Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Алцхаймер. Има ли лечение?


Recommended Posts

Здравейте,за първи път съм тук и това се случи случайно докато търсех нещо за Господ,търсих всичко за Господ:) и може би и да не е случайно ,че съм тук.

Бих искал да кажа малко за себе си....или по-скоро за моята болка.

Майка ми е на 51 години,но от 4 години е болна от една болест наречена Алцхаймер,болест ,която засяга мозъка и променя човека като го връща назад във времето и го превръща като детеи после този човек умира много тежко.Болеста засяга мозъка така,че малко по малко като с пръчица истрива мозъчните клетки.

Много пъти съм се молил на Господ да помогне на майка ми,Господ знае колко много страдам.Но .....един Приятел,който от скоро започна да посещава църкви ми каза,че не съм се бил молил правилно и че трябва да ходя на църкви и други да се молят.Аз самия започнах много време преди това да ходя на църкви и да се срещам със Вярващи,аз самия вярвам в Господ и живея за да бъда със всички ,които Обичам един ден там,всички добри хора да сме там.

Не знам дали някой може сега да ми помогне .....

Как бих могъл да поговоря с Господ...

ЕВдин единствен път получих нещо много силно от него.....но

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей, Драган!

Добре дошъл!

Сложно нещо е разговорът с Бог, защото нямаме уши да Го чуем какво ни отговаря. Хубавата вест е, че Той ни чува винаги, когато се обърнем към него искрено в сърцето си. Затова е казано: "Да бъде според вярата ти!".

Говори Му и Го Обикни въпреки изпитанията, който са се стоварили върху теб.

Обикни Го както обичаш майка си и себе си!

Ако си мислиш, че Той не те чува - засили молитвите си!

Колкото е по-силна Вярата, толкова са по-големи чудесата Божии.

Със засилването на Вярата се засилва и "слухът" на ухото, с което чуваме Бога. Следва в диалога да се появи яснота!

Най-доброто, което можеш да направиш за себе си, а оттам и за близките си е това, да се обърнеш към Бога, искрено и с цялото си сърце.

Пожелавам ти, успехът и здравето да достигнат до теб с тези "мой" думи.

Силата е в теб, а тя е равна на Вярата ти.

Амин!

Редактирано от Синева
Линк към коментар
Share on other sites

Много пъти съм се молил на Господ да помогне на майка ми,Господ знае колко много страдам.Аз самия започнах много време преди това да ходя на църкви и да се срещам със Вярващи,аз самия вярвам в Господ и живея за да бъда със всички ,които Обичам един ден там,всички добри хора да сме там.

  Не знам дали някой може сега да ми помогне .....

Как бих могъл да поговоря с Господ...

ЕВдин единствен път получих нещо много силно от него.....но

Здравей Драган, много мило писмо, което ме трогна. Когато се случи това можем само да уповаваме на Бог. Всички вярвам от форума тук, те подкрепяме морално. Знай, че сме с теб и майка ти. Потърсих нещо в интернет, ето тези три вързки относно болестта Алцхаймер, надявам се да има някаква полза от тях.

http://knigibg.com/book_inside.php?book_id=4660

http://www2.dw-world.de/bulgarian/wissensc...1.100389.1.html

http://www.vivasan.bg/index.php?page=sickness&id=15

Бъди силен :)

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Здравей,приятелю.Жалко за майка ти,но кажи ми тя как живя? Хранеше ли се здравословно,грижеше ли се за тялото си? А,ти,как мислиш? Тази болест от къде се е взела? Не е ли всичко по волята на Господ? Поне така казват вярващите?Вяра...хм...това е да вярваш в нещо без доказателства,против всякакви разумни аргументи.не,не това е Бог.Бог не иска вяра,не иска насилие над разума.Бог е дълбоко ОСЪЗНАТА,вътрешна потребност:не когато ни боли и страдаме,не когато не виждаме изход.Бог е това до което достигаме след жестока вътрешна борба и безброй съмнения:има ли го,няма ли го.Няма нито едно доказателство,че той съществува.Няма нито едно и че той не съществува.какво означава да приемем нещо на вяра? Означава,че никой не го е виждал и чувал.Погледни хората в църквите ,погледни страданието.Какво искат тия хора от Бог и защо все искат,искат..?Остави вярата,мили.Започвай да го търсиш;премини през ада ,за да разбереш истината;падай,ставай,но продължавай напред.Ако в края няма Бог,добре:поне си опитал.Но да приемеш Бог полусдъвкан,някакъв полуфабрикат измислен от други...Не,не.Да повтаряш чужди слова,да приемаш чужди догми...недей,моля те!

