Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Честен поглед върху себе си!


Recommended Posts

Няма нищо скрито под слънцето. Нали някъде в библията се казваше нещо от рода на: "Всичко, което е на тъмно, ще излезе на видело...!" А и то си е на видело от самото м увъзникване. Всичко е записвано в пространствените записи. Виждащите виждат. А във Вселената виждащите са болшинството от жителите и! Ние сме изключение ...

Та, мисълта ми е: можем ли честно и неприкрито да се погледнем отстрани и си кажем кои са добрите и лошите ни страни? Слабости и силни страни? Откровено и чистосърдечно! Когато знаем и двете, ще можем да използваме и слабостите си за движение напред, а и да се радваме на светлите си страни повече!

Ето един опит за такава равносметка:

Се моа - Орлин Баев

Отрицателни черти, навици, поведенчески модели... :

1) Ям месо - и като се замислих, благодарение и на този форум и вас - правя го не само заради навика и удобството да можеш да си купиш сандвич навсякъде, или да отидеш на гости при невегетарианци и т.н. Правя го, защото има много хищнически елементи в мен. Имам много агресия, имам мисли чувства, които са направо кошмарни, пълни със зверско насилие. Вчера бяхме на излет с хора от форума и едно момиче от форума (Криси) ми направи тест: казваш любимо животно, птица ... и по това е съди за същността ти. Простичко, но доста силно и удачно. Аз определих за любимо животно вълкът. Не агне или антилоп анякаква, а вълк ... И като се замисля, голяма част от подсъзнателните ми импулси са именно влчи, хищнически. Все пак при някои хора могат да са и по-различни. Подсъзнанието е животното в нас. Та така ...

2) Имам заекване - пиша в този форум над година, но само 10-на души участници, с които съ мсе виждал досега, знаят за тази ми слабост. Това не е много честно от моя страна. Когато пиша, изглежда добре, но когато говоря ...

3) Безсъние

4) трудности в трансформацията на половата сила

5) Трудно спазвам мярка - за храна, алкохол, секс

6) Прекалено съм абстрактен. Трудно ми е в конкретния, отрязан от цялото свят...

Сигурно има още тонове, но това се сещам сега.

Добри страни:

1) Безкористен съм - мога да се раздам изцяло, което е дори прекалено

2) Състрадание - чувствам болката на другите директно, грубостта в света, и ме боли от нея

3) Имам чувсто за общност - зная, че сме едно - макар че ценя личното си пространство

4) Обичам и желая доброто на всички - имам чувство за хармония и я търся и около мен, а като срещам дисонанс - страдам

5)Добър приятел съм, може да ми се вярва(така си мисля ...)

6) Имам търсене на познание, истина, любов и сила, което не ме оставя на мира

Накратко, толкова...

В горното не влагам самообвинение, нито самодоволство, а се поглеждам безпристрастно и говоря открито. Не съжалявам за слабостите си, те могат да се впрегнат, с умело ръководство. Не се превъзнасям за добрите си страни-те са просто такива.

Нека тази тема бъде посвтена на подобен род самоанализ и смела откровеност. Нищо скрито няма под слънцето ...

Редактирано от Орлин
Линк към коментар
Share on other sites

  • Отговори 226
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Аз мисля, че си прекалено самокритичен :( . Ако беше публикувал тези твои толкова "ужасни" отрицателни черти направо щеше да ме е страх да те видя на живо :D , а да не говорим пък за разходка в гората. А относно заекването даже не съм го забелязала /както си написал някой ще остане с много погрешно впечатление/ и аз понякога почвам да заеквам когато се мъча да "облеча" мислите си в думи. Трябва да си помисля за моите отрицателни черти, а за положителните по-интересно е някои, които добре те познава да ти ги изреди /защото има вероятност да пропуснеш някоя :D /.

Приятен ден!

Линк към коментар
Share on other sites

За мен лично няма лоши хора.

Всички хора са различно подвластни на егото си.

Там се крият всичките недостатъци.

Но кой може да се отъждестви с нещо, което ще умре?

Същността на всеки е прекрасна, по-красива от най-красивото цвете.

Честният поглед върху себе си?

Кой съм аз?

Този, който ще умре или този, който ще продължи да съществува и след смъртта на онзи другият?

Интересно стана!

Честният поглед може да бъде отправен само от вечното в нас към онова тленното, което всъщност не сме ние, а наша временна изява.

Само добрият майстор може честно и по достойнство да оцени инструмента си, също майстора умее да поправя и до усъвършенства своя инструмент.

