Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
eastman18

Замаяност и световъртеж

Recommended Posts

Здравейте на 20 год съм от известно време (3 месеца) се боря със световъртеж като преди да открият от какво всъщност са проблемите ми , аз си мислех че имам какви ли не страховити болести.Чувствам се малко уплашен че никога няма да се оправя макар и лекарите да ми казват друго. Та моят проблем е във вестибуларния апарат, ходих на отоневролог преди месец и той го откри. Според думите му ще се оправя напълно а и аз си пиех лекарствата и бях започнал да се подобрявам доста но изведнъж от няколко дни се влоших и не знам каква е причината за това. Отоневрологът ми откри позиционен нистагъм и каза че обикновено причината за тези неща при млади хора са нерви. Имах стресови моменти но сега когато бях започнал да се подобрявам бях в доста добро настроение и не виждам логична причина за рязкото ми влошаване. Започвам да се съмнявам че проблемът ми е от нервен характер.Усещам и напрежение в ушите и силна дразнимост от шум (когато съм много зле ). Според вас какъв е проблема, дали проблемът ми е на психична основа? Освен лекарство за вестибуларния апарат (бетасерк) пия и антидепресант (деанксит)..

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Интересуваше ме дали състоянието ми е типично за паническо разстройство или нещо подобно. Много съм стресиран откакто имам симптомите и съм безумно черноглед откакто съм в това състояние. Дали имам нужда да посетя психотерапевт?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Състоянието ти е следствие на стрес, който се е проявил чрез тази симптоматика. Ако състоянието ти е тревожност и невротичност, антидепресанта е напълно излишен и е твърде възможно дискомфорта ти да се дължи на него.

Посети психолог или психотерапевт, който работи с тревожни разстройства.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×