Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Как да излекуваме омразата


angoisse

Recommended Posts

Искам да чуя какво ще кажете за омраза толкова чиста, че всяка клетка в теб да се съпротивлява срещу самото присъствие на другия. Четох за любовта, саможертвата, дълга, духа, радостта, божията любов, изневярата, аскетизма. Нищо не чух за дрогата да мразиш, защото виждаш илюзиите си, претърпели гротесковата метаморфоза да станат нещо съвсем материално - миризми, пот, мляскане, хъркане и самота, самота, самота. И не ми говорете за спасение. Няма!!!

Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 258
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

:):D:1eye:

О+МРАЗ+ааа! Замръзнал си значи, то си е едно от състоянията на водата + и в него има Яснота. Какво да се пише за това. Приказката за Снежната царица +Кай и Герда си спомни...и състоянието свое или чуждо промени...и се спаси - стига да искаш.

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

:hmmmmm: Като мразиш толкова много всичко и всички, значи мразиш себе си. И си в плен на Черната ложа. Но ще дойде и при теб денят на събуждане. Когато видиш светлината и усетиш топлината на слънцето. Кокато се зарадваш на песента на птиците и на усмивката на приятел... Когато разбереш, че по-зле не би могло да бъде... :feel happy:

В най-страшните мигове на самота пак не си сам... Ако поискаш, ако повикаш ще чуеш онзи глас, който ще те събуди... :feel happy::angel::angel:

Линк към коментар
Share on other sites

Значи сте там някъде. Когато ви писах, че имам нужда от помощ и съм болна от любов, никой не помръдна. А сега изведнъж с готови рецепти за спасение. Кой мрази повече? Предлагам да поговорите и за фалшивата скромност и за съвършеното лицемерие. Болката крещи ужасяващо и няма нищо красиво в нея. И ако си мислите, че Онзи горе е до вас, защото повтаряте Словото Mу!!! Словото се ражда всяка проклета секунда в болните ни сърца. И сте така красвичики и окастрени, защото сте крещели по-силно от мен. С любов и разбиране. Angoisse

Линк към коментар
Share on other sites

:)

Нова съм в този форум Да не кажа, че май ми е за първи път и не знам дали правя нещата правилно. Искам да ми разтълкувате взаимодействието на моя осми дом с неговата ретро Венера, която попада там. И Слънцето му също. А моето Слънце е в неговия пети дом, заедно с моя Меркурий. Познаваме се повече от трийсет години, но нищо не се беше случвало. Как така се задействат енергии, за които дори не съм подозирала, че съществуват. Аз съм болна от любов. Той, мисля не.

Неподвижни останахме , обаче се Помолихме за теб! С любов и разбиране!

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Верно е, че за да стигна до повтаряне на Словото Му преминах през много изпитания. Болката, самотата, това са все неща, които ме направиха това, което съм.

Има изпитания, мила. Точно такова преминах и тогава крещях от болка, но не спрях да обичам. Несподелената любов също има да ти каже нещо, но само ти трябва да разбереш какво.

Преди 2г. "приятелка" ми изкрещя, че никой, никога не ме е обичал. Първоначално ме заболя, защото това беше истината. Но пък аз не бях и не съм спирала да обичам. Мисля, че това е силата ми.

Използвай тази любов, тази мъка, за да растеш, а не да убиваш себе си. Бог дава на всеки толкова, колкото може да носи. Използвай омразата и гнева за разрушение на старото и изграждай, бори се за любовта, която носиш, а не тази, която някой може да ти даде.

Но това си е само моето виждане, решението и пътя, който ще поемеш си е твое. Рецепти няма :feel happy::yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Искам да чуя какво ще кажете за омраза толкова чиста, че всяка клетка в теб да се съпротивлява срещу самото присъствие на другия. ...Нищо не чух за дрогата да мразиш, защото виждаш илюзиите си, претърпели гротесковата метаморфоза да станат нещо съвсем материално - миризми, пот, мляскане, хъркане и самота, самота, самота. И не ми говорете за спасение. Няма!!!

Разбирам за какво говориш. Бях много близо до това... дори до нещо по-страшно...

Това,че всяка клетка в теб се съпротивлява срещу самото присъствие на другия не е омраза, мила. Твоите клетки ти "крещят", че вие не сте съвместими в този момент, в това състояние. Те ти показват пътя ти - обичай ги, послушай ги, отдръпни се. Един ден може би ще осъзнаеш, че е трябвало да го направиш много по-рано, а не да търпиш болката и съпротивата на клетките си в имаето на нечии правила, на някакъв "кръст, който да си носиш", на някаква вина или грях, който имаш да изкупваш.

