Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Сходни сънища около Еньовден две поредни години


Recommended Posts

Здравейте на всички. Нова съм тук, преди малко се регистрирах и се извинявам, ако темата ми не е в подходящия раздел. Просто бих искала да помоля за съвет, насоки или мнения.

 

Сънувам доста често. От малка, винаги са цветни сънища, някой път са много объркани и на пръв поглед безмислени, друг път са пророчески, но във всеки случай смея да твърдя, че малко или много съм се научила да си ги тълкувам по мой си начин и в един голям процент се оказвам права в тълкуването си.

 

Историята започва малко по отдалече, от миналата година, приблизително по същото време. Имах сън, в който в една количка седяха две момченца близнаци, белички, с руси коси и сини очи, пухкави. Зад количката на заден план седеше приятеля ми, който също е рус със сини очи, едър мъж и зодия Близнаци. До мен имаше някакво присъствие, но не можех да се обърна да видя кой или какво е. Изведнъж чух гласа му ( на този до мен), който ми казва - " Айде ще ги водя някъде" ( за близнаците). Аз се запънах и казах, че няма да ги дам. Този продължи да настоява, че иска да ги заведе на едно място, а аз още по категорично заявих, че няма да ги пусна никъде. Така се събудих. Не отдадох по-специално значение на съня, само, че след 1 седмица приятеля ми се разболя и влезе в болница, а ден преди да го изпишат се хлъзна по стълбите в болницата, падна и си пукна ребро. По-малкото зло, така казаха лекарите. Можеше да е още по-лошо, сещате се за какви варианти говоря.

 

Успоредно с този сън за близнаците, имах и друг същата нощ - че виждам моя бивша съученичка, с която никога не сме били особено близки, Яна се казва, и тя ми маха през някаква тълпа, като ми се усмихва. Аз отивам до нея и тя ми вика - " Май не ме позна, а? " и ми се смее. В следващия момент ми дава една гривничка, състояща се от мини иконки дървени, на Богородица и други светци, и ми казва " Носи си я, ще те пази".

 

Както и да е, мина и това и забравих за него. До снощи. Сънувах нас двамата, че сме на компютъра, седим на една табуретка и нещо гледаме. Изведнъж аз мярвам от дясната му страна нещо бяло. Обръщам се и виждам руса жена, със сини очи и бяла кожа, загърната в бял чаршаф, под който аз знам, че е гола. Не каза нито дума, но си личеше, че се предлагаше на Теодор. Той съответно гледаше само напред и не и обръщаше никакво внимание.Аз станах от табуретката и тръгнах към нея със заканителни думи, усмихвайки се (?!), бях напълно спокойна, а зад мен Теодор също се смееше. Тя побягна към терасата ни, задната и когато излязох след нея, видях, че е преминала през прозореца към другата стая, като си беше оставила чаршафа на перваза на прозореца. Обиколих към другата стая, но и там я нямаше, после се върнах обратно на терасата и я видях там, само че преоблечена - носеше дънки, маратонки и някаква блуза, а в ръката си държеше някакво оръжие, ( не си спомням точно какво). Попитах я - "Той не ти ли каза, че си има приятелка?" а тя ми отвърна " Ми каза ми, ама аз видях, че не си вкъщи, и го чаках" . После се обърнах към него и го питах същото, а тй ми отговори - "Аз и казах, ама тя си знае нейното". Питах я какво си мисли, че ще прави с това оръжие а тя не ми отговори нищо, после аз пристъпих навън на терасата, а тя прескочи перилата и се захвана от външната страна, клечейки в някаква много неудобна поза. Спомням си, че насън се чудех откъде има такава сила тази жена, да се закрепи да не падне, защото ние живеем на петия етаж. Седеше там, на перилата и просто ме гледаше, като че ли не искаше да си ходи, а ме чакаше мен да отида нанякъде и пак да влезе...Изведнъж на сън някакси осъзнах, че тя не е толкова голяма заплаха както в началото, обърнах се да вляза обратно в хола и и казах - "Хайде, можеш да влезеш вече и ти, няма проблеми" , но тя не искаше и не влезе. После се събудих.

 

Нищо на пръв поглед странно, освен това, че миналата година по същото време имах подобен сън, само, че близнаци, а сега жена. И в двата случая някой искаше Теодор, и в двата успях да го спра. И двата съня са в близост до Еньовден. Миналата година не, но днес отидох и запалих свещ в църквата до нас. Не съм набожна, поне не по този начин, по който иска да сме набожни църквата, но така го почувствах.

 

Отворена съм към всякакви мнения, съвети и тълкувания.

Линк към коментар
Share on other sites

Не виждам никаква есенциална връзка между сънищата ти и Еньовден.

Също така не мисля, че е било необходимо да правиш специална тема затова.

Линк към коментар
Share on other sites

 

Имах сън, в който в една количка седяха две момченца близнаци, белички, с руси коси и сини очи, пухкави.

Две - присъствието на това число в съня може да е свързано с раздвояване, според мен. Възможно е да става дума за нечия двуличност или за някакъв вътрешен (психически конфликт) - колебание относно нещо, вътрешни противоречия. Според един съновник :

 

детска количка с /без/дете - ще те налегнат грижи.

