Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Изпитвам страх от секс


iva_m

Recommended Posts

Здравейте! Изпитвам страх от секс. На 21 години съм и имам сериозен приятел от година, който е на 24. От много време пробваме да го направим, но не се получава и то по моя вина. Той прави всичко както трябва, но стигне ли се до момента, в който трябва да проникне аз просто изпадам в ужас, стягам се, дърпам се. Не знам как да се справя с този страх. Опитах с алкохол, опитвам се да бъда максимално спокойна и отпусната, но не се получава. Нямам гинекологични проблеми и няма причина да не се получава.  Имам ли психологичен проблем? Как да го преодолея? Мисълта, че не мога да го направя ме кара да се чувствам непълноценна. Постоянно мисля за това, вглъбена съм и не мога да се концентрирам над нищо друго. Обвинявам се, не се чувствам нормална. Често изпадам в депресивни състояния заради това, че не мога да водя нормален живот. Знам, че мога да отида на гинеколог и да се приключи с това, но ще ми се отрази ли психически по някакъв начин или на сексуалния живот след това?

Линк към коментар
Share on other sites

Предполагам, че става въпрос за дефлорация. Добре е ти сама, а след това и с приятеля ти да направите една консултация, за да се разбере от къде идва проблема. Няма как да ти съдействаме през форум.

Не случайно точно за този акт на първа интимност младата жена е била подготвяна предварително от друга жена. 

В днешно време липсата на токова споделяне е причина за често срещаното неудоволствие на жените от сексуалния живот.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Имам една приятелка, така се случи, че имам много приятелки в живота си. Тази приятелка ми беше споделила, че изпитвала неудовлетворение от сексуалния живот с мъжа си, тежал й. И просто като го смени, се оказа, че всичко си дойде на мястото. Не е проблема в нея, не е проблема в теб.

Не е секс. Любов е. И не се прави секс, а се прави любов. Осъзнаеш ли разликата, ще се изстреляш на седмото небе. А е толкова просто - трябва да обичаш човека до теб с цялото си сърце. С прости думи казано - да го желаеш до последния милиметър. И да свършваш по 5 пъти на нощ с него. Да свършвате заедно всеки път. И подобни неща. Тогава ще се чудиш на кахърите си отколешни.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Аз късно прочетох тази тема и се включвам...Та може в минал живот да си станала жертва на изнасилване. Препоръчвам регресионна терапия - връщане в минали животи с цел преодоляване на останали травми и проблеми.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Регресивна терапия? Чрез хипноза или не - там попадате в "гъстата материя" с всички произтичащи от това негативни последици!

Линк към коментар
Share on other sites

В 11/5/2015 2:48:03, Alexander каза:

Регресивна терапия? Чрез хипноза или не - там попадате в "гъстата материя" с всички произтичащи от това негативни последици!

А какво ще рече попадане в "гъстата материя" и какви са негативните последствия? Простете неинформираността ми, не съм от най-езотерично напредналите. Иначе Торвалд Детлефсен практикува/е практикувал, а и други авторитети за мен са ми препоръчвали регресия, конкретно по здравен мой проблем - та ми беше много интересно "да си спомня" защо съм падала от скала.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Припознавам себе си, но с тази разлика, че не се обвинявах и бях на още повече години. Сега, от позицията на времето, бих казала, че това е съвсем нормално и че не съм била готова за "това", "с онзи човек".

Според мен нищо по никакъв начин не бива да се насилва - нито психиката ни със собствени размисли (доколкото това е възможно), нито физиката (с намеса на лекар или със стискане на зъби докато го направим - което беше "а пропо" моето решение навремето - да го направя, защото момчето не може/не бива вече да чака....).

Редактирано от Fleur
правописни грешки
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...