Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Кошмари. От близо два месеца почти не мога да спя


Recommended Posts

Здравейте на всички. От близо два месеца почти не мога да спя - постоянно се будя от някакви кошмари. По някога се повтарят. След тази нощ, в която имах най-ужасният кошмар от всички (събудих се в 3 часа и реших да си запиша каквото помня от кошмара) реших да потърся някакво обяснение за тези неща. Много ще се радвам, ако някой може да ми помогне с тълкуването им, защото смятам, че явно има някаква сила, която се опитва да ми каже нещо. Или просто леглото ми е много неудобно, не знам 3.jpg
Eто го и сънят:

Битка между хора, които се превръщат в свине - единият в домашна свиня, другият в дива - но стоят изправени, с оръжия и брони - домашната побеждава, като разрязва главата на другата през устата
Вървя из игрална зала с видеоигри, има деца, които играят на тях. Докато вървя, залата започва малко по малко да оживява и да се движи, докато не се спъвам и не падам и губя медальона си - виждам го, как движещата стая ми го отнася, но не мога да го хвана. Военен медальон, като тези, които войниците носят с плочките. Покрай мен има много хора, и едно момиче, което не познавам го е намерило и ми го дава. В същия момент, виждам на пръста си два пръстена един върху друг - единия сребърен с някакви инкрустации, другия пластмасов с череп. Момичето, което ми дава медальона ми казва, че сребърния е неин и й го давам в замяна на медальона. Изведнъж виждам до мен една позната, която ми казва, че пък този с черепа е неин и й го давам.
Концерт на някакви певци, които не съм виждал, по едно време до тях изкача Слави Трифонов много по-дълъг от обикновено. С група от хора съм - русо момиче, което не познавам, но беше ужасно красиво, още няколко момичета и момчета, които не познавам и един приятел. Никой друг освен нас няма на концерта.
По едно време се отделям от групата и всичко става тъмно, почвам да ги търся и си свалям тениската. Тръгвам надолу по едни стълби, и докато вървя надолу разбирам, че се намирам в по-елитен бардак - около мен обикалят надрусани проститутки в тъмночервени сатенени корсети. По едно време една се доближава към мен - добре изглеждаща, но не беше първа хубост - и ми предлага забавления. Отказвам, с предпоставката, че си имам жена и не се интересувам.
След като слизам по стълбите, намирам останалите долу. Все още съм със свалена тениска. Изкача някакъв подозрителен господин с балтон, около 50 годишен. Момичетата в групата му имат огромно доверие и си говорят с него. След това той ни дава някакви билети, които бяха жълти и пишеше 4.57 лева на цената. Момичетата се въодушевиха много и тръгнахме да търсим къде да ги дадем, за да гледаме някакъв филм. По едно време усещаме, че тоя господин ни следва и той се превръща в някакво кръвожадно човекоподобно чудовище - най-близко до вампир - и започва да избива всички по много брутален начин, като междувременно променя формата си и плюе кръв. Русото момиче се оказва, че има някакви магически способности и ме предпазва от него, но не го убива.
След това изведнъж се озовавам на предната седалка на пътуваща кола без шофьор, легнал и завит с одеяло, готов да заспя. По едно време се усещам, че няма кой да кара колата и се стряскам супер много. В същото време се усещам, че сънувам и почвам да крещя, за да се събудя, преди колата да е катастрофирала. Изведнъж се събуждам в леглото ми, но не мога да се движа. Светло е и казвам "сънувах кошмари" над мен чувам мъж да ми говори, но не виждам кой е: Какви наркотици си взимал? Викам му "кокаин", защото изведнъж ми изкочи някакъв спомен, че съм смъркал кокаин. Изведнъж чувам втори глас - венозно ли? Викам "не, шмръкнах го" И първия вика: Еся ще видиш какво е наркотик! - След което ми бие една инжекция със някакво жълто прозрачно вещество в бицепса. Започвам да викам "Какво ми биеш, какво ми биеш" но не мога да мърдам и заспивам отново. 
Помня как следвам две кървави следи из града. Кървави човешки стъпки. Когато открия до къде водят, почват да се случват някакви ужасни убийства покрай мен - черва, мозъци хвърчат, абе ужас - някакви чудовища трепят всичко живо. Изведнъж виждам, че имам копие в ръката и почвам да се бия с чудовищата. По едно време обаче едно от тях ме поваля на земята и започва да гризе стомаха ми. Започвам да крещя от болка, и по едно време усещам, как един много добър мой приятел ме бута да се събудя. Намираме се в същата стая, в която живея, но има още едно двойно легло сложено до моето, на което е легнал да спи той. Докато се събуждам, все още крещя и виждам някакви ужасни работи из стаята, а едновременно той ми казва "споко, само сън е", защото не мога и да се движа. По едно време се събуждам напълно. Питам го "Кво правят тука тия легла", той вика "донесох ги". Изведнъж става тъмно и онзи чичка вампира от началото на съня влиза и супер много се стряскам. Започвам да викам и се събуждам в моето си легло и всичко си е все едно не сънувам. По едно време от стената до мен изкача някаква жена облечена в бяло расо на монахиня, с черно лице и червени светещи очи и започва да ме дърпа към стената. Отново не мога да се движа и съм страшно уплашен. Този път в началото не можех и да говоря, така че крещях без звук, след което започнах да крещя силно и по едно време успях да си вдигна ръката и да замахна да я ударя, но ръката ми мина през нея. След това наистина се събудих.

