Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Рассвет

"Мысли на каждый день" (20.07.15 - 26.07.15)

Recommended Posts

20.07.15

Когда ты говоришь о Любви, но она не живёт в тебе, когда твои чувства постоянно изменяются, это не истинная Любовь. В таком случае ты лжёшь самому себе и окружающим.

Не знаете, чего просите

 

Когато говориш за любовта, а не я носиш в себе си и постоянно променяш чувствата си, това не е истинска любов. В такъв случай, ти лъжеш себе си и окръжаващите.

Не знаете какво искате

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

21.07.15

Сегодня Христос нам говорит: «Просите у Бога обрести Любовь». Когда у вас появится сильное желание поисков Любви – вы разрешите проблему вашей жизни и перед вами откроется новый мир. Ваши отношения с людьми наладятся и вы начнёте правильно мыслить, чувствовать и поступать. Тогда и ваше отношение к Богу, к ангелам, к людям и к животным будет правильным.

Не знаете, чего просите

 

Днес Христос ни казва: Искайте от Бога любовта. Когато във вас се яви дълбоко желание да потърсите любовта, вие ще разрешите проблемата на вашия живот, и пред вас ще се отвори нов свят. Отношенията ви с хората ще се оправят, и вие ще започнете да мислите, да чувствувате и да постъпвате правилно. Тогава и отношенията ви към Бога, към ангелите, към хората и към животните ще бъдат правилни.

Не знаете какво искате

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

22.07.15

Я пояснял вам многие вопросы и сейчас снова повторяю: Начните с малых величин – которые как точка, как жизнь, не занимают никакого пространства. Начните работать с самой малой светлой мыслью. Примите её и воплотите. Скажите себе: «Бог есть Любовь. И в самом малом своём проявлении эта Любовь доступна моей душе».

Чтобы наследовать

 

Много въпроси съм ви обяснявал и сега пак повтарям: Започнете с малките величини, които, като точката, като живота, не заемат никакво пространство. Започнете да работите с най-малката светла мисъл. Приемете я и я приложете. Кажете си: Бог е Любов. И в най-малкото си проявление, тази любов е достъпна за моята душа.

Да наследя

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

23.07.15

Я люблю Истину. Желаю и вам любить её. Вы любите Истину, познаёте её, но её не прилагаете. Что касается вас – вы хорошо знакомы с ней. Когда речь идёт о других людях – притворяетесь, что не знаете её. Нет, скажи себе: «Знаю Истину, но не в моих интересах её признать». Скажешь, что твои взгляды не позволяют тебе поступать согласно Истине. – Не оправдывайся. Истина прилагается при всех условиях. Скажи себе, что не хочешь её приложить. Почему и по какой причине не хочешь – это не важно.

Чтобы наследовать

 

Аз обичам истината. Желая и вие да я обичате. Вие обичате истината, познавате я, но не я прилагате. Когато се отнася до вас, добре я познавате. Когато е за другите, правите се, че не я познавате. Не, кажи си: Познавам истината, но не е в мой интерес да я призная. Ще кажеш, че твоите възгледи не ти позволяват да постъпваш съобразно истината. – Не се оправдавай. Истината се прилага при всички условия. Кажи си, че не искаш да я приложиш. Защо и за какво не искаш, не е важно.

Да наследя

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

24.07.15

У всех языков существует единый источник происхождения. Это не подразумевает однообразия. В проявлениях языков существует разнообразие, а в принципах – однообразие. Когда мы смотрим на объекты издалека, то они видятся нам однообразными. Что подразумевается под «единством»? В чём единство? – В безграничном, в беспредельном. А под «множеством» мы подразумеваем то, что близко к нам. Это проявление видимой реальности. Что значит «проявление»? – Проявление в свете, на яву. Действительно, свет все вещи проявляет. – Кто их осмысливает? – Виделина (Духовный свет). Это проявление видимой реальности. Что значит «проявление»? – Проявление в свете, на яву. Действительно, свет все вещи проявляет. – Кто их осмысливает? – Виделина (Духовный свет). Значит, свет всё проявляет, а виделина всё осмысливает. В болгарском языке слово «виделина» заменяют словом «светлина» (свет). Свет (светлина) имеет физическое происхождение. По вибрации слово «виделина» более сильное, чем слово «светлина». Филологи нуждаются в духовном свете и изучения природы на этой основе; важно, что «светлина» и «виделина» – это две различных идеи.

Лама савахфани

 

Всички езици имат един общ произход. Това не подразбира еднообразие. В проявите на езиците има разнообразие, а в принципите – еднообразие. Нещата ни се виждат еднообразни, когато ги гледаме отдалеч. Какво се разбира под „единство"? Де е единството? – В безграничното, безпределното. А под „множество" разбираме близките до нас неща. То е проява на видимата реалност. Какво значи „проява"? – Да се яви нещо в светлина, на яве. Наистина, светлината изявява нещата. – Кой ги осмисля? – Виделината. Значи, светлината изявява нещата, а виделината ги осмисля. В български език думата „виделина" заместват със „светлина". Това е неразбиране. Светлината има физически произход. По вибрации думата „виделина" е по-силна от думата „светлина". Филолозите се нуждаят от духовна светлина, и от нейно гледище да изучават природата, важно е, че светлината и виделината са две различни идеи.

Лама савахтани

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

25.07.15

Вы спрашиваете: «Почему Бог не всегда отвечает на наши молитвы?» – Очень просто! Бог очень взыскателен. Он желает, чтобы вы говорили на Его языке. – Но мы Ему молимся, поём Ему песни, курѝм фимиам. – Этого недостаточно, это внешняя сторона. Важным является разговор с Ним на Его языке. – Что значит «Его язык»? – Ключ к Божиему языку – Любовь. – Какая любовь? Полностью бескорыстная Любовь... Во всех своих делах, мыслях и чувствах тебе нужно быть свободным от всякого корыстолюбия.

Лама савахфани

 

Питате: Защо Бог не отговаря всякога на нашите молитви? – Много просто! Бог е крайно взискателен. Той иска да говорите на Неговия език. – Ама ние Му се молим, песни Му пеем, тамян Му кадим. – Това не е достатъчно, това са външни положения. Важно е, говорите ли на Неговия език. – Кой е Неговият език? – Ключът на Божия език е Любовта. – На коя любов? – На абсолютно безкористната любов. Каквото правиш, каквото мислиш и чувстваш, да си свободен от всякакво користолюбие.

Лама савахтани

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

26.07.15

В мире нет живого существа, малого или большого, на чей зов Бог бы не ответил. Нет случая, чтобы Бог не ответил любой человеческой душе. Если Его ответ не пришёл вовремя – значит существует беспорядок на вашей почте. Приведите в порядок свою почту. Почта с Неба отправляется вовремя, но пока достигнет Земли – письма где-то теряются и идут месяцами. Кто после [этого] виноват? – Опять Бог.

Лама савахфани

 

Няма живо същество в света, малко или голямо, на чийто зов Бог да не е отговорил. Няма случай, Бог да не е отговорил на една душа. Ако отговорът Му не е дошъл навреме, това се дължи на неуредицата във вашите пощи. Уредете пощите си. Пощата от небето тръгва навреме, но докато стигне на земята, писмата се загубват някъде и се бавят с месеци. Кой е крив после? – Пак Бог.

Лама савахтани

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×