За начало,изучи всичко за болестта на майка ти;стани повече от професор по тази болест,направи всичко,което зависи от теб.После се запознай с мнението на противници на класическата медицина.развий знанията и интуицията си;решението ще дойде едва тогава.Вярващите искат всичко наготово- и "вярата си" и догмите си,и молитвите си.те само повтарят като папагали мъртви слова.А Бог,ако го има,е жив и деен Бог,той на всеки би дал от мъдростта си,не би я пазил за шепа хора.

Хайде ,братко.И пиши .

Линк към коментар
Share on other sites

Здравей Драган,

За съжаление не винаги можем да прозрем Божия промисъл. Със сигурност болестта на майка ви не е нещо случайно. Може дори да е дошла, за да отвори вашите очи за Бог.

Може би изходът е да се молите на Бог да прости греховете на майка ви и да я излекува, като винаги добавяте, "ако такава е Волята ти". Защото ние често се вкопчваме да искаме нещо, без да сме видяли цялостната картина на пъзела. Може би, колкото и да е трудно да го приемете и да се смирите, е по-добре да се спаси душата и, а не тялото и.

Можете да пробвате и с четирите думи на ватански ВОАДА, КУСТА, ВАЕВОАР, КАЛАХВИ, изписани в оранжево, които да закачите някъде, така, че да са в обсега на полезрението на майка ви. Те са дадени от Учителя за лекуване, заедно с потапяне в оранжева светлина. Дадени са в предговора на Завета на цветните лъчи. Не ги бях забелязала, но преди няколко дни един брат ми сподели, че помогнали на майка му, която била болна от рак.

Написах ги на лист в оранжево на компютъра и казах сто пъти молитвата, за която споменах по-горе. Напъхах листчето в гипса на свекърва ми, която е със счупен крак и инсулт и денонощно вика за помощ. Не зная до каква степен ще се излекува, но ефектът беше очебиен. Тя спа непробудно 14 часа и когато се събуди агресивността и се беше стопила. Беше смирена и сякаш умиротворена.

Желая ви да съумеете да видите ситуацията от висотата на Божията мъдрост !

Линк към коментар
Share on other sites

Драган,

Ще те разочаровам малко, като ти кажа, че за Алцхаймер-а не е намерено лечение, само лекарства, които забавят или подтискат симптомитите. Незнам, може да се случи така, че да греша, дано.

Учихме, че ако средната продължителността на живота беше 120 - 130 години

95% от населението щеше да я има тази болест.

Тва може да доведе занапред до много инвестиции точно в тази област, след време ще се превърне в основен проблем на човечеството, не че вмомента не е де. Всеки ден някой пич работи по въпроса и то не е само един. Всеки ден някой се отитва да открие лек за майкати.

Не няма нищо случайно и не си попаднал тук случайно. ( то и аз така го намерих този сайт без да искам)

Няма да ти казвам как да търсиш Бог или нещо подобно, вярвам силно, че ще го намериш и сам.

Само ще ти кажа нещо, което знам от личен опит. Душата е по - важна от тялото. Аз лично бях изправен пред някой изпитания, които сам си навлякох от безрасъдност, с риск за собствения ми живот. Тогава за момент изгубих и двете. Тогава повярвай ми, (както и сега) предпочитах да изгубя живота си, ако зависеше от мен, но да спася душата си. Тежко ти е знам, дори мисля, че немога да си представя колко.

Явно ти си решил, да поддържаш духа в семейството, както един отговорен син. Няма да ти е лесно, но ако потърсиш помощ и подкрепа ще я намериш. Знай, че съдбата на всеки един от нас е в божийте ръце и той съди според това, което сме. А Той вижда всичко.

Редактирано от PeaceMAker
Линк към коментар
Share on other sites

Няма сериозни заболявания или нещастни случаи, които падат като гръм от ясно небе, а само хора, които твърде дълго са вярвали в ясното небе. Само онзи, който не се самозалъгва, не може да бъде разочарован.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 years later...

