Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Жена ми да отслабне


Recommended Posts

Здравейте, 

Трябва ми помощ ... накратко аз съм в Англия и работя докато жена ми е в България и гледа 2 годишния ми син.

Опитах се да накарам жена ми да отслабне като и давах малки намеци че е качила няколко килограма купих и крос тренажори и какви ли не дрехи за спортуване и тн. като тя ми казваше че ще ги ползва но.. нищо не се промени .

В момента тя се чувства нежелана,дебела,силно депресирана .

Незнам какво да правя четох какви ли не форуми за това как да накараме жена си да отслабне но спрямо форумите вече съм объркал ще цитирам :

"В случай, че наистина се налага да говориш с нея, започни с това, че се притесняваш за здравето й. Ако тя дори за момент помисли, че ти я смяташ за твърде дебела, ще реши, че вече не я намираш за привлекателна и ще трябва да се разправяш с неувереност от нейна страна."

Форум за какво да правим след това няма или поне аз немога да намеря.

Аз немога да живея с жена която изглежда така и се опитвам ако мога това да го променя.... 

Ако можете да ми дадете няколко съвета ще съм ви безкрайно благодарен.

                                                                                    Благодаря Предварително : Георги

 

Линк към коментар
Share on other sites

В момента тя се чувства нежелана,дебела,силно депресирана ...Трябва ми помощ ...

накратко аз съм в Англия и работя докато жена ми е в България и гледа 2 годишния -ми- син.

Най добре е да си до нея . От разстояние не знам как ще я убедиш , че я обичаш , но е добре да се промени.

В изграждане на тялото участва както съзнателния , така и несъзнателния ум . Не е лесно  да се промени мисленето , още повече навиците .Когато искам нещо такова , я държа за ръката и гледам в очите . Като от време на време доказвам и практичеки любовта си , така че тя да разбере .

Аз немога да живея с жена която изглежда така и се опитвам ако мога това да го променя.... 

немога     -------слял си ги ,,,,,,,,,може би само не ти се иска ?

 

Линк към коментар
Share on other sites

,,Аз немога да живея с жена която изглежда така ,,

 ИМА САМО ЕДНО РЕШЕНИЕ- 

Развеждаш се с нея по взаимно съгласие. След това си намираш нова жена, отговаряща на твоите представи и сключвате предбрачен договор,че ако излезе от тях бракът ви се анулира, с неустойки и то големи от нейна страна.

Така си сигурен, че ситуацията няма да се повтори.

 

Ако ме послушаш, проблема ти ще се реши напълно и то в разумни срокове.

​Така и съпругата ти ще може по-бързо, да срещне някой мъж, който няма да я цени, само като мръвка месо и двамата ще си живеят щастливо.А, щом те са щастливи и детето ви  ще бъде щастливо-предполагам,че след развода няма да искаш то да живее при теб.

 

 

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Благодаря за съветите,

да вече решихме че сте се развеждаме доста забавно за предбрачния договор и тн. ами да колкото по скоро си намерим това което търсим толко по-добре след като и двамата не сме щастливи така няма смисъл да сме "заедно" защото все пак сме разделени от 3000 км. .

Линк към коментар
Share on other sites

Боже, FullPower  ти ме срази тотално :o. За пръв път чувам за развод поради излишните килограми на една от страните. Д-р Първанов ти даде възможно най-добрата и реална идея /според мен със скрит смисъл, който трябваше да ти избоде очите/, а пък ти взе, че я прие присърце. Със сигурност е най-добре развод, защото не мога да си представя, че щом си склонен да оставиш съпругата си и 2 годишното дете, то в теб няма и капка обич към тях. Само би ли ми отговорил на въпроса : Ако съпругата ти успее да влезе във форма, в която на теб да ти хареса пак ли би се развел ?

Линк към коментар
Share on other sites

Все пак:

http://fitnesinstruktor.com/

Дано не се счете за раклама. В сайта има много безплатни упражнения за хора в различна физическа форма.

 

 

Редактирано от aia
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 weeks later...

