Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Изложба от деца със специални нужди


Recommended Posts

Фондация „ Покров Богородичен” и Дневният Център за деца със специални нужди организират изложба от творби / рисунки, пластики, икебани, кукли и други/ , изработени от деца и младежи със специални нужди.

Изложбата се реализира благодарение на „ Агенцията за хора с увреждания”, която финансира проект за развитие на потенциални възможности на деца и младежи със специални нужди по ателиета: творчески занимания, цветарство и компютри.

Изложбата ще се състои на 24.11.06, петък, от 17 часа на територията на Дневен Център „ Покров Богородичен”, на адрес: гр. София, кв. „Красна поляна”, ул. „Младежка искра” N 3.

Под мотото „Нашите деца”, се обединяват родители, близки, различни специалисти и граждани, за да се посветят на една благородна кауза - интеграцията на деца и младежи със специални нужди. Първоначално в една защитена среда , какъвто е Дневният Център и постепенно в по-широката ги заобикаляща среда - обществото.

Ще ни бъде приятно да споделим събитието с участниците в този чудесен форум. Ще се радваме и да чуем ваши идеи за работата в Центъра или извън него защото Учителят казва " Когато се изправи личността, ще се изправят нейните деца - синове и дъщери, а когато се изправят и техните ближни, и целият свят сам по себе си ще се изправи. Какъвто е квасът, такова ще бъде и заквасеното." Заповяйте!

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup: Много хубава идея и цел. Ще се постарая да дойда. Аз също имам дете с увреждане и съм идвала при вас.

Успех!

Линк към коментар
Share on other sites

Благодарност за съпричастието и хубавите думи :feel happy: "Всички деца, които обичате с божествена любов, ще са ваши..."

Имам и един конкретен въпрос - дали някой от вас е опитвал въздействието на паневритмията върху дете със специални нужди? Смятате ли, че е подходящо тя да бъде включена като средство за приобщаване към света в най-широк смисъл? Ще съм благодарна за всякакви идеи и предложения.

Линк към коментар
Share on other sites

Привет Lia и поздрави за това, което правите.

Имам и един конкретен въпрос - дали някой от вас е опитвал въздействието на паневритмията върху дете със специални нужди? Смятате ли, че е подходящо тя да бъде включена като средство за приобщаване към света в най-широк смисъл?

Мисля, че определено ще помогне.

Друг, лесен и приятен метод, е музиката и песента - тя наистина много помага на човек в това отношение.

Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup2: Музиката и веселите детски песнички са отключване на хубава енергия. Дъщеря ми се радва на песничките на Чибурашка, както и на някои изпълнения на класическа музика. Не съм опитвала с песни и музика за паневритмия (тя е доста затруднена двигателно), но може би ще я слуша :feel happy:

Музико- и игротерапията са много подходящи за децата, и за тези със специални нужди :thumbsup:

Линк към коментар
Share on other sites

Още едно отклонение...тук във Варна има едно сдружение занимаващо се с деца със специални нужди - някои са незрящи, някои са парализирани и т.н. и ги водят сред природата и в контакт със животни. На курса за възпитание на децата споменаха, че специално ги водят някъде...Обясняваха, че на някои от тях това много им помага, а при някои зависи от заболяванията това подобрява състоянието им.

Редактирано от Иви
Линк към коментар
Share on other sites

:thumbsup:

За някои ще е полезно, ако публикуваш тук техните координати, а и други могат да се ползват от опита им, за да направят нещо подобно!

Да, мен ме интересува и ще е хубаво да има обмяна на опит :thumbsup2::yinyang:

Линк към коментар
Share on other sites

Приятели, ето линк за Центъра в София http://www.pokrov-foundation.org/pokrov_bul/dc_team.htm Освен представените в него специалисти, има и много доброволци. Дано информацията бъде полезна на някого. Благодаря ви за отзивите - наистина песента и добрата мисъл би трябвало да помогнат. Бъдете добре! :feel happy:

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...