Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Angie

Ревност и тревоги

Recommended Posts

Здравейте, моля ви за съвет и подкрепа - как да се справя със страх от отхвърляне/изоставяне - по принцип имам такъв проблем, но мислех, че се справям лека полека. Но напоследък без причина ме връхлитат мисли, свързани с ревност, че ще предпочетат друг пред мен, че не ме харесват и уважават достатъчно и т.н. И не мога да се освободя от това, ужасно е...Опасявам се, че това ще навреди вече сериозно на връзката ми. Споделям тези тревоги с партньора ми, но мисля, че вече му идва в повече (чудя се и дали е добре да споделям това?!). Особено през последните няколко дена както ме връхлетяха тези безпокойства без никакъв реален повод. И сега освен че се притеснявам дали ме оценява и уважава достатъчно и т.н., допълнително се тревожа и как ме възприема след моите "излагания" и непрекъснато мрънкане. Много съм притеснена и не знам как да спра това....Всички съвети и мнения ще са ми от полза, благодаря ви!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Това е вид натрапливо поведение.Прочети във форума за ОКР и се опита да се справиш сама, но ако до месец няма ефект, потърси психологична помощ.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Да, имам я книгата, много е хубава! Чела съм освен нея и много други, които ми помагат да си поставя "диагнози" и да си обясня защо се чувствам така, но четенето не ми помага много за това КАК именно да се променя. Ще прочета за ОКР - мисля, че ще ми е от полза! Благодаря ви!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×