Всички духовни методи за лекуване на тази болест описани от другите посетители на форума са чудесни. Но аз ще ви дам малко практични съвети. Мисля, че за да бъде здрав човек трябва да съчетае духовните практики с физическо укрепване.

За генерално засилване на мозъчните функции трябва да се увеличи максимално приемането на омега-3 мастни киселини - това означава поне 2-3 супени лъжици на ден ленено или конопено масло. Ако жената не е вегетарианка може да увеличи приема на рибни продукти на максимум. Също така може да се приема N-ACETYL CARNITINE - може да се поръча онлайн от тук:

http://www.strideintohealth.com/main/page_..._carnitine.html

Също така много полезно е да се засили приемането на минерали особено калции, магнезий, цинк, органичен германий.

Допълнителна ценна информация може да се прочете на този сайт за алтернативно лечение

http://www.altcancer.com/alzheimers.htm

Там са препоръчани най-силните билки за тая болест - Гинко Билоба, глухарче, коприва, прах от кора на върба и Готу кола.

Допълнително препоръчвам непрестанна молитва, пост и ходене в планина. Всяка сутрин чистене на организма с гореща вода поне половин литър на гладно.

Генерално чистене на организма на всички нива е задължително и особено от тежки метали. В сайтовете за натуропатия може да се прочете повече за това изчистване. Най-силният натурален медикамент който съм открил след стотици проучвания за детоксикация на тежки метали е NDF Plus:

http://www.bioraynaturaldetox.com/products.cfm

Желая ви успех, Любов и Светлина.

Редактирано от Тошо Мастер
Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Мария Нюпорт, MD, е била медицински директор на неонатално интензивно отделение в Окръжна болница Спринг Хил във Флорида, открита през 2003 година. Приблизително по същото време съпруга й Стив, тогава 53 годишен, започва да показва признаци на прогресивна деменция, а по-късно му е поставена диагноза болест на Алцхаймер. "Много дни, често в продължение на няколко дни подред той беше в мъгла, не може да намери лъжица или да си спомня как да се отива до хладилника", казва тя.

Първоначално го лекувала с лекарства за Алцхаймер - Aricept, Namenda, Exelon, но състоянието му се влошава с всеки изминат ден. (Трябва да се отбележи, че най-новите изследвания показват, че различните лекарства за Алцхаймер, като Aricept, са с малко реална полза и често разрушителни странични ефекти.) Тогава д-р Нюпорт започва да проучва на механизмите, които стоят зад Алцхаймер.

Тя открива, че при болестта на Алцхаймер, някои мозъчни клетки може да имат затруднения с използване на захар (за сметка на въглехидратите, които ядем), основен източник на енергия за мозъка. Без гориво, тези благородни неврони могат да започнат да умират. Налице е алтернативен източник на енергия за мозъчните клетки - мазнини, известен като кетони. Ако е лишен от въглехидрати, организмът произвежда кетони, естествено.

Но това е по трудния начин да го направи, кой иска да изключи напълно въглехидратите от диетата? Друг начин за производство на кетони е чрез консумация на масла, които са средноверижни триглицериди. Когато CT (средноверижни триглицериди) масло се усвоява, черния дроб го превръща в кетони. През първите няколко седмици от живота, кетони осигуряват около 25% от енергията, новороденото трябва да оцелее.

Д-р Нюпорт научава, че СТ масло, получено от кокосово масло или масло от палмова сърцевина не само предпазва от появата на болестта на Алцхаймер, но всъщност може да я лекува. Нещо повече, това също е потенциално лечение за болестта на Паркинсон, болестта на Хънтингтън, множествена склероза и амиотрофична латерална склероза (ALS или болест на Лу Гериге), резистентна епилепсия, тип 1 диабет, и тип 2 (инсулин-резистентни) диабет.

Тя започва да дава кокосово масло 20 ml (4 чаени лъжици) два пъти на ден. До този момент съпругът й едва си спомня как да нарисува часовник. Две седмици след добавяне на кокосово масло към диетата му, неговата рисунка се подобрява. След 37 дни, Стив рисува с още по-голяма яснота. Маслото, като че ли "вдига мъглата", а след първите шестдесет дни, д-р Нюпорт вижда значителни промени в него - всяка сутрин той е бодър и щастлив, приказлив, шегува се. Неговата походка е "все още е малко странна", но треперенето вече е слабо забележимо. Той е в състояние да се съсредоточи върху неща, които иска да направи около къщата и в двора и да се придържа към задачата, докато преди лечението с кокосово масло лесно се е разсейвал и трябвало да бъде пряко контролиран.