Вместо да превръщаш болката в омраза, защо просто не освободиш и двама ви един от друг? Вие и двамата имате право на щастие, ... ти може би си по-силната... това също е любов - да можеш да си тръгнеш преди да си се превърнал в омраза.

Остави се на Любовта към себе си да те води и ще видиш светлината в края на тунела... като мен .. на времето. :) Смело, мила, повече от това няма да те заболи. :)

И когато излезеш от тази яма, нали ще си научила урока за цената на илюзиите?

Не съм сигурна дали съм те разбрала правилно, а не искам да правя предположения. Отговорът ми по-горе беше за човека, написал горния цитат и всички, които се усещат като него.

Сега за това:

да искаш някого с всеки свой атом е толкова пречистващо,

Познаваме се повече от трийсет години, но нищо не се беше случвало. Как така се задействат енергии, за които дори не съм подозирала, че съществуват. Аз съм болна от любов. Той, мисля не.

Любовта не е болест - тя е радост, спокойствие, свобода... Да обичаш някого не означава да го "искаш", а да го разбираш и приемаш какъвто е, да се грижиш за него и да го оставяш свободен. И ти да се чувстваш свободен и спокоен и щастлив само при мисълта за него - без значение с кого е и къде е...

Малко късно, но съм щастлива, че разбрах тази истина - и човекът, с когото сме свободни и щастливи заедно сам си дойде при мен - без да го искам, без да се боря за него.... :feel happy:

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Само за xameleona. Защото не си изтръпнала напълно и зад маската ти има жив човек. Мисля, че не съм на мястото си. Исках да науча повече за астрологията, но се оказах в общество от хора, които са затръшнали вратата на живота. Това не ми прилича на приятелско общество. Приятелите си казват болезнени истини. Казват си, например, "Писна ми, стига, досаден си." или "Не си обличай тази рокля, не ти отива." Да си приятел е тежка роля. И няма нищо общо с цитирането на "мъдри мисли". Много малко имат талнат да я играят честно и докрай. Аз имам приятели. Моето страстно упорство да вярвам, че тази късна любов е специална ме накара да чета астрология. Каквото и да ми кажат астролозите, обаче, аз знам отговора. Имам право и никога не бих се отказала и от една трохичка споделяне, защото да искаш някого с всеки свой атом е толкова пречистващо, че ничия благословия, не е нужна, нито нечие разрешение, още по-малко нечия морална присъда. Това е подарък, който ме прави жива. Писна ми от ходещи мъртъвци с касови апарати, вместо сърца.

Линк към коментар
Share on other sites

Писна ми от ходещи мъртъвци с касови апарати, вместо сърца.

Е ми, виж отвъд това.

Чудно ми бе, да се смея или да плача!

А приятел ми каза, че имам прекрасно сърце?

Ама все още не съм спечелил доверието, на когото трябва - уча се от всекидневното мое страдание. Явно много съм черен и с мръсни дрехи. Всеки ден се мия и се пера ама на... е да не мислите, че ще се откажа... дори отново да падна в калта... пак ще се изправя и ще се изправям, докато имам сили за това, няма лесно да се дам и дано Бог да ми е на помощ.

Интересно е докога човек може да ходи срещу себе си и да изнасилва волята си, както аз съм правил и правя? Докога може да играе - враг на самият него?

Толкова ли е страшна промяната и действието? Да страшна е! Но понякога трябва да извикаш и да скочиш напред, дори и със затворени очи.

Няма прелюбодеяние, когато липсва любовта и у двамата. И грешно ли е човек да обича? Грешно е само ако не изживее любовта си.

Нова книга, нова глава, нова страница, ново начало и нов живот. Но да не се плюе върху стария! И той е донесъл прекрасни мигове.

Какъв обрат, а?

То, затова казват, че любовта идва от изневиделица. Просто се случва. Сърцето и чувствата са от ума най-трудно контролирани, а дали е възможен този контрол, знам ли и дали е редно!?

Сърцата разцъфтяват, дори през есента.

Късмет!

Редактирано от Синева
Линк към коментар
Share on other sites

- Как може да се живее без любов?

Как може да умреш без да си обичал?

По-сладка от захарта!

Любов, Любов.

По-кисела от оцет.