Нека всички ние бъдем едни добри ученици в майсторлъка.

Когато инструментът е в "ръцете" на още неопитен майстор - творенията му не радват окото.

Затова е казано - "По плодовете ще ги познаете".

Плодовете - това са произведенията на майстора. По тях се познава до къде е усвоил майсторлъка.

Добрият майстор харесва работата си, дори е влюбен в нея.

:)

Редактирано от Синева
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup: Синева!

:D Опит за анализ (на шега) на "лошите" качества на Орлин Баев:

1. хищнически помисли и месоядство

Очевидно щом организмът ти не те "спира" да ядеш месо, значи все още има някаква нужда от това, което съдържа месото. Ти критикуваш месоядството си и организмът ти отговаря на заплахата да остане без необходимите елементи със засилване на "хищника" в теб. Ако спреш да заклеймяваш себе си за месоядството и бавно, постепенно, без самокритика заместваш разумно съставките на месото с подобни на тях от растителен произход...той сам ще се откаже. НО- Винаги оставяш на организма си врата, че ако нещо му потрябва спешно от месото, ще му го дадеш... :)

2. заекване

Всеки педагог ще ти каже, че заекването се получава при несъответствие на темпото, с което мислиш и темпото на движение на артикулационния ти апарат. Ти искаш да кажеш много неща бързо и се съмняваш дали ще ги кажеш толкова добре колкото ти се иска. Т.е. "лошото" ти качество е следствие от това, че критикуваш начина си на говорене..

3.Безсъние

Ами ако всеки път, когато наближава време за лягане ти критикуваш себе си за безсънието си и се самооценяш какво и как си направил.... обяснимо е безсънието... :D На теб ли да напомням за НЛП, колега? :D

4....... мммисля останалите да ти ги оставя на теб за "домашна"... :D:D

Прости ми шегата.. ако те е засегнала... :D Ще се радвам много да споделиш с нас своя анализ по точки 4,5 и т. н.

Редактирано от Донка
Линк към коментар
Share on other sites

Честен поглед върху себе си? Боя се, че принципно не го желаем. Иначе, ако го желаем, защо да не вземем и да погледнем честно на себе си? Не мисля, че има особено голямо значение самокритичността ни, дали тя ни посочва 3, 5, или 15 лоши черти, които пречат на нас, или на тези, които общуват с нас (в крайна сметка- пак на нас...) Всяка от тях е ново приключение, ново предизвикателство- "Давай сега да се преборим с това!". И кой се бори? Този хитър "Аз", който е готов дори на такива жертви, но само и само да го оставят ТОЙ да се бори? Пак той да дърпа конците? Че даже с ореол на герой? Да... честния поглед върху себе си не е лесна работа... Може и страшничка да е...

Линк към коментар
Share on other sites

За мен лично няма лоши хора.

Абсолютно съм съгласна с теб, Синева :)

Орли, ти знаеш твърде добре, че не обичаме ли достатъчно себе си, не бихме могли да осъзнаем нито любовта си към Бог, нито да дадем обич на останалите същества..То си е закон..Когато обичаш ти не "виждаш" слабостите като нещо лошо, защото ги разбираш.

Много пъти съм се критикувала, бивало ме е преди всичко в това да изнамеря в детайли онези трънчета на характера си и понеже съм пряма, с лекота да си ги призная за грешки и недостатъци..Колко по-трудно е да се приемем и обичаме!

Нали знаеш, че без Любов е невъзможна промяна!

Извини ме..но всичко това, което ти описа така чистосърдечно като твои недостатъци не успя да ми подейства негативно по никакъв начин. Леле, да не говорим за заекването, което..не бях забелязала въобще, а прекарахме заедно с взаимно слушане с часове! Всеки се бори с лошите мисли..защото те в действителност не ни принадлежат.

Когато престанеш да делиш себе си на добър/лош, вече ще си се заобичал достатъчно. Това не означава, че сме самовлюбени, а само че се приемаме...и едвам щом сме се приели, ще сме в състояние да си простим..и чак тогава променим..

И последното, което се опитвам да правя е да те поучавам сега :1eye: Само за малко долетях да ти/си припомня, че по-важното е не да се делим на положително/отрицателни, а в това да си прощаваме и заобичваме..Самото поляризиране не е признак още на истинска любов.

