Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

105. Тайната стаичка - 19 август, 5 ч., София – Изгрев

Recommended Posts

Сутрешен наряд

1. Песента "Аум"
2. Добрата молитва
3. Песента "В начало бе Словото"
4. Молитва "Пътят на Живота"
5. Песента "Венир Бенир"
6. Прочит от Евангелията
- Матей 5:1-16
- Марк 12:28-33
- Лука 10:29-37
- Йоан 12:44-50
7. Беседата "Тайната стаичка",

Тайная комната
8. Песента "Ще се развеселя"
9. Господнята молитва
10. Песента "Благословен Господ"
11. Формулата: "Божият Мир и Божието благословение да залеят цялата Земя"
12. Песента "Поздрав на Учителя"
13. Формулата на Братството

Вечерен наряд
1. Песента "Запали се огънят"
2. Молитва на Духа
3. Песента "Кажи ми ти Истината"
4. Формулата: "Господи, нека Твоят Мир и Твоята Радост бъдат винаги с нас, за да могат сърцата ни да просветнат и да Ти служим с всичкото и сърце, с всичкия си ум, с всичката си душа и с всичката си сила."
5. Песента "Вътрешният глас"
6. Молитва на Царството

 

Във всеки човек живее и доброто, и злото – от вас зависи кое ще събудите в него. Злото и доброто трябва да се опитат, за да знаете кое е по-силно във вас. Ако злото е по-силно, ще работите върху доброто, поне да се уравновесят. В началото доброто е слабо, а злото – силно; накрая злото е слабо, а доброто – силно. Любовта обаче и в началото, и в края е еднакво силна. Колкото повече се усилва доброто, толкова по-големи са условията за проявяване на Любовта. Ако доброто не започне със слабата си страна и постепенно не се усилва, Любовта никога няма да се прояви.

"Тайната стаичка"

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Една от великите задачи, дадена за разрешение, е задачата за служене на Бога. Тя е толкова лесна, колкото и мъчна. Малцина са я разрешили правилно.

Човек може да служи на Бога и с любов, и без любов, но резултатите са различни. Така служи той и на доброто, и на злото, като сили, които взаимно си помагат.

Човек е силен дотолкова, доколкото дава условия на доброто и на любовта в себе си, да се проявят. Иска ли да запази силата си, той никога не трябва да се отказва да прави добро. Никога не отлагайте времето за правене на добро. Щом сте решили да правите добро, не отлагайте. И разбойници да ви гонят, и стражари да ви преследват, вие пак можете да се отклоните, да направите едно малко добро.

Представете си, че някой ви гони да ви убие. В това време виждате на пътя си един умиращ кон, паднал от крайно изтощение, от слабост и жажда. Ако можете да се спрете за момент, да намерите вода да я подадете на умиращия кон, вие сте готов всеки момент да правите добро. Вие обичате доброто и сте свързани с него.

Правете добро с любов, и не се страхувайте. Богатият се страхува да прави добро, за да не осиромашее. Няма случай в живота, някой да прави добро и да е осиромашал. Невъзможно е да правиш добро без любов.

Всяко нещо, направено без любов, е зло. И обратно: всяко нещо, направено с любов, е добро. Който попадне в областта на злото, трябва да се стреми да направи най-малкото зло. Влезе ли в областта на доброто и на любовта, трябва да се стреми да направи най-голямото добро.

 

Тайната стаичка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Невъзможно е да правиш добро без любов. Всяко нещо, направено без любов, е зло. И обратно: всяко нещо, направено с любов, е добро. Който попадне в областта на злото, трябва да се стреми да направи най-малкото зло. Влезе ли в областта на доброто и на любовта, трябва да се стреми да направи най-голямото добро.

 

 

Тайната стаичка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Всички хора са призвани за работници на Божията нива. Като работи с любов, човек изпълнява Божията воля. Той помага, без да говори. Огънят показва отдалеч, че гори. Хлябът сам говори за себе си. Като влезе в стомаха, той проявява силата си. Същото се отнася и за любовта. Тя не се нуждае от проповеди. Достатъчно е да я възприемете, за да разберете, че тя носи живот в себе си. Тя обновява, подмладява и повдига човека. Стремете се към любовта, за да се подмладите и възкръснете.

 

Тайната стаичка

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×