Любов, Любов.

Това е любов. Да, любов, любов.

- И днес ти искаш да я забравиш,

само, защото тя обича някой друг...

Много добре - това действително е правилно.

- Извинете ме господине, има някой хора

които се влюбват, но тяхната любов...

не е възможна, тя не им носи щастие!

- Аз се моля на Бог за тях,

никой да няма моя късмет...

особено пък ти.

Поне обичат някой, който виждат,

чийто смях могат да чуят...

Аз не мога да направя дори това. 

- Защо не, Господине?

- Защото момичето, което аз обичам

вече не е тук.

Тя e мъртва!

Ако аз не се бях влюбил в

нея тогава...

тя щeше още да е жива...

няма условия за влюбването

нито пък каквото и да е съжаление.

Какво от това, че тя днес не е с мен.

Аз я обичам по същия начин...

и не защото не мога да намеря друга да обичам,

а защото обичайки нея, това ме прави щастлив.

Всеки път, когато си помисля за нея,

затварям очи и тя е при мен.

Ти не се влюбваш с условието,

че тя също ще те обича...

това че, тя обича някой друг

и ти искаш да я забравиш,

не го прави по-лесно.

Любовта е точно като живота,

не винаги е лесно, и

не винаги носи щастие...

но както ние не спираме да живеем,

защо трябва да спрем да обичаме?

Mohabbatein

Линк към коментар
Share on other sites

Сърцето и чувствата са от ума най-трудно контролирани, а дали е възможен този контрол

Да!

И умът, и сърцето, и волята могат да се контролират от Аза. :feel happy:

И това е един много щастлив факт. :)

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

Съжалявам ако си приела някоя моя дума за присъда. Това е само споделен опит. Пак ще ти кажа ти имаш право на избор. Изживей любовта си, това е най-големият дар! Подарявам ти този стих:

Аз исках да докосна любовта ти

направих жертви и не съжалявам.

Защото Бог отсъдил е така-

в страданието любовта да изживявам.

И няма думи, няма вече нищичко,

което да заложа и обричам.

Защото всичко взето е от мен

и ми остава само да обичам.

Сега имам една друга любов и се стремя към нея, но тя ме прави спокойна и сигурна :feel happy::yinyang:

Желая ти много щастие!

Линк към коментар
Share on other sites

:) Вальо, здравей + малко другомислие

И умът, и сърцето, и волята могат да се контролират от Аза.

:) Всяка част на троичността в нас / нашето тройно Аз/Его : глава + сърце + корем/таз си има своя Воля.

Умът и сърцето могат относително лесно да бъдат контролирани / дресирани / възпитавани ( ползата си е...абсурдна, защото така пак и отново сме в кръговрата на Самсара), докато силата на волята/желанието на корема/таза е неудържима/трудна за овладяване - баш животното в нас.

:) хамелеон, здравей + чета с радост стихоплетки и веднага реагирам - благоадря - първият куплет ме заплени чудесно, вторият - въобще... съм за емоцията де, какъв е смисъла да има гола + бедна +изранена... обич, ми това си е безумна загуба на време и енергия. Виж щом има спокойствие и хармония...бъдете щастливи.Амин

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Благост! Стихът е писан '95г., тогава така чувствах :feel happy:

Описвала съм/стихоплетствала част от пътя си.

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Благост! Стихът е писан '95г., тогава така чувствах :feel happy:  Описвала съм/стихоплетствала част от пътя си.

:) Здравей, обична сестричке! Тънко изкуство е плетенето ( сетих се за Тъкането в Паневритмията :) ), а с Плетенето на стихове...плетката става работа със словото, особено щом душата пише :v: важното е, че сме живи и преживяваме+ плетки плетем и растем плетейки + преплитайки + оплитайки + разплитайки и пак плетейки...въх :1eye: какви ги накъдрих :blink: затова и аз ти споделих как по разному отреагира тя/душата на двата куплета.Благодаря за което.Хармоничен ден!

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

ANGOISSE - в днешно време не е проблем да накараш една жена да се влюби в теб. :king:

Това е от мой личен опит. И от ден на ден става все по-лесно.Причините са известни.

Момчето може да "поддържа" илюзията по разни банални причини. А може и въобще да не го е целял.

ПРЕДАТЕЛ - кой не ги презира?

Да живееш с някой години и накрая да го му забиеш нож в гърба - няма по-голямо предателство от това.Защото той е най-близкия ти - до влюбването.

