Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Recommended Posts

system_original.jpg

Бонбони с рожков, кокос и фурми

Необходими продукти за 30-40 бонбона в зависимост от големината: 

чaена чаша фурми и стафиди (смесени)
1/2 чаена чаша разтопено кокосово масло (може и какаово или краве)
1 1/2 чаена чаша брашно от рожков (керъб)
2 шушулки кардамон
кокосови стърготини за овалване

Махнете костилките на фурмите и почистете дръжките и шапчиците им. Нарежете ги ситно и ги смесете със стафидите. Накиснете ги в топла вода за 30 мин. Междувременно разтопете кокосовото масло и счукайте шушулките кардамон за да извадите и стриете семенцата. Отцедете сушените плодове, пасирайте ги и ги смесете с маслото и брашното от рожков. Добавете и кардамона и смесете енергично.

Пригответе си дълбока чиния за овалване и поставете в нея кокосовите стърготини. С ръка, оформете топчета от сместа, оваляйте ги в кокос и ги съхранете в хладилник до сервирането. Може да поставите всеки бонбон в опаковка и да изненадате приятел с вкусен подарък.

 

Изпробвано! невероятно вкусно!

Редактирано от Донка

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Здравословен веган сладкиш

 

1 голяма или 2 по-малки настъргани ябълки

1 ч.ч. оризово брашно

1 ч. ч. брашно от просо

1 ч.ч. брашно от елда/нахут/кестен/амарант/киноа

1/2 пак бакпулвер

1-2 суп лъжици кососово масло

1 шепа орехи

1/2 ч.л. канела

може да се добави и 1 л. оцет или лимонов сок

за подслаждане - петмез от фурми, грозде или рожков

Всичко се разбърква като се добавя толкова вода, колкото да се получи кексово тесто.
Сместа се излива в намазана тавичка. Отгоре по желание, могат да се наредят нарязани парченца сезонни плодове и да се поръси с кокосови стърготини.

 

П.П. По-здравословно е, ако брашната са пълнозърнести и е препоръчително тези сладкиши да се консумират по-рядко от хора, които качват лесно килограми.

 

Редактирано от Rozy

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×