Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Огледалата на Козирев


Recommended Posts

Благодаря за темата! Освен купчината статии и клипове в нета, част от които звучат доста предизвикателно, но и съмнително, полезно би било за интересуващите се да прочетат не само биографични данни, но и научната основа на "огледалата". За мен лично представляваше интерес философската основа, но допускам, че потребители с по-съществени от моите познания в астрономията и физиката ще се заинтересуват:

Николай Козирев

 

Статиите по причинна механика, предизвикали спорни оценки в научните среди по онова време. 

 

Всъщност огледалата не са изобретени, нито експериментирани от Козирев. Те са създадени на основата на неговите теоретични трудове от В. Казначеев, който е известен също с хипотезите за торсионните полета. Дали и кое от трудовете и разработките на Козирев и особено на Казначеев са псевдонаука и кое науката на бъдещето, тепърва ни предстои да разберем. 

Линк към коментар
Share on other sites

Донка, хубаво я споменаваш думата "псевдонаука". 

В стремежа да бъдат всички концептуални, някак пропускат науката, не визирам днешната, а науката на години поне 3000. 

 

Тъжно е, че никой не споменава за двоичните числа от Месопотамия или други неща, да не говорим за Стивън Хоукинг. А продължаваме да се занимаваме с разни открития, в това число и тези на Норбеков, който има хиляди последователи в България, разбира се, срещу големи суми.

 

Защо сме толкова наивни, не знам, или зная, но то не е мое знание, то е знание отпреди хиляди години, на толкова години, колкото е и човешката наивност. Лесните теории за бягства са лесни, просто е. 

 

Друго е да живееш поне 20 години с математика, формули и в търсене на истини, в учене, в изследване на гениални умове, друго е да видиш за 2 дена колко е лесно да минеш през рефлексия - огледало и да станеш нещо, което не си.

Тук би се намесил и Юнг - желанието на човек да не е себе си, го съпровожда открай време и да търси висше оправдание и висше пренареждане на пластовете, само и само да види нещо, онова нещо, което не може да бъде. Т.е. персоната си. 

Реално, това е най-великата тъга да си човек, ала и най-голямата отговорност. 

 

Няма нито едно огледало, което ни да премести напред, ако не си заслужил, ако не си платил, ако не си готов. Доказано. 

Редактирано от Лиула
Линк към коментар
Share on other sites

Да, в същото време е много лесно да се лепне етикета псевдонаука на нещо, което е ново - нима не са обвинявали в същото (и дори преследвали) Галилей и Бруно, Коперник, надсмивали са се над "певдонаучните експерименти" на Грегор Мендел, презирали са капитан Кук и Колумб.... 

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 years later...
В 3.11.2014 г. at 13:49, Донка каза:

Да, в същото време е много лесно да се лепне етикета псевдонаука на нещо, което е ново

Хихи, Донке, да не би от този разговор да се е пръкнал Monavendor?

Отвъд шегата. Да, много лесно е да се лепне етикета ,,псевдонаука" на нови разработки. И това е нормално, защото в днешно време се прекалява със заигравките или т.н. псевдонучни теории, поради липсата на проверими доказателства в тяхна полза. Това в малко по-подробен стил представлява повторение на опити, в контролирана среда, и получаване на едни и същи резултати. Тези резултати говорят за себе си, а не интерпретиращия ги учен, както например е в Хюман дизайна. Когато дадена теория няма практическо приложение тя е просто хипотеза. А останалото са близки до религиозните доктрини, налагани от автора на хипотезата внушения, в опита за придаване на стойност на хипотезата му.

За разлика на съвременните, предимно псевдоучени, Козирев е наблюдавал реални феномени и е опитвал да създаде теория на база резултатите.

В науката често е като при производството на Коняк - майсторът, сложил субстрата за производството на продукта обикновено е дядо или прадядо на майсторът, който ще затвори в бутилка Коняка. Така и синхронично с изследванията на Козирев за природата на Времето (все пак Успенски с неговото Четвърто измерение  доста е повлиял руската езотерична парадигма, а тя е основата на научните открития) в днешно време вече се разработва Реципрочната система. Характерното при нея е това, което загатва и Козирев в изследванията си, че характерната триизмерна природа на пространството е присъща и на времето. Предположение, от което произтичат съвсем нови трактовки. А това ,,изправя косите" на множество ,,учени", градили кариера върху повторението на нещо заучено. Съответно отпорът в научните среди е голям. Защото, според предположенията на тази теория излиза, че въглеродният анализ за датиране е погрешен като резултати. Дори излиза, че вероятно предците ни са били свидетели на ,,разширяването" на Слънцето и обяснява ,,сегашната" му повишена активност с прехода към ,,предходния" според общоприетата теория за развитието на звездите етап на обикновена звезда с повишаваща се енергия, следствие на комулираното неутрино. За разлика от Хюман дизайна!!!!!, където всичко е поставено на неква религиозно-нравствена основа, като се взима едномерната природа на времето.

А ,,огледалата на Козирев" са разработки на основа неговите теории за единния поток на времепространството. Нищо повече. Мулдашев ,,вижда" такива мегаструктури в Кайлас с предположението, че такива масивни образувания няма как да не изместват в-простр. поток в циркулираща (торсионна) форма. И това е! За повече инфо би следвало да се интересуваме от изнесена информация от Мурманския държавен технически университет, но към момента, аз поне не съм чел.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...
В 13.04.2019 г. at 21:35, kipenzov каза:

За разлика на съвременните, предимно псевдоучени, Козирев е наблюдавал реални феномени и е опитвал да създаде теория на база резултатите.

Кратък цитат от статия издадена в електронното списание ,,Палитра", бр.4, 2004г.

Николай Козирев

Времето като физическо явление

"Възможността да се отразява с огледало действието на времето ни позволи да наблюдаваме влиянието не само на лабораторни процеси, но с помощта на телескоп-рефлектор и изменение на съпротивлението на резистора поради процеси, протичащи в космическите тела. Появи се възможност да се изучава Вселената не само, както обикновено, посредством спектро-електромагнитни трептения, но и с помощта на специален, предварително изпитан метод, посредством физическите свойства на времето. Заедно с В.В.Насонов такива измервания бяха проведени от нас на рефлекторите на Кримската астрофизическа обсерватория [1]. Излъчването на времето, по неговото действие върху резистор, беше наблюдавано от планети, звезди, галактики и други космически обекти. Беше показана мигновеността на предаване на тези въздействия и съществуването на света на Минковски като реалност, а не като математическа схема."

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...