Сърдечни поздрави! :feel happy:

Редактирано от jul
Линк към коментар
Share on other sites

Така се радвах с този прекрасен Орлин и с всички вас прекрасни и мили хора!!!!!!!!!!!

Погледнато от друга гледна точка дори и недостатъците ви са прекрасни и то толкова много, та чак ми ставате сладки като медец!

И аз като едно гладно дете си топкам от него добре!

:rolleyes:

:wub::wub::wub:

Линк към коментар
Share on other sites

Мерси за добрите думи на всички! Но, публикувах този постинг, първо, защото да се откриеш изисква известна смелост и честност, преди всичко със себе си. Второ, самокритичният анализ, безпристрастният поглед върху себе си може да помогне на човек да не се дели на добро и зло, но да ги синтезира в едно цяло, именно като използва Аза като синтезатор. Това последното е по мненията на Жул и Багира.

А и темата само е започната от мен, и се очаква да бъде продължена от вас, с ваши собствени самопреценки, вадене на ризи и ангелски одеяния ... :)

Пращам ви мекота, красота, радост и живот! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Хей, това, че можем да бъдем честни пред себе си без да искаме да се изкараме :angel: е супер! Ако знаете аз колко ужасни черти имам...

Трудно ми е в конкретния, отрязан от цялото свят...
И на мен. Обаче трябва да се борим със себе си. След като сме имали смелостта да погледнем истината за себе си, значи първата крачка е направена. :thumbsup:

Безкористен съм - мога да се раздам изцяло, което е дори прекалено

2) Състрадание - чувствам болката на другите директно, грубостта в света, и ме боли от нея

3) Имам чувсто за общност - зная, че сме едно - макар че ценя личното си пространство

4) Обичам и желая доброто на всички - имам чувство за хармония и я търся и около мен, а като срещам дисонанс - страдам

5)Добър приятел съм, може да ми се вярва(така си мисля ...)

6) Имам търсене на познание, истина, любов и сила, което не ме оставя на мира

Накратко, толкова...

В горното не влагам самообвинение, нито самодоволство, а се поглеждам безпристрастно и говоря открито. Не съжалявам за слабостите си, те могат да се впрегнат, с умело ръководство. Не се превъзнасям за добрите си страни-те са просто такива.

Нека тази тема бъде посвтена на подобен род самоанализ и смела откровеност. Нищо скрито няма под слънцето ...

Това може би важи за всеки тръгнал по пътя на Търсенето на Истина.

Знаеш ли, много е хубаво, че сме точно такива... Но вътрешната ни борба, стремежа към хармония ни правят уникални и различни. Обещавам при следващата ни среща да ви разкажа моите преживявания и опит.

Много ви обичам всичките и се чувствам страхотно, че се запознах с вас :harhar::thumbsup::yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Трудно е да си направя самооценка в момент, в който духа вятъра на промяната - посока изток, но ще опитам:

1. Мързелив - относно четене на книги свързани с духовен растеж. Другата крайност е да се раздавам в материалното - В работата, към хората...

2. Не умеех да премълчавам истината - бях прекалено прям и рязък, чак до болка. (Сега нещата стоят доста по-умерено.)

3. Чат-пат се случва да се пораздам и за себе си - тук се намесва егото ми, което ме превръща за малко в инатливо магаре, дърпащо се от стопанина си.

Друг път пък се проявява, онова другото его, представляващо магаре дърпащо каруцата с която вози стопанина си и така гордо е вдигнало глава - демонстративно викайки:

- "Вижте кой дърпам с колата си! Виждате ли, колко е прекрасен стопанинът ми!?!"

В тези си образи магарето все по рядко се проявява напоследък.

Но се появи един страх в Марко от това, че той знае, как един ден ще се превърне в красив кон. За съжаление все още се пита:

- "Какво ще стане с мен и моят магарешки живот? Та аз все още си го обичам и прахта... !”

Съществува глас, нашепващ постоянно в ухото на магарето:

- "Не се страхувай, за коня е отредена по-висша служба! За него се грижат по-добре."

Но трудно е магарето да бъде пречупено в ината си, онзи глуповатия.

Другото оставям на вас, по-наблюдателните от мен за мен. Може да излязат още неща и да се окаже че вместо в ролята на Марко, влизам в ролята на щраус.

:1eye:

:smarty:

Редактирано от Синева
Линк към коментар
Share on other sites

Мерси за добрите думи на всички! Но, публикувах този постинг, първо, защото да се откриеш изисква известна смелост и честност, преди всичко със себе си. Второ, самокритичният анализ, безпристрастният поглед върху себе си може да помогне на човек да не се дели на добро и зло, но да ги синтезира в едно цяло, именно като използва Аза като синтезатор. Това последното е по мненията на Жул и Багира.

