Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Стоянка-таня

Психотерапия по скайп

Recommended Posts

Здравейте, скоро в интернет четох за психотерапия по скайп. Та въпроса ми е дали би имало ефекта както при лична среща с психотерапевт. Ориентирам се към този вид терапия защото ще бъде по удобно за мен , поради разстоянията. А причината поради която искам да започна психотерапия е паническо разстройство от 6 години. Ще съм благодарна за мнения от специалистите във форума. А имената към който се ориентирам са Роси Вакъвчиева или Райна Жечева.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites
Guest Кермит

Здравей,

 

щом си се спряла на конкретни специалисти, т.е. те по някаква причина са спечелили доверието ти - то е най-добре да отправиш този въпрос именно към тях.

 

Що се отнася до въпроса като цяло - само ако си в чужбина си заслужава. Но България е достатъчно малка, за да се пропътува за 1 ден, дори в същия ден да се прибереш обратно у дома.

Считам даже, че едно пътуване към твоя терапевт ще има терапевтичен ефект по само себе си.

 

Поздрави!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей!

От личен опит - ако правиш контакт с терепавет по скайп е хубаво да е възможно най-близо до живия контакт, т.е. освен аудио да има и визуална връзка. Избягват се много недоразумения, а визуалния контакт може да даде много и повече информация за теб и проблема ти заедно с думите или въпреки тях. Успех!

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Аз споделям мнението на Георги - България наистина е "една човешка длан" страна, а личният контакт е незаменим! Имам клиенти, които идват специално за няколко месеца от Англия, Германия, Италия, Франция, Съединените Щати и пр., за да пеминат курс психотерапия... Да, нет консултациите са вариант, макар че десетки проценти от силата на общуването се губят. Роси познавам и уважавам духа и мотивацията и - предай и поздравите ми!

Редактирано от Орлин Баев

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Моля регистрирайте се, за да коментирате

Вие можете да публикувате коментар след като влезете в акаунта сиВлизане Сега
Sign in to follow this  

×