Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
x.o.x.o.

Разногласия

Recommended Posts

Здравейте! Тази година завърших и мисля да кандидатствам в София. Проблемът обаче е че приятелят ми учи в Пловдив и иска да зарежа всичко и да отида да уча в Пловдив при него.Обичам го и искам да съм с него, но не съм сигурна,че искам да съм там.Всеки път като стане въпрос за това той започва да се ядосва и да плаче, да казва,че не го обичам, че не ми пука за него и такива гадни неща и аз не знам как да реагирам става ми много гадно и просто не мога да понеса реакцията му,когато говорим за това.Какво трябва да направя за да го успокоя?Не искам да страда така и аз не искам да страдам?Как да приключим тази тема,не искам да се разделяме.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей,

виждам, че си наясно какво искаш и това е най-важното. Приятелят ти явно се страхува, че като отидеш в такъв голям град и ще те загуби. Но според мен не трябва да правиш компромис със себе си. Много хора го правят и после съжаляват. Ако отидеш в Пловдив само заради него после после най-вероятно при всяка разправия ще му го натякваш. Той самият трябва да разбере, че не бива да иска това от теб. След като се обичате не би трябвало да е проблем. Все пак разстоянието Пловдив - София не е толкова голямо за да се виждате. 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Човек прави всичко (почти) за любимия . В този смисъл любовта е слугуване . Когато не ти слугуват може би не те обичат . Но достатъчно ли е единия да обича (слугува) ?

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Според мен не е добре в една връзка да има зависимост. В смисъл приятелят ти да е зависим от теб и да не може да приеме желанието ти да учиш в друг град, да следваш съдбата си или ти да си зависима от него и да се ограничиш до това,което на него му е угодно. А и все -още не са те приели в София, Ти сега кандидатстваш, доколкото разбирам. Не се ограничавай. Приятелят ти няма право да те ограничава, защо той не зареже всичко и не дойде да учи отначало в София. Това е егоистично от негова страна. Поставя под въпрос твоите желания и образованието, което е много важно за твоето развитие. Мисля, че това е една мелодрама, която ще намери естественото си развитие. Първо да видим къде ще те приемат, а после мисли как ще учиш и т.н. Ако той наистина държи на теб ще уважи желанието ти, а и възможностите ти да учиш в София, където има много повече избор и са най- добрите преподаватели. Каквото и да говорим София си е София.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Съветвам те да следваш твоите желания, а не нечии чужди. После обикновено се случва така, че ще съжаляваш.

Ако любовта ви е истинска, тя ще оцелее, въпреки пречката в разстоянието.

Редактирано от mvm

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей х.о.х.о,

Моят съвет е първо да уважаваш себе си и своя избор, но добре би било да не те води мотива на твои познати, например, че точно там е най-доброто място за учене, защото е столица.

 

90% от преподавателите пътуват и изнасят лекции в останалите университети в страната. А за остарялата материална база, мухлясалите учебници и закостенелият начин на преподаване в повечето държавни университети - да не говорим. Повсеместно е.

 

Успех :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×