 

E, като използваш Аза като синтезатор, не виждаш ли какви чудеса ни синтезира? Ама и аз какво питам! Значи ти харесват!

Взирам се, взирам в евангелията- библейски и апокрифни. Бе никъде не виждам да пише за Аза като синтезатор... Даже и с други думи. Май в обратна посока сочат ...

Линк към коментар
Share on other sites

Искате да бъдете силни. Кръвта на силата и кръвта на безсилието трябва да се смеси. Кръвта на надеждата и кръвта на безнадеждието трябва да се смеси заедно и тогава ще имаме тази истинска Надежда, истинска Вяра, истинска Любов. Когато Любовта на всички противоположности се смеси вътре във вас в едно, тогава е дошло Царството Божие. Ще минат хиляди години, ще примирите всички противоречия.
Б. Дуно

Ето, противоречията вътре в нас са нормални. Нашата работа е да примиряваме "демоните" в нас, да ги победим.

За секса имам проверено мнение. Секс не значи любов. Но трябва всеки сам да го разбере. Чрез секса си податлив на манипулации. Лесно управляем. B)

Истината ни прави свободни. Аз си признавам всяка грешка/прегрешение, колкото и да е болезнено. Не мога да живея в лъжа. :feel happy:

Лошо е, че изисквам от себе си много. А постигна ли нещо, /вътрешен, духовен напредък/ започвам да изисквам и от близките си. В последно време посмекчих тона и започнах да се отнасям като към деца със всички и има успех.

Контактите в този форум ми помагат много. Откривам по нещо от всеки. :thumbsup2:

Синева, впрегни ината си да работи за теб. Аз имам инат в излишък, но сега той не е пречка, а ми помага по пътя. :thumbsup:

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

:1eye::dancing yes::P Помня, преди години, когато доста се тормозех за слабите си места ( или за местата които аз индентифицирах като слаби), вероятно сьм прочела някьде, или сьм достигнала сама до този извод, реших да си направя целенасочен и колкото се може с по- обективен поглед, списьк на всичките ми добри страни и неща които харесвам в себе си, нещо като терапия за повдигане на самочувствието. Нещо като 10 най-добри мой качества. Отначало се оказа трудна работа, но като поупорствх, се оказа че надминах класацията от 10 мой най- добри качества и си изброих повече от 20! :harhar: Може да се започне с най- малкото добро качество, което човек смята за хубаво в него. Като например: " Според мен имам хубаво очи!" :thumbsup: Отначало това е трудно, като упражнението на Луиз Хей с огледалото. Там тя пише как хората се разплакват когато се видят с други очи, когато си дадат вьзможност да се заобичат. И тук може да има сьщия ефект, вьпреки, че не е с огледало, но си е голяма терапия и след това си вече различен, с една крачка напред, променен. Преди време накарах една приятелка да направи сьщото и тя каза, че се чувства много добре от тази работа. Винаги има субективизьм, но важното е човек да се заобича и да престане да се самообвинява за "слабите си места". Май не сьм си правила целенасочен списьк на 10 най- слаби мой места, защото това май ще се окаже терапия с отрицателен знак, но питах преди време една приятелка да ми изброи моите отрицателни черти, един вид да ми помогне. Обаче, приятелките са винаги лаконични, дискретни и недостатьчно честни в тази работа. :rolleyes: Сега като се замисля, добре ще е човек да си направи и 10 най - големи лошотий, та да си измисли и стратегия после за справяне с тях, което ще си бьде пьк от друга страна -10 мой най борбени страни или 10 мой най- големи битки! :harhar:
Линк към коментар
Share on other sites

Аз също не мога да се оплача от инат . :D Къде Марковски , къде Цезарски .

Обичам да се самоизтезавам инатейки се , да променя бързия ход в разходка , в удоволствие , в съзерцание на постигнатото .

Все пришпорвам и всички озовали се в полезрението ми , да живеят на бързи обороти , бягайки , препускайки . За нищо го нямам времето , а то за всичко време трябва . :)

Положителните ми качества може би се изразяват в умопомрачителният ми хъс за работа и желание за активно развитие . В която и да е област . :blink::D

Често се озовавам в позицията на граховото зърно на някоя принцеса , но пък съм такова грахово зърно , че всички се чувстват принцеси , покрай мен ., :D:D:D

:hypocrite: И такива ми ти работи .

