Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Despina

страх

Recommended Posts

Здравейте

Имам проблем и ми трябва помощ и съвет как да преодолея това.От близо две години съм без работа всеки ден си седя вкъщи,но не съм сама живея с моя приятел и родителите му.Той ходи на работа,но те не.Имам проблем със страхът от това да не ми стане нещо когато ме заболи някъде.Откриха михеликобактер на корема от който не мога да се излекувам все още и от време на време ме боли корема,но това поспря да ме плаши получих и дискова херния и проблем с щитовидната жлеза.Страхът ми идва от това когато нещо ме заболи около сърцето.Притеснявам се,страхувам се да не ми стане нещо.Ходих на кардиолог не един всеки казва чесъм добре и съм малка за това,но моя страх продължава затова ви пиша,защото имам нужда от помощ от човек който ще ме рабере.Благодаря предварително!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Разбирам те, това което описваш е та.нар. - страх от болести или хипохондрия. Това НЕ е болест.

 

Възможните произходи включват агресия към околните, която е потисната и изместена във физически симптоми и/или защита срещу вина, където симптомите играят ролята на заслужено наказание за някакво прегрешение. Психосоциално началото на симптомите често следва голям стресор.

Към развиването на този страх вероятно е допринесло и социалния статус  към момента.

Всички заболявания,, които изброяваш са отбелязвани и като психосоматични т.е. провокирани са от продължителен стрес или натрупване на негативни емоции, задържане на гняв, неудовлетвореност.

Разбира се, с едно изречение или пост е невъзможно да се каже, КАК се преодолява това състояние, но може да помислиш от изброените предпоставки за развиването му, кои откриваш в себе си.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Агресията се появи от това че съм без работа и понякога без да разбират другите минго натякват това.Мисълта ми е че аз в момента се лекувам зас много неща имам и болен корем и трябва да се съобразявам какво ям,а те си готвят каквото искатнзащото един вид работят и си изкарват.Има и друг проблем много се караме с моя приятел(сгодени сме) живеем с родителите му.Те са тея дет претендират че взимат пари.Проблема е там че той не иска да се махнем от къщата където живеем докато учим.Няколко пъти съм го молела да се махнем за да сме добре да имаме пари и да не се съобразяваме с никой и за да оздравея защото седенето вкъщи повече ме разболява.Това по цял ден само да си седя не мога,нищо не мога и в къщата да пипна защото масйка му я съкратиха но е и пенсионирана по болест и не дава нищо да и се пипа или ако и помогнас ходи след мен и пренарежда въпреки че я виждам.Дразни ме много това,боли ме и това че юи е трудно с толкова много лекарства и много юме е страх да не ми стане нещо от тях.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

За да се промени нещо в ТВОЯТА действителност, е необходима ТВОЯТА намеса. Не е нужно да пренареждаш или да влизаш в света на някой друг, концентрирай се върху своето живеене. Има определени неща, които не ти харесват, кои са те? Но не тези, които са свързани с другите, а твоите неща, тези, които ти би могла да промениш.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей Despina

 

Както може би разбираш тук би могла да намериш помощ и подкрепа.

В случея за да я получиш трябва да я приемеш.За да получиш помоща ти трябват сили каквито не ти достигат, за това на първо време те саветвам да концентрираш мислите си върху неща който те зареждат, а проблемите да останат на заден план докато събереш сили и знания да ги решиш

 

Успех

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×