Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Грях ли е да да искаш да задържиш щаситето, когато си го открил?


hinari

Recommended Posts

Пише ви едно момиче на почти 23. Завърших вече висшето си образование и записах магистър, работя от няколко месеца и се издържам сама. С приятелят ми всичко е чудесно, заедно сме от март насам с две кратки раздели, поради две основни причини - възрастта му и родителите ми. За съжаление той е по-голям от мен с 15 години, това никога не ме е плашило. За възрастта си смея да кажа, че съм много зрял човек, преживяла съм какво ли не, била съм с две момчета преди него, но само той успя да ме направи истински щастлива, да ме накара да се чувствам наистина обичана и желана. Той е всичко за мен, дори ми подари годежен пръстен преди месец, като си казахме, че това не значи автоматично сватба, а просто каза, че иска с пръстена да ми покаже колко много ме обича и държи на мен, че иска да е с мен задълго. Налага се обаче да се крия от родителите ми. Когато те разбраха за възрастта му, естествено се възпротивиха и ме накараха да се разделим. Знаеха, че сме останали приятели и все още сме, но не знаят че всъщност освен приятели, сме и заедно. Толкова ли е лошо, че той е с 15 години по-голям от мен? Прави ли са те така да ме контролират? Какво е мнението ви?

Линк към коментар
Share on other sites

Толкова ли е лошо, че той е с 15 години по-голям от мен?

 

Не е лошо и не сте единичен случай

 

Прави ли са те така да ме контролират? 

 

Не са прави...момчето изглежда да е свястно

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря ви, усещам добрина в отговора ви. Приятелят ми работи на две места и същевременно е студент, опитва се да се развива и изобщо не иска и да чува да остава без висше образование. Твърдо е решен дори и на 40 да се издигне и да печели много пари. Има амбиции, личи си, че много ме обича, но лошото е, че роднините ми са хора с консервативни разсъждения и предразсъдъци, надали някога ще приемат връзката ни. Затова се налага да се крием....

Линк към коментар
Share on other sites

От лични наблюдения мога да ти кажа, че ще приемат връзката. 

Това е класически случай в нашата действителност, в който първоначално родителите не са подкрепящи, понякога има големи конфликти и нарушени взаимоотношения. В последствие нещата се стабилизират. По - важен е въпросът Ти готова ли си за тази връзка? Ако си готова, всички останали коментари са излишни.

Линк към коментар
Share on other sites

Тази връзка е нещото, което най-силно желая на второ място след образованието и работата си! Благодаря ви за подкрепата, мили хора, бъдете благословени!

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...