Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Теодора Андреева

Значение на прегръдката

Recommended Posts

:thumbsup1:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

yeaah, cool Ама наистина cool!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Представяте ли си една такава кампания в Пентагона например, или в други възлови точки на Системата? :dancing yes:

Редактирано от Теодора Андреева

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Чел съм, че прегръдката е изключително важна за енергийния обмен между хората. Не е важно само да прегърнем някого физически, но и какво мислим и чувстваме в този момент, как прегръщаме и т.н.

Ето какво казва мъдреца:

"А прегръщането пък означава да дадеш нещо от себе си ­ от своята любов и от своята мъдрост. Когато братски прегърнеш някого и проектираш в него своята любов и своите добри мисли, с това ти внасяш живот в него. Когато момъкът прегърне така своята възлюблена, той є предава от своето въодушевление и от своя живот; а онзи, който прегръща като октопода и се усеща духом убит, у него няма нищо и той нищо не може да даде. И нашите прегръдки, и нашите отворени и свити ръце имат своя смисъл, който Бог първоначално е вложил в тях, и който съществува в природата... А сега ще ви оставя с тази мисъл: Вие, които ме слушате, да се научите и да научите вашите близки да свиват ръцете си и да прегръщат с Любов и Мъдрост. Само така хората, домовете и обществото ще се поправят политически, културно и духовно."

И още:

"Вие трябва да се научите на този закон от вашите малки деца. Какво правят те, когато искат от майка си нещо? - Прегръщат майка си, започват да я милват, да я целуват и да казват нежно "мамо!" А това прегръщане какво означава? - С лявата си ръка детето внася своята обич, а с дясната - своя ум. По този начин то внася в майка си своята сила и тя е готова да направи за него всичко. Затова децата са обични...."

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:) има синхроничност на този свят :feel happy:

Сега мога да ви кажа три неща, от изпълнението на които зависи познаването на Христа.

Който познае Христа, и Христос ще го познае. Аз не говоря за историческия Христос, Който пострада на кръста, но за възкръсналия Христос. Възкресението подразбира проява на Великата Божия Любов. Без Любов никакво възкресение не съществува. Ако Любовта не те озари, не можеш да възкръснеш.

Стремете се да придобиете трите елемента в себе си – Правда, Истина и Светост.

Щом ги придобиете, Христос ще дойде във вас. Тогава може да кажете: „Аз и Христос едно сме“.

Не дойде ли Христос във вас, може да Го обичате, да говорите за Него без да имате някакъв резултат.

Обичате Го без правда, мислите за Него без истина, прегръщате Го без светост. Това е само външното отношение към Христа.

Ние се нуждаем от сърца, пълни с Любов; от умове, чиято мисъл е огрята от ИСТИНАТА , и от воля, която прегръща със СВЕТОСТ.

Дето е Светостта, там и милувката, и целувката, и прегръдката са свети. Целунеш ли без светост, ще причиниш страдание.

В Правда, Истина и Святост

Много пъти страданията на хората произтичат от това, че им е дадено повече, отколкото трябва. Никога хората не страдат от нямане. Те всякога си страдат от много имане. Някоя майка има дете, което след време умира и тя започва да страда. Защо страда? От имане. Ако нямаше дете, нямаше да страда. Някой човек има знание, Господ му е дал един ум, но материалните работи не вървят. Защо? Защото той е умен. За материалните работи той иска да стане господар и на материалното в света. Мъчно се подчинява материята. Ние сме се хванали с една работа. Някой иска да уреди материалния си живот. Единственото нещо, което не може да се уреди в света, туй е материалният живот. Който се е заел да уреди материалното, всякога загазва. Та, този материалният живот, духовният и Божественият, мощното, силното, Духът, той не може да се справя с материята. Материята като хване този Дух, иска да го подчини. А той иска да се освободи от нейната прегръдка. Създава разни форми, за да я залъгва. [Та,] всичките тия светове Духът е създал, за да залъгва материята, която иска да обхване Божествения Дух и да го подчини на себе си. Туй, което ни отличава и обхваща, то е материалният живот. Искаш да станеш богат човек. Твоето желание е правилно. И на туй желание милиони години не може да се реализира. Един ден твоите синове, като седят, ще намислят нещо. Казват: „Хайде!“, ще идат да вземат богатството. Всеки човек иска онова благо, което ти искаш. Следователно щастието не може да бъде един материален обект в света.

Великото малко и великото голямо

:feel happy: прегръщам ви с много много

:feel happy: Любов + Светлина + Мир + Радост :feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благост, благодаря ти за цитатите!

Преди време като обсъждахме с приятели правилен метод за прегръщане си спомням, че на базата на беседи те бяха стигнали до този извод, ако не се лъжа така беше:

Като прегръщаш, слагаш лявата ръка (свързана със сърцето и интуицията) отзад на гърба точно зад сърцето, а дясната (свързана с ума и логиката) отзад на главата. Така става един разумен обмен на енергии.

:feel happy:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Чел съм, че прегръдката е изключително важна за енергийния обмен между хората. Не е важно само да прегърнем някого физически, но и какво мислим и чувстваме в този момент, как прегръщаме и т.н.