Линк към коментар
Share on other sites

Марко ... знае, как един ден ще се превърне в красив кон. За съжаление все още се пита:

- "Какво ще стане с мен и моят магарешки живот? Та аз все още си го обичам и прахта... !”

Съществува глас, нашепващ постоянно в ухото на магарето:

- "Не се страхувай, за коня е отредена по-висша служба! За него се грижат по-добре."

:):):angel:

Линк към коментар
Share on other sites

След двуседмично общуване с други 14 човека (до тогава никой от тях не ме е познавал) всекидневно през май месец тази година, ми беше направен следния профил:

Недостатъци: разчупи стереотипа, усмихвай се повече, повече контактност, да бъдеш по-отворен към околните, гледай хората в очите когато разговаряш с тях, да не бъдеш толкова вглъбен в себе си.

Положителни черти: учтив, тих, скромен, владее словото, дар слово, добър анализатор, добър човек, уверен, уравновесен, силен дух, човек на място, добра кондиция, верен изказ, точност, премереност.

Е, доста са ме надценили. И аз съм инат, а освен това не съм толкова спокоен и уравновесен за какъвто са ме възприели. Но имат попадения, полезен поглед отстрани се е получил.

Линк към коментар
Share on other sites

Хах , Макс , колко си самокритичен . От краткото ми познанство с теб във форума ,

наистина май ще заключа , че си учтив, тих, скромен, владееш словото, имаш дар слово, добър анализатор, добър човек, уверен си , уравновесен си ,имаш силен дух, и си човек на място,в добра кондиция. :D:angel::D

Линк към коментар
Share on other sites

Хах , Макс , колко си самокритичен . От краткото ми познанство с теб във форума ,

наистина май ще заключа , че си учтив, тих, скромен, владееш словото, имаш дар слово, добър анализатор, добър човек, уверен си , уравновесен си ,имаш  силен дух, и си човек на място,в добра кондиция. :D  :angel:  :D

Едно е впечатлението от форуми, едно е да те познават в делова среда само за 2 седмици, друго е по-дълготрайният жив контакт. Освен това съм много критичен не само към себе си, но и към другите хора и това не е добро качество.

Линк към коментар
Share on other sites

Зекария Сичин твърди друго, Ина, и то много убедително.

Когато отворих темата, не очаквах, че толкова много хора ще могат да се открият пред всички. Човек има заложен един страх, базисен страх, който го кара да се крие, да се прикрива зад храстите на условно наложеното си поведение, за пред хората... И се иска смелост и сила, за да се разрие човек, такъв, какъвто наистина е - и с лошите си, и с добрите си страни! А вие всичк ия имате тази сила и смелост! просто ме учудвате, възхищавам ви се и ви обичам! :thumbsup2:

Модераторска бележка: първото изречение от този пост е отговор на това мнение, което беше преместено.

Линк към коментар
Share on other sites

Орли,здравей :)

Пропуснал си да споменеш сред добрите си страни владеенето на словото.Възхищавам се на постингите и статиите ти в този сайт,в много от случаите-пълно единомислие.

Особено ти благодаря за последната ти статия,и най-вече за споделеното във втората част-"Разделяй и владей".

А за "отрицателните" ти страни-съгласна съм с Криси,че си прекалено самокритичен и ,според мен,излишно скромен.

Имаш натрупани знания,проверени чрез опита,полезен си ,като ги споделяш на достъпен език и си много добър в боравенето със словото,така че-защо ти е тази скромност? :dancing yes:

Бъди здрав!Усмихнат ден! :thumbsup::thumbsup2:

Линк към коментар
Share on other sites

Отрицателни черти, навици, поведенчески модели... :

1.Понякога обичам да налагам мнението си и то с твърдата увереност, че съм права;

2.Не съм от най-подредените хора (става дума за личното ми пространство), но в професионално отношение съм перфекционист, което е нездравословно;

3.Откровена съм;

4.Обичам да казвам истината, но вече се стремя да преценявам (доколкото мога :rolleyes: ) кой колко истина може да понесе и гледам да я дозирам, а ако видя, че съвсем няма да му понесе :blink: си замълчавам, което понякога ми коства доста усилия;

По тази отрицателна черта :) си приличаме с Синева и мисля,че това се дължи на еднаквата ни зодия - Стрелец.

