Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Весела Несторова


Ани

Recommended Posts

Весела Несторова

(1909 - 2002)

 

med_gallery_1238_51_394952.jpg

 

Весела Несторова е родена 1909 година и си отива от този свят през 2002 година.

Още като дете майка й я води на беседи на ул. "Опълченска" 66. Завършва средното си образование в Американския колеж в Ловеч и като отлична ученичка получава стипендия за "Елмайра колидж", гр. Кантон в щата Ню Йорк – САЩ. Това е първият колеж в Америка само за девици, основан през 1855 г. Нейната специалност е литература и философия, но взема уроци по пеене, като още от дете свири на пиано. През 1932 г. се завръща в България. Работи като преподавател по английски език и литература в различни училища в страната. След завръщането си тя отива при Учителя на Изгрева и от този момент се включва активно в братския живот. Тя е един от самоотвeржeните работници и талантлив музикант по призвание. Тя влиза в духовния кръг от Учителя, за да остане завинаги в тази животворна и мистична среда, даряваща я с постоянен прилив на творческа енергия.

Текстът на "Слънчеви лъчи" в Паневритмията е написан от Весела Несторова. Първите четири серии на "Сила и Живот" са преведени на английски от Весела Несторова. През 1977 превежда ,, Островът на съкровищата”. Автор е на различни статии и на книгите „Път към светлината” 1993 г. и „Живият пламък” 1996 г. и „ Светът без сенки” 2002 г.

______________________

Източник: "Братски живот", бр.26

Редактирано от Ани
Линк към коментар
Share on other sites

  • 2 months later...

Живеем в усилни времена

26-16.jpg

/разказано от Весела Несторова и записано от Ивелина Елмазова/

Беше пролетен ден от онези, които изпълват цялото ти същество с надежда за живот. Когато влязох в таванската стаичка, където живееше сестра Весела Несторова, зад нежната, малка, крехка обвивка на тази жена ме прегърнаха очите, в които сякаш бяха събрани всички звезди. Заплаках така, както може би душата "плаче", когато се раждаш или умираш... Сестрата стоеше срещу мен кротка, изпълнена с мир и любов, и се усмихваше. Беше хванала ръката ми в топлите си бели и нежни ръце. Помилва ме и каза:

"Твоята душа знае защо плачеш. Ще ти кажа нещо, което ти ще разкажеш, когато му дойде времето, за да го научат и нашите приятели. Аз няма да съм жива през 2012 година, но ти ще бъдеш. Знаеш ли, че тогава свършва календарът на маите? Знаеш ли, че Второто пришествие е пътят на времето на тези години до тогава – 2012 година? Какво знаеш за 144000-те души, за които в Откровението на Йоан пише: „И чух броя на отбелязаните с печат: сто четирийсет и четири хиляди, отбелязани с печат от всички колена на синовете Израилеви”? (Откровение 7:4)

Аз недоумявах. Продължавах да плача, а тя започна своя разказ.

"Милиони години на тази Земя кръговратът на времето върви към еволюцията. Тук се раждат и умират, прераждат се и си отиват толкова много същества, но истината е, че през всичкото това време майката Земя е била едно интернатно училище на Вселената, нещо като изправителен дом за провинените велики души и затвор за тези, които се прераждат. Всъщност на Земята се гледа като на контейнер за отпадъци, за рециклиране в трудните материални и духовни условия, за оцеляване и развитие. През всички тези епохи никога не се е случвало това, което предстои да се случи на Земята. Годината е 2012. Запомни! До тогава злото ще бъде отвързано и ще има власт по-голяма от всякога. Хората ще полудяват и затъват в мрака до една абсурдна на всякаква логика неузнаваемост. Болестите ще бъдат вътре в умовете и сърцата им, а целта им ще бъде тъмнина, страх и бягство от светлината... Ще бъде много трудно за всяка душа, в която има вяра, надежда и любов, защото злото ще се бори колективно за всяко запалено огънче. Душите, които светят и са благословени, ще са обект на злото. То няма да прости на нито една светлинка. Злото ще се бори с всички средства за твоята душа. Не знам дали ще можеш да му устоиш и как ще устоявате тези, които тогава ще сте в плът на Земята, но ще бъде много тежко и безнадеждно. Запомни! Трябва да се бориш, дори и да ти се струва невъзможно. Представи си колко много пъти си се прераждала, за да си жива, за да си в България, за да посрещнеш и знаеш за Великото пришествие, което ще дойде на Земята за избраните 144000 души, които ще бъдат в плът, за да ги изпълни Космическото съзнание и Божията Любов. Знаеш ли, че тогава, през 2012 година, за първи път от цялата Вселена ще се изпратят небесните подаръци? От всички слънца и планети ще се обърнат към нашата малка планета Земя и в знак на благодарност към нейното Чистилище готовите, преминалите през огъня на злото, ще приемат благословение, което дори и ангелите не са получавали. Някои от хората ще преминат в ниво на съзнание по-високо от това на ангел и Земята за първи път в своята еволюция ще приеме една нова енергия на Любов и Божествено благословение, с която ще промени и своята роля в космичния ритъм на хармония.

През 2012 година предстои нещо като "пренареждане на картите" и планетата Земя ще заеме своето достойно място. Доброто ще победи, за да бъде вързано отново злото, според както е предречено.

Ще има много небесни подаръци за спасените души, които независимо от всичко ще следват единствения глас в душата си – Божия!

2012 ще бъде годината на Божественото благословение и Божият мир и Любов ще променят хода на ада на Земята, за да се отворят дверите на Рая, който Христос обеща на тези, които ще Го последват.

Свидетел на казаното: Ивелина Елмазова

/източник/

Редактирано от Ани
Линк към коментар
Share on other sites

  • 5 years later...

Магията е в служене на другите

Петър Дънов – Учителя: „Божествено е, когато се задоволиш с най-малкото, а с най-голямото - то е човешко.

Житеното зърно - то е Господ; големите неща - то сме ние.

Едно житено зърно, като го покриеш с кърпа, става топъл хляб - дай го на другите! Ако този хляб задържиш
за себе си, то житеното зърно загубва силата да прави топлия хляб. Магията е в служене на другите.

Човек е сянката - проекция на един Реален свят - него той трябва да се научи да вижда.

Една хубава мисъл, едно хубаво чувство, са трошички - храна от Невидимия свят.

Ще сложиш първо Бога, после хората, а себе си – на последно място.

Човек все трябва да попъшка; ще научи нещо.

Един ангел може да е в човешка форма и сега се пробужда.“


Из: „Житеното зърно - то е Господ, големите неща - то сме ние“
http://petardanov.com/index.php/topic/21094-221-житеното-зърно-то-е-господ-големите-неща-то-см/ 

 

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...