Jump to content
Порталът към съзнателен живот
stell

Нелогично

Recommended Posts

Благодаря ви за възможността да споделя душевните си терзания.

Преди да срещна този мъж, мислех че любовта е това което трябва да ме кара да се чувствам чилл, истински свободна и уверена в себе си. Още в началото на взаимоотношенията ни усетих чувство на обсебване и нещо като негативна енергия, в комбинация с доза адреналин (когато имах среща с него все едно скачах от високо). Беше ми интересно.... и все още продължава да е.

Не след дълго заживяхме заедно. Знаете - споделяне на тъга и радост... Букет от емоция. Страшно много весели ситуации, прекрасни моменти, пътешествия на нови места. Нещата които ме отблъснаха много - 24/7 заедно: супермаркета, когато излизам с приятелки по женски той идва, държи се лошо към всичките ми приятели, постоянно ги критикува. Казва че те се възползват финансово от мен и него. Неща без никаква логика.

Постоянно се карахме, разделяхме, събирахме. Все неща, които не ме научиха на нищо ново.... освен... Позволи си да ме удари не един път, извинява се става мил и после повторение. Преди седмица не издържах и без да исках му счупих носа... след поредният му удар. Той каза че съм права. За пред родители и приятели, просто се е сбил с някакъв наркоман :)))) Не съжалявам за него, а за себе си. В толкова лош човек ли се превърнах?! Агресивна, арогантна - употребяваща какви ли не думи в яростта си. Щом се ядосам губя всякакъв контрол. Сякаш мога да убия човек....

Снощи трябваше да замина с него и майка му на почивка извън страната, но си събрах целият багаж и казах "сбогом". Всичко стана изведнъж... Може би постъпих правилно, а може би не. Обичам го, но някъде бях чела че само любовта не била достатъчна. Какво да правя от тук нататък?! Глупав въпрос, но искам самоконтрол. Липсва ми... Може би навик.

Благодаря и се извинявам за неподредените ми изречения... Постоянно плача и викам. Боли.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Ако тази връзка, за теб е само адреналин, може да го получаваш по доста по приятни начини, например скок с бънджи, не е нужно да залагаш живота и достойнството.

Поведение като това което описваш - бой, извинения, свръхконтрол е не просто извън нормата, а е психологично определено.

Направила си най - доброто към което те е отвела интуицията, няма защо да съжаляваш когото и да било и най - вече себе си, мисля че изборът ти е добър.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз съм на 21 и честно казано това ми вдъхва вяра да продължа напред и нагоре. Уча и работя в сферата на фотографията и имам предложение от една модна агенция. Това много ме мотивира. Днес се чувствам спокойна.

И двамата сме от Варна (вероятно знаете за наводнението), но той сега е в Истанбул с майка си, та си позволих да изпратя SMS и да ги уведомя за случващото се, но дори не ми се обадиха. Не обичам хора с липса на поведение!!

И още една молба... Бихте ли ми препоръчали книги за самоусъвършенстване, но без такива от типа на "Четирите споразумения". Обичам и философски сентенции, например "Рубаят " на Омар Хаям. :) Благодаря!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Медитациите  , върху беседите на Дънов , са чудесен метод за проглеждане .

Хигиена и лекуване на душата ----също мн. полезна книга от Петър Димков .

но без такива от типа на "Четирите споразумения"------а може ли  ,, Умението да обичаш "---(толтекска книга на мъдроста) от Дон  Мигел Руис-- :)

Изкуството да обичаш   ---от Ерих Фром ..Подобно заглавие от  Дийпак Чопра  . Много зависи от това кой автор ти допада .

Виж този клип     http://www.beinsadouno.com/board/index.php?app=videos&do=view&id=619

Редактирано от АлександърТ.А.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

О, разбира се! От малка чета, слушам аудио беседите на Петър Дънов, но се "изгубих". Преди не бях обременена с негативизма на живота. Наслаждавах се и вниквах в думите на Учителя. Сега отново започнах, но не е същото като преди. Няма я еуфорията...любознаноето. Сега си заповядвам, но просто не се получава.

Ако ми позволите - препоръчвам ви Руми. Суфистки философ. Във фб има страница посветена на него, съпроводени с уникални снимки. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

-  Невероятните снимки с послания https://www.facebook.com/mevlana?fref=ts !!! Тук ще намерите в "описанието" на страницата инфо за Мевляна.

 

-  Суфизмът е рецептата за достигане на безусловното щастие, пречиствайки душата си от пороците й... https://www.facebook.com/SufizmTasavvuf

Последователите се наричат дервиши или суфи.

 

- Успокояващо е когато гледам танца на дервишите 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Агресивна и арогантна си, защото приемаш отрицатлната му енергия. Хората казват, че с какъвто се събереш, такъв ставаш. Когато го премахнеш от живота си ще станеш, онова което си.За съжаление щастието и нещастието се редуват в живота,за да можем да ги оценим предполагам. Имам един любим цитат от книга "Мъдростта идва, когато вече не служи за нищо" :) 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×