Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Sign in to follow this  
Рассвет

"Мысли на каждый день" (24.08.15 - 30.08.15)

Recommended Posts

24.08.15

Если вы хотите иметь Божие благословение – нужно слушать Господа. Это мне [было] сказано и я пришёл специально. И поэтому я говорю, что существуют три положения. Первое: если вы не желаете следовать проповедуемому мной Учения, то я говорю категорично – очень хорошо, вы свободны! Второе: готовы ли вы исполнить Учение Христа, как оно дано в Евангелии? Но исполните его во всей его полноте! Третье: готовы ли вы исполнить Учение Моисея во всей его полноте? Или Учение Моисея, или Учение Христа, или моё Учение – мы одно целое. Это – проявление Бога, это Учение Божественно. Учение Моисея – Божественно, Учение Христа – Божественно и теперешнее Учение – Божественно. Эти Учения имеют один и тот же источник, только его формы различны, а Дух – один и тот же.

Два принципа (Сочетание отношений)

 

Ако искате да имате Божието благословение, трябва да слушате Господа. Това ми е казано и аз нарочно дойдох. Поради това аз казвам, че има три положения. Първо, ако не искате да вървите по Учението, което аз проповядвам, категорично ви казвам: много добре, свободни сте! Второ, готови ли сте да изпълните Христовото учение, както е в Евангелието? Но изпълнете го във всичката му пълнота! Трето, готови ли сте да изпълните Мойсеевото Учение във всичката му пълнота? Или Мойсея, или Христа, или мен – ние сме едно. Това е проявление на Бога, това Учение е Божествено – Мойсеевото учение е Божествено, Христовото учение е Божествено и сегашното Учение е Божествено. Един и същ е източникът, само формите са различни – Духът е един и същ.

Двата принципа (Съчетание на отношенията)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

25.08.15

[Вы говорите, что] я сказал то или иное – не черпайте из вторичного источника, не берите не из первых рук, а приходите прямо ко мне. А вы украшаете мои слова и делаете заключения.

Два принципа (Сочетание отношений)

 

Казал съм това или онова – не черпете от втори източник, от втора ръка, а елате направо при мен. А вие му туряте деветдесет и девет панделки и правите заключения.

Двата принципа (Съчетание на отношенията)

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

26.08.15

Когда вы несчастны, неврастеничны, больны, недовольны и пр. – поищите, где нарушили законы Любви, где нанесли урон Любви. Возобновите её [действие] и будете здоровы.

Это – Новое учение, которое я вам проповедую. ...Новое учение осмыслит вашу жизнь. Это учение – основа ваших дел, слов и работ. Это учение основано на опыте и в делах, и в наблюдениях.

Два великих закона

 

Когато вие сте нещастни, неврастеници, болнави, недоволни и пр., потърсете где сте нарушили, накърнили любовта. Възобновете я и ще бъдете здрави.

Това е новото учение, което ви проповядвам. ..Новото учение иска да осмисли живота. То е учението, с което се говори и прави, и работи едновременно. То е учението на опитите и на делата, и на наблюденията.

Двата велики закона

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

27.08.15

То, что осмысливает жизнь – это Божественная Любовь. ...Она приобретается только одним способом, когда минуешь шесть врат, шесть способов, четыре из которых для Бога и двое – для нас. Божественная Любовь приобретается, когда мы открываем своё сердце, свой ум, свою душу и свою силу. Это четыре принципа, ведущие нас к Богу. И ещё, когда возлюбим Бога и ближнего своего, как самого себя. Если мы сохраняем пассивность, мы не приобретём Любви. Но, когда мы становимся активными и мужественными, Бог говорит? «Я поселюсь в них и буду им Отцом, буду им Учителем».

Два великих закона

 

Туй, което осмисля живота, то е Божествената Любов. ...Тя се добива само по един начин, като се мине през шест врати, шест начина, от които четири за Бога и два за нас. Тя се добива, като отворим сърцето си, ума си, душата си и силата си. Това са четири принципа, които ни водят към Бог. И още, като възлюбим Бог и като обикнем ближния си като себе си. Ако стоим пасивно, не ще я добием. Но когато станем активни, мъжествени, Бог казва: "Ще се заселя в тях и ще им бъда Баща, и ще им бъда Учител."

Двата велики закона

Редактирано от Рассвет

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

28.08.15

Если мы желаем составить себе идею о Боге, нам нужно не забывать следующие принципы: если есть Любовь – есть и Бог; если есть Бог – есть и Любовь. Если есть Любовь – существует и Жизнь; если есть Любовь, Жизньесть и имущество. Если нет Любви – есть бедность. Я хочу, чтобы вы создали для себя идею о Боге. Бог и Любовь – одно целое. Богатого Любовью – все любят; бедного Любовью – никто не любит. ...Мораль – это то, что является причиной роста двух душ. Любой человек, который не открыл своё сердце, свой ум, свою душу, не может быть любим другими людьми. Отцы и матери, только так воспитывайте своих детей.

Два великих закона

 

Ако искаме да си съставим една идея за Бог, трябва да не забравяме следните принципи: Има ли любов - има и Бог; има ли Бог - има и любов. Има ли любов - има и живот; има ли любов, живот - има и имот. Няма ли любов - има сиромашия. Аз искам да си създадете една идея за Бога. Бог и Любов е едно. Богатия от любов всеки го обича; сиромаха от любов никой не го обича. ...Морал е това, което става причина да повдигне две души. Всеки един, който не отвори сърцето си, който не отвори ума си, който не отвори душата си - не може да бъде обичан от другите. Бащи и майки, само така възпитавайте децата си.

Двата велики закона

Редактирано от Рассвет

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

29.08.15

Сделав ошибку, обратись к Луне и скажи: «Луна, милая, научи меня как освободиться от своих грехов, как их вытащить наружу, чтобы я мог таким образом очиститься». Наблюдая за Солнцем, скажи: «О, Солнышко светлое, Солнышко ясное, глядя на твои добродетели, покажи мне способ как и мне проявить свои скрытые добродетели и развить их в себе». А вы, принимая всё наготове, только рассуждаете над тем, что сказали Кант, Гегель и другие, и глубокомысленно заключаете: «Ну, это серьёзная большая работа».

Кроткие

 

Когато направиш една грешка, обърни се към месечината и кажи: "Месечинко, научи ме как да изхвърля греховете си, как да ги изкарвам навън, за да мога и аз по този начин да се очистя." Когато наблюдаваш слънцето, кажи: "О, слънчице светло, слънчице ясно, като гледам твоите добродетели, покажи ми начина, как да проявя и аз своите скрити добродетели и да ги разработя в себе си." А вие стоите и разсъждавате върху това, що е казал Кант, Хегел и други, и си казвате: "Е, дълбока работа е това."

Кротките

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

30.08.15

Я посылаю свои мысли так, как Солнце посылает свои лучи, и каждый будет их воспринимать так, как желает его душа и будет творить с ними столько, сколько искусства есть в его душе, и каждый будет облачён так, как требует его вкус.

Кроткие

 

Аз нахвърлям моите мисли тъй, както слънцето своите лъчи, и всеки ще ги възприеме тъй, както иска неговата душа, и ще твори с тях толкова, колкото е изкуството на неговата душа, и всеки ще се облече тъй, както изисква неговият вкус.

Кротките

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега
Sign in to follow this  

×