Вярно е, когато изпитвам към някого обич и състрадание, толкова силни, че думите са излишни ли бедни да го изразят, или за поздрав, или за раздяла, най-добрия и най-силния изра който намирам е да го (я) прегърна за кратко.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Съгласна съм с Иво,че прегръдката е изключително важна за енергийния обмен между хората.Необходимо е прегръдката да бъде съпътствана с внимателно подбрани мисли и чувства,защото по този начин ние даряваме частичка от себе си на човека срещу нас.А ние със сигурност искаме да дадем най-доброто от себе си на хората,които обичаме. :):):):):)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

http://www.youtube.com/groups_forum?name=F...pic=1u2GkAbsfL4

regaloabbracci (1 day ago)

Why don't we go in the street on 23 december simultaneously all over the world giving free hugs? We can also say "Don't buy things for Christmas: give hugs!" In italy i'm organizing to do it in 10 italian city squares. It will be great all over the world. Organize us. Write here or write me saveriocannito@theblogtv.it or messenger admaiora75@yahoo.it or skype saveriocannito@theblogtv.it.

Hugs Tender Revolution!

Защо да не излезнем на улицата на 23 декември едновременно по целия свят да раздаваме безплатни прегръдки? Може да кажем и "Не купувайте подаръци за Коледа, раздавайте прегръдки!" В Италия организирам това в 10 италиянски градски площада. Ще е супер да е по целия свят. Организирайте се. Пишете тук или на мен

saveriocannito@theblogtv.it or messenger admaiora75@yahoo.it or skype saveriocannito@theblogtv.it.

Нежна Революция на Прегръдките!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Freedom!

:wub::wub::wub:

"Научете се да давате свобода.

Това е ключът към щастието."

Буда

:smarty::):smarty:

Редактирано от Синева

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Може да кажем и "Не купувайте подаръци за Коледа, раздавайте прегръдки!"
:thumbsup:

Дали може да се случи в България? :hmmmmm: От 94г. насам не е имало спонтанна радост по улиците :feel happy:

:blink::whistling: Най-много да ни приберат масово после :harhar:

Редактирано от xameleona

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:thumbsup:

Дали може да се случи в България? :hmmmmm:  От 94г. насам не е имало спонтанна радост по улиците :feel happy:

  :blink:  :whistling: Най-много да ни приберат масово после :harhar:

Ха сега, тука да ви видя! :thumbsup1::harhar:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

При желание можем всички да направим едно упражнение - мисловна и сърдечна прегръдка към Бог - към мен, към теб, към него, към другия, към тях, към всички и към всичко! Не изисква много, но не изисква и малко. Трябва само Любов и Намерение и ако упражнението е успешно не ще има нужда да ходим навън, за да го правим по улиците и площадите.

Това е предложение с любов! Ще приемете ли любовта?

Малко се иска!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Защо да не приложите сред обикновените хора по улицата в действие тези красиви изказвания и цитати, които четем тук?

Ще кажете, иди ти. Мен ако питате, изпитвам и излъчвам любов към Божиите Творения колкото си искате, но не понасям твърде физическата близост, ето защо трудно бих се навила да излеза да раздавам прегръдки. Толкова повече приветствувам тези които го правят, тъй като една такава демонстрация на практика има значение за събуждането и повдигането на добрите енергии по света.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

:thumbsup: Чудесно казано!

Прегръдката ни помага да разпънем гордостта си, суетата си, страховете си, предположенията си, ревността си.... да отворим и разширим съзнанието си, да повярваме, че Бог ни пази и сме свързани... :feel happy::angel:

И все пак си мисля, че ако не сме готови за това разпятие... може би то няма да ни помогне, а напротив, ще изплаши и нас и човека когото се каним да прегънем.. Как мислите вие? :hmmmmm:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз самата съм готова отдавна за това разпятие.

И като всеки кръст тежи да се носи.

Все така ми се случва че попадам на слаби духом хора,които се плашат от мен.

От това,което излъчвам може би-така предполагам.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, това не трябва да те притеснява. И на мен ми се е случвало, дори бях започнала да се питам какво не ми е наред. Важното е да разбереш, че е нормално различното да плаши. А ние сме различни. Имаме излъчване, което другите не разбират. Хем са привлечени, хем се страхуват. :feel happy:

Прегръдката ни помага да разпънем гордостта си, суетата си, страховете си, предположенията си, ревността си.... да отворим и разширим съзнанието си, да повярваме, че Бог ни пази и сме свързани..
:thumbsup:

И не само прегръдката. Усмивката, блясъка в очите, добрата дума, прошката....

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

От малка ми е останал навика , да прегръщам всички с, които говоря.

Или поне да ги заградя предпазвайки хората около себе си . Особено , когато чувствам някаква слабост в тях .

Освен предаване на живителна сила и енергия , прегръдката е символ на помирението и прошката за мен , на братство и съюз . Мисля си за тези неща , прегръщайки. :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

А ние сме различни. Имаме излъчване, което другите не разбират. Хем са привлечени, хем се страхуват. :feel happy:

:thumbsup:

Ние сме различни? Кои ние? :unsure:

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×