И на какъв мъж е попаднала? Докато повечето имате право, все пак не сте му в къщата! Защото и аз съм живял с жена, която излезе тотално от форма, и въпреки най-добрите ми намерения, се разделихме. Не е толкова просто "Жена ти надебеля и ти я заряза - линч за теб". Тя надебелява, става неуверена, почва да се съмнява в теб, да търси друга, има нужда от постоянни уверения колко всъщност я обичаш и искаш да си с нея, в противен случай - скандал, драма, сълзи. И от човека, който довчера си обичал, няма много следи - имаш нов човек, нова връзка, а тя може да не ти харесва. А примера на д-р Първанов може да "избожда очи", но същевременно е един много добър съвет! Защо двама човека не потърсят щастието другаде? Заради критиката на група "съпричастни" във форума ли? Ами ако на тази жена и трябва точно тази раздяла, за да се осъзнае и тръгне по нов път... към смелостта за промяна и самоувереност? 

И ако все пак авторът реши да й помогне, с нея или не, отслабва се с:

1. Калориен дефицит - приемаме по-малко от колкото изразходваме. 

2. Посреща протеиновите нужди - приема достатъчно белтъчини.

3. Посреща нуждите от есенциални мастни киселини.

4. Остатъка от калориите запълва с въглехидрати. 

На всеки няколко седмици трябва разглеждане и адаптиране на диетата към новите енергийни нужди, предвид загубеното тегло.

 

Поздрави

Линк към коментар
Share on other sites

Alexander Mitevздравей ! В случая май не жената е комплексирана, а мъжа до нея. Позволих си да напиша това, защото лично аз съм минала през две бременности, при които качих по 25 кг. отгоре. Но нито за миг не се усъмних нито в себе си нито в мъжа до мен, че ще ме изостави или ще си промени отношението заради промененият ми външен вид. Нито за миг не ми е казал или намекнал, че не изглеждам добре. Напротив, получих Любов и разбирателство. Това е защото вярвах в него, а тази вяра той ми е вдъхнал сам. Естествено ако една жена държи на външния си вид ще вземе мерки. Аз успях за около половин година да вляза във форма, но ако през това време собственият ми мъж беше намекнал или показал по някакъв начин, че не му харесвам може би и аз щях да се стресирам повече отколкото да се взема в ръце. В този момент получих само разбирателство и подкрепа - все пак не е лесно да износиш и родиш дете и всеки нормален човек го знае. Там където има Любов всичко е възможно, но в случая май говорим за не дотам здрави взаимоотношения във връзката и килограмите на жената се явяват по-скоро оправдание на мъжа. Никой не може да ме убеди, че е възможен развод заради променен външен вид. Причините се крият много по-надълбоко. Това е само мое мнение !

Линк към коментар
Share on other sites

Ивета, от първият пост лични,че съпругата е с ниско самочувствие.Но, както вече, многократно съм писал, хората които се събира се събират по ,,общото,, ,а, не по ,,различното,,, това означава, че  и съпруга и е такъв.

С две думи, събрали са се двама ,,коплексари ,, и са създали семейство. Случава се.

Само че, както, пак многократно съм писал, брака между тях, е - ,,нещастен, но траен,,.

С две думи ,аз никак не вярвам, те да се разделят.  

В случая, един от двамата  има шанс да се промени и създаде, последващ щастлив брак.

Това е жената.Условието е, той да се раздели с нея и тя проведе психотерапия ,с цел добиване на стабилна самооценка.Тогава,  в следващата си връзка, тя ще привлече човек като нея, със стабилна самооценка.И това вече ще е ,, траен и щастлив брак,,.

 

Следейки мисълта ми, разбираш, че полезното за нея, ще е, съпругът и да поиска развод.

Ако остане в брак с него, не я чака нищо хубаво.

За съпруга-не виждам никаква възможност за промяна.

И да остане с нея и да се раздели, самооценката му ще е ниска, няма да е щастлив в никаква връзка.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Прочетох с удоволствие всички коментари...

Мога само да кажа че мисълта за раздяла тотално промени жена ми,

тя започна да прави опити и да сваля килограми . 

В началото като се събрахме аз я намирах за много анбициозна която няма да се спре пред нищо за да постигне целите си , от друга страна аз бях затънал в една дупка кадето нямаше да се измъкна дълго време нямах цели, мечти , амбиции .

След брака обаче тя се промени а след детето тотално започна да мисли само за детето което е нормално но това не би трябвало да ти пречи да имаш поне някаква идея как да вървиш напред... 

Отколкото до килограмите много пречат , говорите за любов а секс? като не си сексуално привлечен от пратниора ти аз какво трябва дя изневерявам ли? за да получа привличане към пратниора в леглото? Според мен секса също играе основна част в една връзка.

Аз все пак държа на семейството си дори и някой ден да се разделим пак ще се грижа за тях въпреки всичко.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...