През следващата година деменцията, продължава да намалява: той е в състояние да тича, четенето му с разбиране се е подобрило драстично, и неговата краткосрочна памет се подобрява. Той често се позовава на събития, случили се преди дни или седмици и ги свързва с телефонни разговори с най-големи подробности. Наскоро извършеният ядрено-магнитен резонанс показва, че мозъчната атрофия е напълно спряна.

Кокосовото масло може да се намери в много магазини за здравословни храни и дори някои хранителни магазини. Важно е да използвате кокосово масло, което не е хидрогенирано и не съдържа транс-мазнини. Може да се открие и на Ebay.

Превод със съкращение от http://forums.about....heimers&tid=561

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 month later...

Високият холестерол причинява Алцхаймер?

Хронично високото съдържание на мазнини и холестерол в храната предизвиква патологии в мозъка, сходни с болестта на Алцхаймер. Това съобщава ИТАР-ТАСС като цитира изследване на Медицинския университет на Инсбрук.

При лабораторен експеримент биолозите са хранели гризачи с нормална храна и с храна, богата на холестерол.

След пет месеца животните са тествани за поведенчески нарушения и за възпаления, аналогични на тези, които се наблюдават при пациенти с Алцхаймер.

Резултатите показали, че хроничното съдържание на холестерол в хранителния режим е довело до влошаване на паметта, възпаления, повишаване на бета-амилоид в мозъчната кора и други признаци, напомнящи симптомите на болестта на Алцхаймер.

Но, тъй като болестта е изключително сложна, данните не позволяват на учените да направят извода, че единствено холестеролът е причина за невродегенеративното заболяване.

Повечето случаи на Алцхаймер се развиват с възрастта, най-често над 60 години, и само 2,5% имат генетична обремененост.

Според прогнозите през 2050 г. около 80 милиона души по целия свят ще страдат от страшното заболяване.

Изт.

Ако наистина се окаже,че високият холестерол причинява Алцхаймер,борбата с това тежко заболяване няма да е в полза на болестта,както беше до сега.

Правилното хранене от млада възраст ще помогне за рязкото намаляване на заболеваемостта.

Редактирано от Пламъче
Линк към коментар
Share on other sites

  • 6 months later...

Тест предсказва по-рано развитието на Алцхаймер

Нов тест за признаци на болестта на Алцхаймер в гръбначно-мозъчната течност може да помогне по-рано и с

по-голяма точност да се прогнозира при кои хора с леки когнитивни увреждания ще се развие деменция, съобщи Ройтерс.

Тестът, който открива заболяването години преди симптомите да са се развили напълно, е провъзгласен от специалистите за "реално оръжие" в борбата срещу болестта на Алцхаймер. Той се състои в изследването на нивата на два специфични протеина в гръбначно-мозъчната течност, които са повишени при хората, който

са на път да развият невродегенеративното заболяване.

Болеста на Алцхаймер често се предхожда от състояние, известно като леко когнитивно увреждане, което се изразява с проблеми с паметта и мисленето. Около 15 процента от хората, страдащи от това състояние, впоследствие развиват болестта на Алцхаймер. При други мозъчните функции се възстановяват напълно,

но специалистите нямат обяснение каква е причината.

Авторите на настоящето изследване от Техническия университет в Мюнхен са установили, че отчитайки концентрациите на двата протеина в гръбначно-мозъчната течност, могат да прогнозират в четири от пет случая кои пациенти ще развият болестта на Алцхаймер и кои не.

За целите на проучването специалистите са изследвали нивата на протеини на 58 души с леко мозъчно увреждане, от които 21 впоследствие са развили Алцхаймер.

Учените са установили, че двата протеина - тау и разтворим амилоид прекурсорен протеин бета - са особено показателни за развитието на болестта в комбинация с възрастта на пациента.

Тау протеинът, който причинява клетъчна смърт при отлагането си в мозъка, е установен биомаркер на заболяването. Новост за специалистите е действието на другия протеин - разтворим амилоид прекурсорен протеин бета. Специалистите обясняват, че той е от изключително важно значение, тъй като нивата му се повишават на много ранен етап от развитието на болестта.