Това,че един брак не върви -причината е във ВСЕКИ от съпрузите - във всеки.Ако единия е слаб - другия трябва да го подкрепи ,ако върви по грешен път - другия трябва да го върне. Тежка е отговорността.

Аз съм женен от 18г.Маса проблеми сме имали - издържаме. Познавам обаче и доста двойки "МНОГО ВЛЮБЕНИ",които не издържаха. ОМРАЗАТА ги обзе й те й се подчиниха - станаха й РОБИ.

Ако си слаб - събери сили - и поднови борбата.БОРИ СЕ.Свързал си се с един човек - жребият е хвърлен.

За морална присъда в случая не става въпрос. Но наказанието на съдбата ще бъде жестоко.И заради предателството. Около нас и в света има много подобни примери.Спомни си и за Яворов,Лора,Мина.

И умът, и сърцето, и волята могат да се контролират от Аза. 

И това е един много щастлив факт.

Ама сладкото е тооолкова сладко :D

А омразата я изчисти.Излишна баласт :)

Линк към коментар
Share on other sites

БОРИ СЕ!

Да. :thumbsup:icon12.gif

Негативните емоции като ревност, гняв, омраза, разочарование са от най опасните.

Те унищожават паметта, разбирането и различаването. Човекът става пределно тъп и неприятен. :thumb down:

Цялата духовна красота дори градена дълго време, помръква.

"Затова нека всеки човек се откаже от тези неща" Лорд Хари Кришна

Редактирано от Валентин Петров
Линк към коментар
Share on other sites

:v: подсети ме за ритуала на Кръщаването в православието ...там три пъти по три пъти ( май беше така :sleeping: ) се отричаме от Сатанчо и от всичките останали неща...Отрекох се + Отрекох се + Отрекох се ! Амин

Омразата действа убийствено на черния дроб...а той ни е много важен орган.

Сещам се за пример - случай от времето на Учителя. Брат/сестра го пита... как да си излекувам черния дроб. Той отговаря: СПРИ да МРАЗИШ!

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Редактирано от Благост
Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 months later...

ak sy izvinqvam, 4e nqmam o6te kirlica.

ZA

angoisse

Temata ti e mnoo dobra. I pravo kazva6 za6to nikoi ne pi6e za omrazata. (osven, ako ne sym vidql temata, v koeto nqma da se o4udq de :rolleyes: )

Men pyk ako pita6 omraza trqbva da ima i to v na6e vreme v golemi koli4estva. Epa kvo trqbva da se mrazi.100% Ne blijniq, kogoto jelae6 , vij moje da mrazi6 nqkoi negovi 4erti da tova da. Dori i nai - otvratitelniq 4ovek ne trqbva da se mrazi, kato ne ti haresva dryj pytq si dale4 ot nego. Kato mrazi6 4ovek, mrazi6 i syzdatelq mu makar i ne prqko, se taq samo na teb vredi Omrazata te izqjda otvytre. Vse pak 4ovek nemoje da haresva dobroto i ednovremenno tova i zloto...

Osyznai kvo mrazi6 v nego i dali v nego ne vijda6 proekciq na sobstvenoto si AS, koeto mrazi6.

Eiii za vsi4ki SAMO lubq6ti:

"Strah ot gospoda e da se mrazi zloto; az mrazq gordost i visokoumie, lo6 pyt i pokvareni usta"

"Koito taino mrazi ima lyjlivi usta" - prepsuva li go vyprosniq 1vs1 ? (ne, 4e trqbva de)

"Omrazata povdiga razdori; a lubovta pokriva vsi4ki gre6ki" - razdoriii

"6est ne6ta mrazi Gospod,

sedem sa merzost za Nego:

nadmenni o4i, lyjliv ezik, ryce,koito prolivat nevinna kryv,

syrce, koeto kroi lo6i zamisli, noze,koito byrzo ti4at da vyr6at zlo,

neveren svidetel,kojto govori lyja, i onzi,koito see razdori mejdu bratq"

Vika:

za da 4ete Hrista trqbva6e da znae prorocite predi nego.

(tva si e moe li4no mnenie i se symnqvam, 4e ne ste gi 4eli, ma to ne e prikazka...)

Tyi kato ti dade primer sys sobstveniq si jivot az sa 6e "fght fire with fire".

