Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Астрология от Иван Антонов - Изворски


Recommended Posts

"Освен лекциите, които Иван Антонов слуша от Учителя, той се занимава с Астрология. Чете книги от западните окултисти, които се издават у нас, но чувства, че има нещо в тази наука, което не е в ред. Така започва да попълва празнотите с всичко, което научава от беседите за Астрология, хиромантия, френология, физиогномия. Учителят веднъж му казва: Ама ти искаш ли да учиш Астрологията? И така го извиква и му е определя време кога да отива при него в приемната, за да му говори за Астрологията.

Основният труд на Иван Антонов са неговите лекции по Астрология, окомплектовани от Николай Монов през 1956 г.. Това са близо 400 машинописни страници, за които самият Иван Антонов казва на Тодор Ковачев, че има още толкова и желае да му ги продиктува, но така и не се дават условия за това. „Трябва този свитък от 400 листа, заедно с онази тетрадка, която имах и заедно с други неща, за които може да се намерят да се попълнят, да се направят. Значи като перспектива това остава за в бъдеще.“ – завършва Тодор Ковачев изказването си относно Астрологията на Иван Антонов. Тия знания са ценни с това, че съдържат информация, която Иван Антонов научава от Учителя – пряко от него, и косвено – чрез Словото му. Той до последния си час изучава това Слово, защото е познал още в ранната си възраст кой е Учителят. Прилага наученото така, както го е разбрал и е готов винаги да изпълни всичко, каквото Учителя му нареди, без всякакво колебание.

източник - http://friendsoftherainbow.net/node/1200

Лекции по астрология - том 1-http://www.bialobratstvo.info/книги-на-ибб/книги-други/лекции-по-астрология-том-i и за изтегляне http://petardanov.com/Lektsii po astrologia 1.pdf

 

large.55de32f929241_1.png.e79dbe12735976

large.55de331eabbb1__2.png.81f4c35dfcc7f

Линк към коментар
Share on other sites

Приятели, каним ви да участвате в новия проект на Портала за Онлайн курс по астрология - 2015 г. Идеята е той да бъде воден по учебника на един от най-прилежните ученици на Учителя - Иван Антонов Изворски. Консултант на курса ще бъде неговият ученик - брат Тодор Ковачев. 

Идеята за курса включва следните раздели от теми:

1. Теоретичен - теми, в които постепенно ще бъдат публикувани частите от книгата на Иван Антонов Изворски

2. Упражнения - теми, в които ще бъдат поставяни задачи и ще бъдат коментирани проблеми, свързани с конкретните раздели.

3. Практически занятия върху астро карти (звездослови).

Надявам се курсът да бъде полезен на повече хора. Моля всички, които биха желали да участват в публикуването на теорията от книгата, да ми пишат лично съобщение. Първите упражнения върху разделите ще започнат след като бъде публикуван достатъчно теоретичен материал. 

1. Раздел Симвология

2. Раздел Астрологични домове-градини и тяхното значение - http://www.beinsadouno.com/board/forums/topic/16693-астрологични-домове-градини-и-тяхното-значение/

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...