Липсват ми знанията , да го видя по този начин ....Виждам обаче , че без реклама не може . Това е моментния ни свят .Бих нарекъл  рекламите , частен случай на положителото мислене .Лицето на всяка реклама е някакво добро .

Линк към коментар
Share on other sites

Какво означава ритрийт? И защо сте избрали да наричате режима ритрийт? По-модерно е или?

Няма достатъчно думи на български? Някой ги е изял през последния режим може би?

Линк към коментар
Share on other sites

и мен ме дразни
 .Защо ли?

светът се променя напук на желанията ми , за това .:(

чета го , рестарт .Като го назова , го понасям . :)

Линк към коментар
Share on other sites

Смисълът на режима се измества със значението на думата.

Ритрийт...рестарт...но режимът не е за това. Същността и смисъла на режима е духовното обновление и повдигане, свързване със силите на природата и висшите сили.

Това е много бедна дума, която някой е избрал.

То е вътрешно свещенодействие, поне според мен. Един момент преди събуждането на природата, когато човек има най-добрата възможност да се обърне към вътрешния си човек и да го събуди и да го подхрани със сили.

Това е на светлинни години от просто един рестарт.

И ако желанието е, да се популяризира, също не съм съгласна.

Ако се прави опит да бъде приземен и по-достъпен за обикновения човек, който да обнови организма си, не намирам, че е добра идея.

Защото както знаят тези, които са правили режима, не е толкова лесно да изкараш 10 дена, ако не си наясно с правилата и нямаш нужната психическа подготовка. И не просто психическа, а духовна нагласа. Ако тези неща ги няма, човек ще се опари и може да има обратен ефект.

Неслучайно Учителя е казал, да се спре, ако не издържи човек. А не да се насилва.

Затова смятам, че има нещо недомислено в смяната на името.

Запазете режима чист и не се опитвайте да го популяризирате.

Който иска, ще го намери и ще го направи.

То е пост. Пролетен пост, индивидуален за всеки отделен човек.

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...