Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Паранормалното и физическите способности


Recommended Posts

Преди време, в предаването "Необикновени преживявания", разказаха за 50-килограмова майка, която спасила детето си от 5-тонен камион. Спасяването се изразявало в следното. Камионът бил паркиран под наклон, детето си играело зад него, камионът тръгнал, майката го подпряла и успяла да го задържи, докато детето и се дръпне в страни. Дали машината не е била спряна главно от нечие невидимо присъствие ? Ангел хранител?

Мой познат ми беше казал, че е виждал в някакъв документален филм хора (не помня какви, но азиатци), които повдигат огромни тежести, благодарение на силната си енергия (повдигат ги не телекинетично, а хващайки го, но ползвайки и пси-енергия).

Мисля че в сборника "За силата на мисълта", съм чел упражнение на Дънов (без каквито и да е тежести), което по думите му, може да доведе човек до състояние, той да умее с една ръка (и то изпъната), да повдига 50 кг.

Чел съм, че гуруто Шри Чинмой е умеел да повдига от автомобили и животни до малки самолети (тежащи няколко тона). Успехите му се дължат донякъде и на тренировките му.

В един роман, отслабен от престой в затвор религиозен здравеняк заявява, че Христос е влял в него сили, които са му помогнали да пребори бика.

Цитат във връзка с тибетския будистки учител, знаменит йога-практик, един от носителите на школата Кагю, поет, автор на много песни и балади все още популярни в Тибет - Миларепа Шепа Дордже (1052 - 1135 г.) :

 

Свръхестествено бягане

Според книгата Magic and Mystery in Tibet от френския изследовател Александра Дейвид-Неел, Миларепа се самопохвалил, че "преминава в рамките на няколко дни разстояние, което преди обучението си в черна магия би го преминал за повече от един месец. Той приписва подарък на умният контрол върху "вътрешния въздух". "Дейвид Неел коментара, че" в къщата на ламата, който го е обучил на черна магия живел трапа (монах), който се движел по-бързо от кон", използвайки същото умение.[4]

Това е езотерично умение известно като Лунг-гом-па ("Медитация на въздуха, от лунг = "вятър"[5] и гомпа ="медитация") в Тибет, позволява на практикуващия да тича със забележителна скорост в продължение на дни без да спира. Тази техника може да бъде сравнение с тази практикувана от монасите Кайхигйо от планината Хией в Киото, Япония.[6]

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B0%D1%80%D0%B5%D0%BF%D0%B0

 

Могат ли определени духовни практики, да доведат човека до такова състояние, че той при нужда да прояви много по - голяма физическа сила или бързина, отколкото  има по принцип? Ако отговорът ви е да - бихте могли да посочите такива.

Могат ли висши същества да инжектират някого с прилив на сила, за да се справи с нещо, без значение дали този някой се е занимавал с духовни техники?

 

Приемам, че Чинмой е можел да вдига тонове, защото е имал свидетели (някои от които културисти). Макар че по - лесно бих повярвал, ако бях видял това на живо.

 

Това е статия за постиженията му :

http://www.liftinguptheworld.com/bg/featured/lifts/

Редактирано от Кон
Линк към коментар
Share on other sites

Еми едно момче ----ходи по вода  ; Вкарва телефон в бутилка ; прави се на тежък така че културист не може да го вдигне . Всякакви магии .

п.п.

Могат ли определени духовни практики, да доведат човека до такова състояние, че той при нужда да прояви много по - голяма физическа сила или бързина, отколкото  има по принцип? Ако отговорът ви е да - бихте могли да посочите такива.       мисля--границите на човешките възможности са вътре в самия човек. Това го е ,,казал " шопа когато са направили зоологическата градина в София . След като дълго време се въртял пред загражденията на жирафа , си тръгнал с репликата ,, те такова животно нема " .

Редактирано от АлександърТ.А.
Линк към коментар
Share on other sites

Ако ще ми се случва нещо паранормално, предпочитам да не е физическа сила,

а по-така чародейно - като например материализация на обекти, телепортация, телекинеза, телепатия, лечение

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

На мен се случи един път подобна проява на свръх сила.Усещането е много странно,и случващото се не зависи от желанието да се случи подобно нещо.Поне при мен нямаше желание или мисъл да се намесвам или да прилагам сила.Бях в нещо като транс и до ден днешен не мога да си обясня защо силно земетресение предизвика такава реакция при мен, а не да се опитам да избягам,когато всичко наоколо се руши,като всички останали.Последиците от случилото се бяха доста неприятни за мен  за 3-4 месеца след това.

Линк към коментар
Share on other sites

Моето смешно обяснение е : може да се случи при голяма опасност . Духът да поеме контрола на физическото тяло . Това е състояние от бъдещето , когато ще сме събудили Духа в себе си . Ще сме будни . Ималите подобни преживявания са усетили повишената яснота на възприятията .

Линк към коментар
Share on other sites

Повишена яснота на възприятията при мен нямаше.Единствено едно бездънно спокойствие и сигурност,и липса на всякаква емоция.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 years later...

Гледам тук по Ring някакви здравеняци мъкнат на раменете си кобилици, на които са насядали по 4 кръшни девойки (обща тежест около 400 кила). И често изпускат кобилиците, причинявайки неудобство на милите създания. Аз мога да нося кобилица с четири девойки без да я изпускам и дори без да я допирам до раменете си. Мога да я нося с изпънати нагоре ръце. Но не ходя по състезания, за да се правя на голямата работа. Скромен съм. Някои от тези едри момчета дори не съумяват да изминат целия път, който аз бих изминал без особена трудност. Мога да нося тон над главата си. Всичко е въпрос на правилно насочване на енергията.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...