Jump to content
Порталът към съзнателен живот
ibobb

моля за съдействие/насока/съвет

Recommended Posts

здравейте, мноого дълго търся правилния път/правино лечение или незнам вече какво.Затруднението идва от това че живея в малкото китно селце Царева ливада, обл. Габрово. Имам циклотимия с периоди на две години на нестабилно настроение, редува се депресия с хипомания(чувство че мога да правя всичко - което е доста уморително) с много кратки периоди на нормално настроение. Нямам доверие към почти никого, Социално оттегляне(с което се боря благодарение на синчето ми на почти годинка и мъжа ми които са слънчицата в живота ми). В момента пия по 4 феварина + ксанакс вечер доста хапчета са за млада жена на 22, някак нямам желание да се тровя с тях...  :3d_104:  

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравейте. Някакси не съм сигурен ,че циклотимия се лекува с антидепресант SSRI, който дори и да стабилизира депресивната фаза, може да спомогне за влизане в хипоманията. Принципно се пият тимостабилизатори - те са друг клас медикаменти. А тенденцията е вие самата, чрез стабилизиране на ума си, с помощта и на телесна активност и на ментална практика, да намирате все повече баланса си, като с времето все по-малко разчитате на хапчетата! Бих се радвал и д-р Първанов да се включи по темата за медикаментите при циклотимията (ако е вярна диагнозата...).

Редактирано от Орлин Баев

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Точно така, средство на избор са тимостабилизаторите-литий, под различните му търговски наименования, депакин, стазепин и т.н.

Но спорта и медитирането също трябва да станат част от живота ви.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля Ви за насока към специалисти в област Търново.. Иска ми се да си ми се направят необходимите изследвания и да бъде назначено подходящо лечение. Извинвам се за копирането и настойчивостта но наистина се чувствам в безизходица

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Обърнете се към Валентина Христова. Тя е клиничен психолог и психотерапевт, но работи в психиатрия и може освен да ви помогне чрез консултации, да ви насочи и към добър психиатър, който да ви изпише адекватен медикамент! Намерете я в нета и я поздравете от мен. Преценявам, че можете да и се доверите, добра колежка е. Успехи! 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега

×