5."Агресивен" оптимист - дразнят ме слабохарактерните хора, които незнаят какво да правят с живота си и когато внимателните опити да им вдъхна надежда не дават резултат имам желание да приложа по твърди методи /не съм го правила :) /

Това е една представителна извадка на мойте отрицателни черти. Имам и други :) разбира се, но тях си ги "пазя" само за хора с които се познавам отдавна. - "Та с кого друг можеш да злоупотребяваш безнаказано, ако не с приятелите си?" /"Гърбавия"Пол Февал/

Добри страни:

1.Държа на приятелите си;

2.Спазвам обещанията си и уважавам хората които го правят;

3.Не съм лицемер, което понякога (да не кажа в повечето случаи :) ) би ми помогнало;

4.В равновесие със себе си съм (въпреки посочените по-горе отрицателни черти, които в интерес на истината не ги възприемам като чак толкова отрицателни :D );

5.Стремя се непрекъсното да се усъвършенствам.

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2:Орлин и според мен имаш дар слово, и си ми помогнал доста. Ето това е обмен на енергии. Надявам се, че и аз за някого съм полезна. Ние сме такива, каквито сме. Нашите отрицателни качества са си наша работа, сами трябва да си водим битките. Но хубавото сме длъжни да раздадем. Чувствам се пълноценна, когато съм дала нещо от себе си. :D

Мислех си за вълка... Наблюдавай /гледай филми/ за вълците. Можеш да научиш много неща. Кучето и вълкът са от едно семейство. Вълкът е опитомено куче :hmmmmm::thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Считам,че проблема не е в качествата,а в духовната нагласа към света,живота.

В този смисъл има хора пробивни и не-пробивни.

Пробивните правят нещо НОВО,правят следващата бразда в която ще продължи развитието си живота.

САМО ТЕ променят хода на историята,на човешкото развитие.Те са локомотивите.

Не-пробивните са вагони,които се закачват на който локомотив ги иска и се движат в зависимост от неговата воля.

Ако си ПРОБИЛ,то може да възложиш текущото движение,"оперативното управление" на хора,които повече знаят от теб - физика,химия,механика, духовни учения и т.н..../ .Ти си способен ,създаваш екип и възлагаш кокретно нещо на този,който /технически/ най-го може. А ти продължаваш пробива или правиш нов.

Примери -Исус Христос,Буда, Мохамед, Дънов, Хенри Форд /създал конвеирното производство и"тенекиената Лизи"/,Едисон и т.н....

По тази система действат много успешни бизнесмени - влизат в нов бизнес, за 3-4 месеца разбират тънкостите му, правят план за развитие и възлагат работата на хора с оптималните качества.И после наблюдават отстрани и се намесват в изключителни случаи.

Грубо казано Енергията е два вида - кинетична /действаща/ и потенциална /недействаща/.

И считам Криси,че

."Агресивен" оптимист - дразнят ме слабохарактерните хора, които незнаят какво да правят с живота си

е положително състояние. :rolleyes: Въобще не се и въздържай от "по-твърди" методи. Без физическо насилие,без тормоз,но с премерен натиск - емоционален, психически, материален -всякакъв.Какъвто е оптимален в конкретния случай.

Без болка няма развитие. :)

Линк към коментар
Share on other sites

Без болка няма развитие.
:thumbsup:

Това е така. Живота трябва да се живее, да не се слагат спирачки. Но Любовта да ни води. Тогава ще си учим уроците и ще сме полезни и пълноценни. :smarty::hypocrite:

Но не и на всяка цена да постигам резултати и с груба сила :thumb down:

Извинявам се кучето е опитомен вълк :feel happy::sleeping::D

Редактирано от xameleona
Линк към коментар
Share on other sites

Зекария Сичин твърди друго, Ина, и то много убедително. 

  Когато отворих темата, не очаквах, че толкова много хора ще могат да се открият пред всички. Човек има заложен един страх, базисен страх, който го кара да се крие, да се прикрива зад храстите на условно наложеното си поведение, за пред хората... И се иска смелост и сила, за да се разрие човек, такъв, какъвто наистина е - и с лошите си, и с добрите си страни! А вие всичк ия имате тази сила и смелост! просто ме учудвате, възхищавам ви се и ви обичам!  :thumbsup2:

Модераторска бележка: първото изречение от този пост е отговор на това мнение, което беше преместено.

Тук , малко не те разбрах , Орлине , какво имаш предвид ?

При все цялото ти красноречие , и то одухотворено , горящо красноречие ! :):huh:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Добави...