Epa samo na 20 gadinki sym nikoga ne sym spal s jena, koqto da e iskala (samo prostitutki, kvo da ti kaja se gre6ki se razkaqniq se bolka, te ne izbavqt ot samotata, daje q zasilvat)

imal sym gadjeta. S poslednoto hodih 6 meseca tq mi predloji brak i az q srqzah, za6toto ne q obi4ah istinski, za6toto o6te v na4aloto na vryzkata si kazah, 6te trygna s neq samo za da se obu4a kvo e da si s jena, posle 6te q zareja.

Posle Zamalko da zabiq gadjeto na mnogo dobyr priqtel i 6to misli6 ? 6toto mi se 4uka li ? Ami za6toto vinagi sym bil na mnenie v lubovta si da tyrsq samo istinata.

Ni6to ne napravih (blagodarq na Boga za koeto).

Sled tova sre6tnah jenata na JIVOTA SI i kvo tq s gadje pak. Vliubih se o6te ot pryv pogled i Togava si kazah: tova moje6e da byde realnost, ako edi koe si. Emi to4no taka si be6e. Kakto i da e sled kato q 4akah godina i ne6to, vmomenta sym zatynal do 6iq v sobstvenata si kal, ne sym siguren dali 6te jiveq, poradi drugi pri4ni, samo se molq na NEGO da spasi du6ata mi, ako ne tqloto. (Za tqloto moje i da se zablujdavam de, no tova mi pomogna mnogo da osyznaq kak razdavam jivota si na Nemilostivite).

Ne syjelqvam, 4e Bukvalno vseki den gasnah, revah i tnt. po tazi jena, ne za6to, makar i preliubodeistvane tova me napravi po - silen. Tova otvori slepite mi o4i.

Prosto togava nemojeh da kaja na syrceto si ne q obi4ai. Gore6to NEPREPORY$VAM. - se pak si e grqh.

Pone razbrah, 4e toi si me poznava po - dobre ot men samiq i me e precenil do posledniq gram. I vsi4ko, koeto e napravil e za moe dobro v kraina smetka.

Kak misli6 se 4uvstvam vmomenta ? 4uvstvam se Blagosloven i vseki den mi e po - skypocenen ot vsi4koto zlato, koeto ima na tazi zemq. Posre6tam utroto s radost, nadejda i"nepreklonna" vqra. Vseki den mu blagodarq. :angel:

Znae6 li kak mi se otblagodari TOI, sled tva ?

-Dari me s nova Lubov. Po - silna ot predi6nata. I nai - vajnoto za men 4ista.

Na6 kvo 6ti kaja, ako o6te ima6 nujda ot syvet de:

5 pala4inki s med i edin studen du6 prez zimata.

Ma vnimavai da ne stane kato s men drug da ti pravi pala4inkite, ti da vika6 oo qm pala4inka zna4i si4ko mi e ok... Toi iska da diestvame, stiga sym spal :sleeping:

Nikoi nemoje da te nakara da spre6 da strada6, osven ti samata.

Koito iska da SVETI, trqbva da GORI. (tva go 4uh ot edin priqtel, ebava6e me ne6to, neznam otkyde e)

Seriozno v Debelata kniga ima si4ko za vsi4ko.

Майкъл-

Bratle nemoje6 da nakra6 VSQKA PYRVA sre6tnata da se vliubi v teb povqrvai mi.

Pi4a gore ti e na4ertal sydbata, ti kolkoto i da si misli6, 4e bqga6 ot neq tq pak te zastiga.

Модераторска бележка: Моля пишете на кирилица!

Линк към коментар
Share on other sites

Моите адмирации към Angoisse; най-накрая чета живо слово; няма нищо по-хубаво и по-истинско от едно кърваво сърце. Напомня ми "Сърца за изтръгване" на Борис Виан. Зная, че Небето е красиво, но все пак, то се оглежда в калта и отразената действителност са локвите.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

  за омраза толкова чиста, че всяка клетка в теб да се съпротивлява 

или така наречената идиосинкразия.

Омразата- реално съществуваща, повсеместно,ежедневно.И най-често прикриваното от хората. Денят ми може да се помрачи още от сутрешното пътуване в градския транспорт /ако не успея да вкарам в ход насмешката /.С погледи хората се стрелят, съскането им е наелектризирано, а отворят ли уста да заговорят /???/. В съдебните зали съм с чувството, че омразата се материализира в лепкава мръсотия, типична за тези сгради. С интерес съм наблюдавала дела между роднини и ми се струва, че тя се изявява по-силно отколкото омразата въобще.

