Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Liliq_Ilieva

Партньорът ми не изпитва сексуално желание

Recommended Posts

Здравейте,на 23 години съм, партньорът ми е на 30. Заедно сме от 1 година, но от 5 месеца не сме правили секс и не сме имали никакви интимни контакти. Причината е в него- няма никакво желание. Казва, че от 4 години насам му се случва с жените. В началото има силно желание и след няколко месеца(около 2-3) изгубва абсолютно всякакво желание за близост, в следствие на което сменя жената с която е. С нас се случи същото нещо, но не иска да се разделяме, твърди че ме обича и иска да сме заедно за напред. Говорили сме много за това и се старая да проявявам разбиране, но е много трудно. Задавала съм му много въпроси- ще споделя какво ми е отговорил- за пръв път му се е появило след раздяла с една жена ( имали са връзка 3 години и тя през цялото време е искалаи както казва той го е задължавала да правят секс и е поставяла секса на много важно място за връзката им) според него той е правил 2 години секс насила и оттам се е появило всичко,получава ерекция,изпитва ревност към мен ( ако си представи че съм с друг човек), твърди че иска да промени това, но не вярва че ще може, казва че е безсилен и се възхищава на търпението ми. В следствие на тези обстоятелства аз се затворих в себе си, не се усещам като жена и като цяло се отрази много сериозно на самочувствието, психическото, а вече и на физическото ми здраве.Ще съм благодарна да получа съвети или да отговоря на по-конкретни въпроси по темата.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Гледа ли порно и мастурбира ли?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Вероятно нежеланието му за интимност с вас, се дължи на комбинация от фактори. Първо, възможно е в характеровата му динамика да присъстват убеждения и страх от това, че някой може да му се наложи и съответно, поведенчески бунт и наказателно поведение чрез отдръпване и лишение. Второ, тези, а и други програми в него, просто са се "закачили" за сексуалната интимност, но вероятно имат склонност да се проявяват и в други сфери на общуването ви. Трети фактор, порното и мастурбацията - когато са продължително упражнявани, те директно сриват хормонално сексуалните щения на мъжа. Най-малкото, силно ги изкривяват. А при прекаляване, с времето водят и до неспособност за реални контакти. В случая едва ли положението е толкова сериозно, но по-скоро психичното отдръпване от реалната партньорка, до което води мастурбацията, се добавя към вече съществуващото в него псевдо-защитно (според подсъзнанието му) и наказателно поведение. Всъщност така не се защитава от вас, а вероятно и в миналото не е било толкова от настоятелните си партньорки, колкото от собствената си ... сянка. От програмите, заложени в несъзнаваното му по време на възпитанието и преживяванията му. Точно какви са, не знам, но по-горе предположих посока... 

 

Бих ви препоръчам няколко сесии при опитен психотерапевт - мъжът ви индивидуално, но и заедно с вас понякога, когато терапевтът прецени. Защото сега неговите проблеми са и ваши, а сте семейна система, в която поведението на единия се отразява директно и върху другия!

Редактирано от Орлин Баев

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря много за обърнатото внимание! Помогнахте ми много в каква насока да мисля! Ще последвам вашите съвети и ще се консултираме с психотерапевт!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×