Така се е и случило миналата година.

 

Зад количката на заден план седеше приятеля ми,

Възможно ли е ти да имаш душевен конфликт, зад който да стои приятеля ти ? Например, притесненията покрай тези съновидения, случилият се миналата година инцидент, болестта ? Тоест, сънят миналата година да те е подготвил, да ти е подсказал, че ще имаш грижи, ще се притесняваш...И сънят от тази година...също да те подготвя отново за подобно преживяване, за да облекчи поне малко живота ти ? Може би приятелят ти трябва да премине през определени неприятности и тези сънища са за да те подготвят психически или пък да ти казват, че ти трябва да го предупредиш да бъде по - осторожен, за да е по - малка вероятността от злополуки, да обръща по - голямо внимание на здравето си.

 

Изведнъж чух гласа му ( на този до мен), който ми казва - " Айде ще ги водя някъде" ( за близнаците).

Усетила ли си невидимата за теб персона да е негативно настроена към близнаците или просто за всеки случай реши да не ги дадеш ?

 

Този продължи да настоява, че иска да ги заведе на едно място, а аз още по категорично заявих, че няма да ги пусна никъде.

Любопитно е защо е настоявал и кое ще да е това място...

Ти си сънувала жена на име Яна - Янус пък е римски бог с две лица (по - горе става дума за две момчета, близнаци). От Средновековието, образът му е символ на двузначност и двуличие. В древността е бил бог на земеделието, бил е почитан при различни начала (начала на жътва, женитба, раждане...) - две бебета близнаци...Третата съпруга на бога се е казвала Яна. По - късно ще се спра на третия сън.

Линк към коментар
Share on other sites

Чудя се да се смея ли или да плача.

Идеята на форума за сънища не е да се развихряме в своите фантазии при тълкуването и да неглижираме  самият процес по този начин. Да не говорим за естеството на сънните разкази.

Не е зле да се знае, че не е задължително на всяка цена да се изказваме по всички възможни теми по форумите. За който се чувства длъжен.

Редактирано от _Маги_
Линк към коментар
Share on other sites

 

Обръщам се и виждам руса жена, със сини очи и бяла кожа, загърната в бял чаршаф, под който аз знам, че е гола. Не каза нито дума, но си личеше, че се предлагаше на Теодор.

Имаш ли основания да го подозираш в изневяра ?

 

Той съответно гледаше само напред и не и обръщаше никакво внимание.

Ако трябва да съдим по тази част от съня - явно не. Да не би да има жена, която въпреки неглижирането от негова страна ("а зад мен Теодор също се смееше"), онази упорито да се опитва да го съблазни ("Ми каза ми, ама аз видях, че не си вкъщи, и го чаках"; ""а той ми отговори - "Аз и казах, ама тя си знае нейното".") и той да не ти е казал за нея?

Що се касае до близнаците и до визуалната им прилика с гаджето ми - дойде ми на ум, че може сънят да означава и че ще имате близнаци някой ден.

Друго : дали е възможно двете деца и жената (заради визията най - вече), всъщност да представляват някакви аспекти от душевността на Теодор ?

 

Питах я какво си мисли, че ще прави с това оръжие а тя не ми отговори нищо

Ако трябва да тълкуваме буквално, някоя агресивна жена в недобро психическо здраве, представлява заплаха за вас.

 

 

Спомням си, че насън се чудех откъде има такава сила тази жена, да се закрепи да не падне, защото ние живеем на петия етаж.

Ако живеехте на друг етаж, а не на петия, но сънуваш, че си на петия, това би могло да означава, че ви предстои някаква промяна, защото петицата е свързана именно с промени, с раждане на нещо ново...(сънувала си бебета).

 

Седеше там, на перилата и просто ме гледаше, като че ли не искаше да си ходи, а ме чакаше мен да отида нанякъде и пак да влезе...

Интересен сън. По принцип е добре, когато се прави тълкуване, тълкуващият да познава сънувалия, да знае в какъв период от живота си се намира, даже да е специалист в тълкуването, но пък щом ти си поискала тълкувания от непознати и не си изразила претенция да са навътре в материята, защо пък да не получиш. :)

Хрумва ми, че Теодор може да се бори с някакво изкушение (не знам от какъв характер), а ти да си един вид преграда пред това зло.

Друго : и миналия път странните сънища са били около Еньовден, и този път сънят е около тази дата. И миналия път си сънувала русия цвят (косите на близнаците), и снощи си сънувала русото (руса жена) - и в двата случая русите хора са били свързани с някаква заплаха : щом миналия път Теодор се е разболял и е претърпял счупване (седмица след втория сън), това ме навежда на мисълта, че скоро може да се случи с него нещо лошо... А може цветът на косите им да е такъв, защото гаджето ти е русо, или защото те са някакви аспекти от психиката му...и поради това да приличат визуално на него. Всяка душа носи в себе си мъжкото и женското начало, а във всеки възрастен има по едно дете.