" Финесът "на омразата нараства с нарастването на социалната, професионалната...йерархична стълбичка. В същия ред се променят средствата на омразата,показността ,изобретателността, прикритостта й.

Била съм и изпълнител и шеф. Омразата ме е атакувала от двете страни.Разболяваща е. Разрушаваща е. Но е присъщо човешко качество, и се проявява в ранно детство по-бързо отколкото добротата: МОЕТО Е ПО-ХУБАВО ОТ ТВОЕТО; АЗ искам "..." ; Мразя те/обичам те. "Калъпите", по които по-късно се опитваме да моделираме детето не винаги са удачни/?/ и тогава в борбата за надмощие, злобата може да се окаже основен хъс/ не спортментство/ и движеща сила.Дано методът на транзакцията е успешен не само за американските рейнджъри от Виетнам.

Аз,обаче, повече се интересувам от начините, с които мога да се предпазвам от злобата. Не "едната", а много ризи си дадох.Бузите са ми само две. Душата си не давам. Но и не искам да воювам със себе си и все да се питам този защо постъпи така или защо ме мрази. Омразата за мен е дразнител . Една източна мъдрост гласи: "Бягай далече от дразнителя"

Чудя се защо се увлякох.?Омразата не заслужава толкова.

Линк към коментар
Share on other sites

Нито омразата може да бъде чиста, нито любовта разболява. Любовта само може да лекува, тя си е най - доброто лекарство.

Словото не се ражда в сърцата ни, то си е там от памтивека залог.

И чука ли, чука да му отворим вратите. Ей тъй чука - туп, туп. Но ушите ни са леко позаглъхнали...от омраза.

Линк към коментар
Share on other sites

Така.

Омразата е другото лице на Любовта. Най-много намразваме това, което сме обичали. За мен и двете са едно и също нещо - мога да изрека "обичам те" със същата стойност и сила, както и "мразя те", ако празнотата у мен може да се запълни с едното или с другото значение. Понякога омразата е по-ценна и по-достоверна от всяка любов. "Аз мразя" е равносилно на "аз признавам", което е най-жестокото признание. А "аз обичам" е равносилно на "съгласен съм". Много често копнеем това, което мразим и мразим онова, което ще ни направи щастливи... Омразата е ожесточение, а любовта - примирие. А в крайна сметка и двете са непълнота - винаги едното ще липсва за сметка на другото.

На везните ще сложим сърцето си... Не зная какъв ще е неговия отговор, но знам,че ще е верен.

Редактирано от Мона
Линк към коментар
Share on other sites

:) Омразата и Любовта нямат нищо общо помежду си.

Омразата завладява душата, сърцето и ума, в които няма Любов.

Ако една емоция, която сме наричали с името "любов", е в състояние да премине в омраза, това не е била, не е и никога няма да стане Любов. Това винаги е било, е и ще бъде Паразитът в съзнанието ни, роден от Гордостта, Суетата и Ревността - Паразитът, който ни превръща в "благородни" Жертви и "справедливи" Съдници. Паразитът си слага маската на любовта, но си остава Паразит и нищо друго освен Омраза не може да посее в човешките души. Как ще го познаем? Емоцията, която Паразитът нарича с името "любов" винаги е зависима от нещо, винаги поставя условия, има очаквания, желания, везни, на които тегли и мери себе си и другите, съответно е доволен, ако... и разочарован, ако не....

Омразата се ражда, когато този свят откаже да се подчини на нашето Гордо Аз - тя оковава душите, които искат да оковат Вселената.

Любовта означава естествено постигнато осъзнато (не примирено) единство със света около нас. Любовта съществува само там, където е жива Свободата. Любовта е съвместима само с щастието и радостта - безусловните!

Линк към коментар
Share on other sites

Нито лекува, тя си е най - доброто омразата може да бъде чиста, нито любовта разболява. Любовта само може да лекарсто.

Омразата не се пасва с понятието чистота,но ако изкристализира може да се превърне в цел на живота за един човек или група хора. Често казваме , че тогава граничи с лудостта.

А какво ще кажеш за:"Любовта е болка" или "Любовта е лудост" и още подобни? Дали е вярно, че може да се убива от любов?...Да се разболява от любов?

Това е-любовта и омразата са две полярности . Между тях може да се вмести само безразличието. Така е в живота.Друг е въпросът какво идеализираме, към какво се стремим, на какво искаме да се научим или просто да си поговорим.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...