Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Разногласия


x.o.x.o.

Recommended Posts

Здравейте! Тази година завърших и мисля да кандидатствам в София. Проблемът обаче е че приятелят ми учи в Пловдив и иска да зарежа всичко и да отида да уча в Пловдив при него.Обичам го и искам да съм с него, но не съм сигурна,че искам да съм там.Всеки път като стане въпрос за това той започва да се ядосва и да плаче, да казва,че не го обичам, че не ми пука за него и такива гадни неща и аз не знам как да реагирам става ми много гадно и просто не мога да понеса реакцията му,когато говорим за това.Какво трябва да направя за да го успокоя?Не искам да страда така и аз не искам да страдам?Как да приключим тази тема,не искам да се разделяме.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей,

виждам, че си наясно какво искаш и това е най-важното. Приятелят ти явно се страхува, че като отидеш в такъв голям град и ще те загуби. Но според мен не трябва да правиш компромис със себе си. Много хора го правят и после съжаляват. Ако отидеш в Пловдив само заради него после после най-вероятно при всяка разправия ще му го натякваш. Той самият трябва да разбере, че не бива да иска това от теб. След като се обичате не би трябвало да е проблем. Все пак разстоянието Пловдив - София не е толкова голямо за да се виждате. 

Линк към коментар
Share on other sites

Човек прави всичко (почти) за любимия . В този смисъл любовта е слугуване . Когато не ти слугуват може би не те обичат . Но достатъчно ли е единия да обича (слугува) ?

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Според мен не е добре в една връзка да има зависимост. В смисъл приятелят ти да е зависим от теб и да не може да приеме желанието ти да учиш в друг град, да следваш съдбата си или ти да си зависима от него и да се ограничиш до това,което на него му е угодно. А и все -още не са те приели в София, Ти сега кандидатстваш, доколкото разбирам. Не се ограничавай. Приятелят ти няма право да те ограничава, защо той не зареже всичко и не дойде да учи отначало в София. Това е егоистично от негова страна. Поставя под въпрос твоите желания и образованието, което е много важно за твоето развитие. Мисля, че това е една мелодрама, която ще намери естественото си развитие. Първо да видим къде ще те приемат, а после мисли как ще учиш и т.н. Ако той наистина държи на теб ще уважи желанието ти, а и възможностите ти да учиш в София, където има много повече избор и са най- добрите преподаватели. Каквото и да говорим София си е София.

Линк към коментар
Share on other sites

Съветвам те да следваш твоите желания, а не нечии чужди. После обикновено се случва така, че ще съжаляваш.

Ако любовта ви е истинска, тя ще оцелее, въпреки пречката в разстоянието.

Редактирано от mvm
Линк към коментар
Share on other sites

Здравей х.о.х.о,

Моят съвет е първо да уважаваш себе си и своя избор, но добре би било да не те води мотива на твои познати, например, че точно там е най-доброто място за учене, защото е столица.

 

90% от преподавателите пътуват и изнасят лекции в останалите университети в страната. А за остарялата материална база, мухлясалите учебници и закостенелият начин на преподаване в повечето държавни университети - да не говорим. Повсеместно е.

 

Успех :)

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...