 

Изведнъж на сън някакси осъзнах, че тя не е толкова голяма заплаха както в началото, обърнах се да вляза обратно в хола и и казах - "Хайде, можеш да влезеш вече и ти, няма проблеми" , но тя не искаше и не влезе. После се събудих.

Да не би тук да срещаме Христовото "не противи се злому" - когато си осъзнала, че не е голяма заплаха и си е поканила, тя не е искала, сякаш нахалството и се е изпарило. В първия сън (с невидимия) си проявявала упорство, но и той е отвръщал със същото - последвал е втори сън, който е прекратен след осъзнаването. Колкото повече осъзнаваме разни неща, толкова повече се събуждаме...(не визирам физическото събуждане в случая). Миналият път си сънувала невидим (невидимостта я свързвам с неяснотата) - станали са някои неприятни неща. Сега заплахата е била видима (преди не сте очаквали какво може да се случи, но сега сте по - склонни да очаквате подобни работи - дали пък това не е причината, този път заплахата да е видима).

 

В следващия момент ми дава една гривничка, състояща се от мини иконки дървени, на Богородица и други светци, и ми казва " Носи си я, ще те пази".

Може би казаното от Яна е знак, че трябва да обръщате по - голямо внимание на духовното, отколкото преди.

Това е от мен. Надявам се предположенията ми да ти свършат работа.

Ако пък някой, има възможност да ти даде повече по отношение на разбирането на сънищата ти и иска да даде, нека да го стори. Не съм писал от чувство за дълг. Направих го, защото съновиденията ти и връзките, които си посочила относно тях са ми интересни. Писах от желание да пробвам да ти помогна и поради наличието на достатъчно време и идеи във връзка с това ми желание.

Ако и друг път искаш да получиш тълкувания, а аз имам възможност да се включа отново, може и да го направя (ако ти нямаш нищо против включването ми, разбира се). Пожелавам щастие на теб и Теодор.  :3d_064:Приятна вечер. :)

Редактирано от Кон
Линк към коментар
Share on other sites

Здравейте отново.

Лиула - ще имам в предвид това за темата, благодаря.

 

В интерес на истината,  някои от предположенията на Кон в тълкуването са верни.

 

"Ми каза ми, ама аз видях, че не си вкъщи, и го чаках"; ""а той ми отговори - "Аз и казах, ама тя си знае нейното". - аз си го изтълкувах не толкова буквално , по-скоро се отнася за това, че напоследък имаме доста дрязги помежду си, и аз не винаги съм там, до него , т.е. - за подкрепа, когато има нужда. И тази "заплаха" ако съществува такава и в съня е приела образа на жената, може да вземе превес в отношенията ни, ако не се направи нещо.

 

mvm - да, има такива гривнички, няколко седмици след съня, докато пътувах в автобуса видях една възрастна жена, която носеше такава. Спомням си, че само я зяпах изумено и се стараех да не ми личи, че съм се втренчила толкова :3d_152: Предполагам, че ги продават в църквите.

 

Благодаря на всички за съветите и мненията. Хубав и успешен ден!

Линк към коментар
Share on other sites

 

 

Нищо на пръв поглед странно, освен това, че миналата година по същото време имах подобен сън, само, че близнаци, а сега жена. И в двата случая някой искаше Теодор, и в двата успях да го спра. И двата съня са в близост до Еньовден. Миналата година не, но днес отидох и запалих свещ в църквата до нас. Не съм набожна, поне не по този начин, по който иска да сме набожни църквата, но така го почувствах.

 

Следващият път можеш спокойно да го пуснеш да отиде където си иска. Никой не ти принадлежи. 

Линк към коментар
Share on other sites

 

 

 

Нищо на пръв поглед странно, освен това, че миналата година по същото време имах подобен сън, само, че близнаци, а сега жена. И в двата случая някой искаше Теодор, и в двата успях да го спра. И двата съня са в близост до Еньовден. Миналата година не, но днес отидох и запалих свещ в църквата до нас. Не съм набожна, поне не по този начин, по който иска да сме набожни църквата, но така го почувствах.

 

Следващият път можеш спокойно да го пуснеш да отиде където си иска. Никой не ти принадлежи. 

 

Абсолютно съм съгласна с теб, като изключим това, че в съня си почувствах, че там, където искат да го водят ( така да се изразя) не е много хубаво място. Усещането, което имах си беше за чиста заплаха, но не мога да определя каква. Имайки в предвид, че не приемам смъртта или болестите по начин който една голяма част от хората ги възприемат ( смърт - нещо ужасно, болест- "ооо, горкият аз, защо ми идва това на главата") не знам просто защо имах такова чувство.... А и не знам дали той искаше да ходи където и да е, защото и в двата съня не взе никакво отношение - в първия просто седеше и мълчеше, а във втория не отрази по никакъв начин жената. Като че ли аз бях тази, от която се очакваше да предприеме нещо.

 

Има и друго - по никакъв начин не мога да се контролирам , когато сънувам. Не мога да осъзная, че това е сън. Чела съм техники, но явно не ми достигна воля за да ги приложа по-упорито и да видя резултата...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...