Линк към коментар
Share on other sites

Нацуме Сосеки композира 10 странни сънища, чиито истории се случват в различни периоди от японската история. Началото започва с ерата Мейджи, преминава се през времената на боговете, периода Камакура и се стига до бъдещето. (1867-1916)
Филмът, направен по неговите сънища, се казва "Десет нощи сънища".
Последният сън, в който той вижда бъдещето, се препокрива до известна степен с Вашия. Хората се превръщат в прасета от лакомията си и после ги колят и дават за храна на други хора.
Същият мотив е застъпен и в "Spirited Away" на Миазаки, където родителите на малкото момиченце отново се превръщат в прасета, водени от своята лакомия и ненаситност.

Според мен сънят Ви отразява несъзнателното отхвърляне на действителността - лакомия, ненаситност, показност, информационно облъчване, агресия, наркотици, проститутки, убийства.

Ако имате възможност, се откъснете малко от живота в града и телевизията и отидете в природата за известно време.

Линк към коментар
Share on other sites

От преди тези близо два месеца какво се промени в начина на живот, какво ново се случи. Не какви мисли, чувства нови си имал, а какви нови събития в живота? Как се храниш вечер и колко късно? Достатъчно ли се изморяваш през деня? 

Съдържание на кошмара няма значение. 

Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря много за отзивите :)

Като цяло не гледам въобще телевизия. Кошмарите ми започнаха след като се преместих в нова квартира, която е много по-малко от предишната. Започнах нова работа, която отнема много голяма част от времето ми, като включва известно психическо натоварване. Имам също нова жена в живота си, която страшно много обичам. 

Като цяло и преди сънувах кошмари, но може би веднъж на седмица-две. Сега почти всяка нощ.

Линк към коментар
Share on other sites

Събрал си три големи стреса наведнъж. Позитивният стрес пак си е стрес: нови жена, работа и квартира. 

Опитай да вкараш спорт и почивка. Кое от новите три неща те кара да правиш нещо, което не искаш?

Линк към коментар
Share on other sites

Работата, определено. Преди това съм свикнал да работя за себе си. Преживях огромен срив в бизнеса и психиката. Загубих всичко.

Най-много ме тормози това, че трябва да работя за някой друг и не мога да разполагам с времето си.

Линк към коментар
Share on other sites

Случва се. Но все пак е и ново начало. Можеш да приемеш ситуацията и да видиш как ще се развие. Може да е интересно. 

Намери си упражнения за релаксация, спортувай. Радвай се на живота. Изброй нещата, които те радват в този момент на срив?

Редактирано от Божидар Цендов-БожидарЗим
Линк към коментар
Share on other sites

Единствено приятелката ми. И моментите, в които се чувам с нашите, защото живеят в друг град. Въпроса е, че не мога и с нея много да се виждам...

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...