Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Донка

Диалози от беседите

Recommended Posts

Една селянка идва при мене, носи ми едно яйце и казва:

-Това яйце го открадна детето ми; не зная, какво да го правя. Ще го оставя на тебе.

- Аз не приемам крадени яйца.

- Тогава, какво да правя?

- Ще хванеш детето си, ще сложиш яйцето в ръката му и ще му кажеш да го занесе там, откъдето го е взело.

- Какво ще мислят хората за нас?

- Те сега, именно, мислят лошо, като взехте яйцето и не го занесохте. В другия свят, във вестниците съобщили за открадването на яйцето и тръгнала цяла комисия и детективи да го търсят и ще намерят яйцето у вас. Колкото по-рано го върнете, толкова по-добре. Вие се страхувате от хората, а не ви е страх от Бога! Като сте направили грешка, изправете я. Върнете яйцето на хората. Така те ще имат добро мнение за вас. Ще кажат: Майката и бащата са умни хора, добре възпитават детето си. Ако не го върнете, лошо ви очаква.

Продължавам примера. Като си отиде селянката, започнах да гледам из стаята си, да не би някое от моите деца да е оставило едно яйце, взето отнякъде. Чуждото яйце, това е чужда мисъл. Като намеря такава мисъл, хващам детето, което я е оставило и казвам:

- Вземи това яйце и го занеси там, откъдето го взе. Върни го, преди да е залязло слънцето.

- Сгреших.

- Ще изправиш грешката си. Ако те посети едно неестествено желание или една неестествена мисъл, първо я разгледай внимателно, изучи я и тогава, или ще я приемеш, или не. Бог не обича глупавите и неестествени неща. Той е дълготърпелив, всичко търпи, но не съизволява на тях. Той благоволява само към мъдрите и разумни прояви. Глупавите работи причиняват страдания. Страданието е език, с който Бог говори на човека. Кажеш ли на някого, че няма да постигне желанието си, той се наскърбява. Много естествено. Той е насочил всичките си енергии към това желание и изведнъж ги спираш. Все едно, да го удариш внезапно по ръката. Този удар спира правилното кръвообръщение. Той препятствува на правилното движение на мозъчните енергии.

- Как може да се подобри кръвообръщението?

- С разтривки, с вани. Пазете се от подпушване на нервната система, което се предизвиква от наслояване на неестествени мисли и чувства у човека.

 

Четири погледа - http://www.beinsadouno.com/wiki/index.php/Четири_погледа

 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×