Днес.бг

Линк към коментар
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Болкоуспокояващите облекчават симптоми на Алцхаймер

Някои обикновени болкоуспокояващи могат да забавят развитието на деменцията, сочи ново проучване, публикувано в онлайн изданието на British Medical Journal.

Възможно е болкоуспокояващи като парацетамола да имат значително по-добър ефект от специализираните медикаменти за деменция, се посочва в проучването.

Агресията и силната възбуда са от най-честите и общи симптоми за напреднала деменция и болест на Алцхаймер. Поведението е изключително натоварващо и неприятно както за болния, така и за хората около него и често изисква професионални и специализирани грижи.

Най-предписваните медикаменти в този етап от заболяването са мощни антипсихотици и антидепресанти. Тези лекарства обаче имат сериозни странични ефекти. Антипсихотиците, например, могат да предизвикат тежък инсулт с фатален изход, констатират изследователите.

В проучването взимат участие 352-ма пациенти с тежка деменция около и над 80-годишна възраст.

Доброволците са разделени на няколко групи в зависимост от болкоуспокояващите, които са им раздадени.

70% от доброволците приемат дневна доза парацетамол, 20% - бупренорфин, полу-синтетичен опиоид, използвани за лечение на пристрастеност, умора и остра болка.

На останалите 10% са раздадени силни антиконвулсивни болкоуспокояващи, морфин и прегабалин.

Контролната група от доброволци е на обичайното лечение с антипсихотици и антидепресанти.

След четириседмично наблюдение на доброволците, учените установяват, че общите болкоуспокояващи също намаляват възбудата. Те са значително по-безвредни и се понасят много по-добре от пациентите.

Изследователите се надяват проучването да наложи нова стратегия за намаляване на тежките симптоми на деменция.

Днес.бг

Линк към коментар
Share on other sites

Guest Емил от Льонеберя

Лечението е напълно възможно,

обаче хората със синдрома на Алцхаймер не винаги желаят да си стъпят на краката.

То е така с повечето болести, знаете, не откривам топлата вода.

Какво обяснение бихме могли да дадем на симптомите на синдрома?

Следва диагностициране на проблема, стоящ зад симптомите и неговото отстраняване.

Много подобно заболяване е Паркинсон - който представлява сбор от над 20 самостоятелни заболявания и симптоми.

Два вида Паркинсон - а/ с тремор и б/ със сковаване - в зависимост от причината.

И така.

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Болестта на Алцхаймер е форма на диабет?

Според СЗО почти 18 милиона души в света боледуват от тази страшна болест. Прогнозите са още по-страшни - очаква се към 2025 г. болните да наброяват 34 милиона. Някои специалисти вече наричат тази мозъчна болест “диабет трети тип” Ако е така, вероятно ще се наложи да се борим по друг начин с нея

Повече от сто години учените търсят причината за болестта на Алцхаймер. И за това време са изведени и отхвърлени много теории. Сега се натъкваме на още една - може би най-невероятната, направо неортодоксална. И тя е, че болестта на Алцхаймер е форма на захарния диабет. Някои специалисти дори наричат тази чисто мозъчна болест “диабет трети тип”. Всички много добре знаем, че диабетът е два типа - първи и втори. В хода на мащабно изследване на това заболяване се оказало, че мозъчните клетки на болните от Алцхаймер буквално “гладуват” от недостиг на глюкоза.

Откъде се взе тази диабетна хипотеза? Оказва се, че според многобройни данни мозъчните клетки на страдащите от болестта на Алцхаймер са резистентни към инсулина. Всеизвестен факт е, че и при захарен диабет клетките не са достатъчно чувствителни към този хормон. В резултат на това невроните се лишават от необходимата им глюкоза за получаване на енергия.

Според събрани данни изразът “диабет трети тип” започва все по-често да се употребява в изследователските екипи по болестта на Алцхаймер. А това привлича вниманието на фармакологичните отрасли. Големи компании вече проучват ефективността на препаратите против захарен диабет за лечение на Алцхаймер, като някои от тях се занимават с молекулите, благодарение на които инсулинът попада в мозъчните клетки.

Тази нова теория и резултатите от едно неголямо клинично изпитание, проведено миналата година, показват, че някои препарати наистина могат да забавят прогресирането на болестта на Алцхаймер.

