Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Ивета

Пречистване на организма с хомеопатия

Recommended Posts

Здравейте.Поради продължителен прием на медикаменти бих желала да проведа детоксикация на организма си. Възможно ли е това да стане с хомеопатия и кои биха били подходящите за случая хомеопатични лекарства?

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравей, Ивета.
Не съм специалист, но мисля, че да си пречистиш организма от медикаменти, взимайки медикаменти, не е най-удачният вариант. Детоксикация може да се направи по много и най-различни начини и нито един от тях не включва лекарства. Най-вероятно си чувала за джусинг; 3 дневно сокопиене по пълнолуние; подходящи диети като например житния режим (който между другото тази година започва от 6ти февруари) и най-различни други. В основата на детокса е да пиеш много течности, предимно вода, зелен чай (с изключително мощен антиоксидантен ефект) и да приемаш повече пресни плодове и зеленчуци. Също така спортът е много подходящ за този период, защото чрез потта се отделят натрупаните токсини от тялото. Може да отидеш и на сауна 1-2 пъти, ако здравословното ти състояние го позволява.

Ако пък много държиш да пиеш нещо за детокс, то трябва да се фокусираш върху подобряване на състоянието на черния дроб, защото той е "портата", през която преминават всички вещества, които приемаме. На пазара има много и най-различни хранителни добавки от растителен произход (най-вече съдържащи силимарин - екстракт от плодовете на растението бял трън), които подобряват функцията на черния дроб и спомагат за изчистването от токсините.

Също така добър вариант е един чай от марката Цяръ - Чай за пречистване на кръвта. Изключително приятен е на вкус а и тъй като се приема 30 мин. преди хранене, няма опасност да прекаляваш с храната, т.е. ефектът е 2 в 1 :)

Успех с детокса! :)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Благодаря за отговора. Да това, което сте написала е много вярно и съм чула и чела много по темата. Но аз питам за хомеопатия, тя все пак не е химия и разликата между двете е огромна. Чух наскоро, че има и такива хомеопатични медикаменти, които предизвикват естественото пречистване на организма. Може би ако се приложат няколко метода заедно резултатът ще е по-добър.   

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Прегледай новата тема:Хомеопатинна Детокс Терапия,това е,което търсиш

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×