Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Период на изчистване или т.н. синдром на отнемането


Recommended Posts

Здравейте. Обръщам се към вас със следния проблем и моля за съвет, за което ще бъда изключително благодарна.

2003 година беше изключително тежка за мен. В момента живея в Плевен- тогава изгубих близък човек за мен, близка приятелка отиде да работи в чужбина, напуснах страхотна работа в София заради стресът около мен и т.н. Така...пропаднах.

Беше ми поставена диагноза тревожна депресия. Лекувана съм и в домашни условия и в клиника на няколко пъти с  всякакви антидепресанти- Анафранил, Конвулекс, Флуанксол, Венлаксин и др. Толкова много че дори имената им не помня.

Имала съм и светли периоди и периоди на адко отчаяние. Отчаяние, което изпитвам и днес и което ме накара да се обърна към Вас.

В момента се тревожа за много неща- за родителите ми/ които ходят на работа и се справят добре и без моите тревоги/, за работа/ напуснах последната ми месторабота януари месец т.г. , за това, че нямам приятел- не липсват кандидати разбира се, но лично аз не мога да преживея Голямата си любов. Както и да е- това са по-скоро психолгични проблеми струва ми се.

В момента пия само Конвулекс и Флуанксол, предписан ми от лекуващата ми лекарка психиатърка в Плевен  и от една седмица съм спряла приемът на антидепресанти. Последното лекарство- нов антидепресант Феварин- ми подейства изключително зле. Гърчове, плач, физическо и психическо безсилие и т.н. Писна ми, отидох при нея и й казах, че искам да спра лекарствата. Все пак, 12 години лекуване с антидепресанти ми се струват доста при положение, че само веднъж съм се чувствала добре с Венлаксин.

Та...в момента съм в период на изчистване или т.н. синдром на отнемането. Мъките ми са големи, лежа като мъртвец вкъщи, не излизам никъде и не желая, нямам енергия и желание за нищо, имам увеличен апетит, чувствам се объркана и неуверена. Изгубих самочувствие и съм много тревожна заради причините, които описах и не само заради тях. Толкова няма сили, че даже и едно ходене до магазина ми коства усилие, а съм само на 34.

Та...основният ми въпрос за който се обръщам към Вас е колко време продължава това изчистване на организма от антидепресанти, пити 12 години; въпросната ми докторка каза, че изчистването трае 5 дни, но аз мисля че беше 2-3 седмици; добре ли е според вас, че съм ги спряла; страхувам се да ми бъдат предписани нови антидепресанти, защото ми писна да съм опитно зайче и и нито веднъж да не се почувствам добре, въпреки че ходя уж да се лекувам. А знам, че е толкова трудно да се нацелят правилните лекарства.

Това е. Надявам се да съм описала проблема си подробно и адекватно, ако имате въпроси, питайте. Надявам се на отговор. Предварително ви благодаря!

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Каква е причината до момента да не потърсиш психотерапевтична помощ и адекватна психотерапия?

Няма значение колко ще продължи синдромът на отнемане, седмица, две , три, ако няма адекватна терапия /нямам предвид медикаментозна/, на базата на какво ще се стабилизира състоянието ти? 

Редактирано от Диляна Колева
Линк към коментар
Share on other sites

  • Иво unfeatured this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...