Резистентността към инсулина се появява в ранен стадий от болестта

Още преди десетина години се заговори за връзката между двете заболявания. Тогава учените открили в мозъка на пациенти с болестта на Алцхаймер повишена концентрация на инсулин. Отдавна е известно, че страдащите от захарен диабет 3-4 пъти повече са предразположени към Алцхаймер. Но пък такива пациенти не могат да бъдат наречени диабетици. Според д-р Сюзън де ла Монте от Университета Браун, изработването на инсулин в мозъка е отделен процес, което означава, че и резистентността към инсулина се развива самостоятелно.

Де ла Монте смята, че резистентността към инсулина се появява в ранен стадий от болестта на Алцхаймер и може да се превърне в причина за деменция. А това въобще не се връзва с наложеното мнение, че натрупването на токсичния протеин амилоид води до загуба на памет и унищожаването на мозъчните клетки. Де ла Монте отдавна се отнася скептично към амилоидната теория и е уверена, че резистентността към инсулина е предвестник за натрупване на амилоид.

Болестта на Алцхаймер едва ли скоро ще бъде приета като форма на захарен диабет

През септември 2007 г. група учени, начело с невробиолога Уилям Клейн от Северозападния университет, получили нови доказателства за теорията “диабет трети тип”.

Клейн открил, че инсулиновите рецептори на повърхността на мозъка увреждат токсичния протеин. Сега се търсят антитела, способни да неутрализират този специфичен токсин.

“Смятам, че е напълно вероятно след блокирането на този токсин нещата да се обърнат обратно или да се предотврати болестта на Алцхаймер” - казва той. Това е много смело заявление, като се има предвид, че все още никой не е успял да постигне нито едното, нито другото.

Представата за болестта на Алцхаймер като форма на захарен диабет няма скоро да бъде общоприета. Дори Агул Панде, ръководител на изследвания на невропрепаратите, предупреждава, че тази теория може да се окаже невярна. Но ако се докаже и оправдае, според него страшното заболяване ще се лекува по съвсем друг начин. “Според някои учени резистентността към инсулина в мозъка може да се определи още на 18 години” - отбелязва Панде.

БЛИЦ

Линк към коментар
Share on other sites

  • 1 year later...

Преди няколко дни прочетох интересна информация в чуждестранен сайт относно болестта на Алцхаймер и я споделям с вас  :)

 

През 2000 г. е правено изследване, което показва, че високите дози на вит. Е действат толкова добре, колкото и лекарствата, които се изписват обикновено за болестта. Също забавя и развитието на болестта.

 

Капсули с екстракт от Гинко билоба забавят болестта при 1/3 от изследваните пациенти. Препоръчително е да се приемат стандартизирани таблетки от по 40мг, съдържащи (9.6мг) 24% фравоноиди и (2.4мг) 6% терпентенови лактони и трябва да са с надпис GBE (Ginkgo biloba extract) за предпочитане, произведена в Германия, тъй като там е най-предписваният продукт.

Не е препоръчително да се употребява под формата на чай или дъвки, тъй като на вкус е доста горчива и организмът не приема необходимата доза активни съставки.
Гинко билобата е и добра превенция срещу болестта. Няма странични ефекти.
Дозата на ден е до 120мг., дори може да се започне и с по-малки дози. 

Но при тежки случаи се предписват и до 240мг, тук трябва да се има предвид, ако се приемат л-ва за разреждане на кръвта и трябва да се обсъди с лекуващия лекар.

 

Линк към коментар
Share on other sites

Болест на Алцхаймер означава извънредно пренатоварване на мозъка. Абсолютизиране на неговата роля. Убеденост, че нещата в света се получават чрез максималното използване на мисленето. Убеденост, че за да се получи нещо в живота, мозъкът трябва да се "изстиска" докрай. Убеденост, че нищо не става без мислене.

Тя е болест от нашето време. Първият познат на медицината случай е описан 1906 г. Такова е и времето. Абсолютизиране на ума и живеене в ума. Човек не съзнава как се опитва да създаде живота си като ментална конструкция. Изживява в ума, изпитва чувства чрез ума, не може да различи чувства от мисленето и т.н.

Колкото човек застарява и става по-ригиден, толкова повече се отдръпва от живота и се отдава на живеене в мислите. Алцхаймер е причина за около 60% от дементните състояния.

Изходът е една препоръка на Учителя за работата: редуване на 2 часа физическа работа, 2 часа умствена, 2 часа духовна (което не е точно умствена) и т.н.

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...