Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 12.10.-18.10.2015г


Recommended Posts

Мисъл за деня-12.10.2015г

Мнозина запитват: „Може ли Любовта да се прояви без съпротивление?“. Това е невъзможно – защо? Защото няма две същества в света, които, като се обичат, да са напълно задоволени. Само Бог може да бъде задоволен, да има всичко на разположение, затова Той представлява идеал за всички хора.

Път към свобода

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-13.10.2015г

Съвременните хора се стремят към щастие и вие като тях търсите щастие. Какво по-голямо щастие можете да очаквате от това да дойдете до положение да се справяте със своите отрицателни мисли, чувства и състояния?

Поглед и движение

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-14.10.2015г

Видите ли, че двама души се състезават за едно и също място, знайте, че правото принадлежи на онзи, който е готов да отстъпи.

Освобождаване

1_5.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-15.10.2015г

Вие трябва да знаете закона, че в мълчание работите стават по-добре, отколкото при говорене. Решите ли много да обяснявате една работа, вместо да помогнете за разбирането ѝ, внасяте повече спънки. Според окултните закони за една работа се говори само когато се свърши и тогава каквито и противоречия да срещнете на пътя си, ще знаете, че те са задачи, с решаването на които се определят вашите способности.

Освобождаване

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 16.10.2015

Ученикът трябва да бъде изпълнителен към своите обещания – даде ли някакво обещание пред себе си, той трябва да го изпълни. Да даде човек обещание пред себе си означава да даде обещание пред Божественото начало в себе си; пред тия обещания той трябва да бъде строго изпълнителен – не се позволява никакво отлагане, никакво изменение. Измени ли на обещанията си, човек се разколебава във Вяратаси, а разколебае ли се Вярата, идват обезсърчението, отчаянието, обезнадеждаването.

Различаване

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 17.10.2015

Колкото е силно да обичаш, толкова е силно да те обичат – защо? Защото душата, която очаква да бъде обичана, създава импулс на другата душа, която в това време обича. Да обичаш и да те обичат съставя два полюса на живота: този, който обича, създава субективния свят, а онзи, когото обичат, създава обективния. Затова този, който обича, иска да види своя образ в онзи, когото обича. Вие обичате само този, който може да ви вдъхнови, да ви импулсира, да ви даде подтик към нещо.

Противоречия в живота

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-18.10.2015г

Като се натъкнат на страдания, хората се запитват не може ли без тях. При сегашното развитие на човека без тях животът е невъзможен, днес страданията са толкова необходими, колкото и радостите – те носят в себе си блага и възможности за растеж. Без страдание човек не може да придобие дълбочина на чувствата, а без радост чувствата му не могат да се разширяват. Колкото по-голяма дълбочина и ширина имат чувствата на човека, толкова по-големи възможности се разкриват за неговия умствен живот.

Различаване

Линк към коментар
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Съвременните хора се стремят към щастие и вие като тях търсите щастие. Какво по-голямо щастие можете да очаквате от това да дойдете до положение да се справяте със своите отрицателни мисли, чувства и състояния?

Поглед и движение

Щастието не е нещо, което идва или не идва, така; отвън. Щастието е –  да дойдете до положение, да се справяте със своите отрицателни мисли, чувства и състояния. Щастието е равнище (т.е. достигнато индивидуално ниво) на Съзнание, което зависи от нашето разбиране на Нещата такива, каквито са те – във високите вибрации на техния Първичен Божествен Порядък; т.е. според Замисъла на Създателя, а не – каквито изглеждат те на ограниченото съзнание на човешките личности; т.е. каквито изглеждат, от гледна точка на изопачения вторичен човешки порядък на нещата, в ниските вибрации.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Брат М.: „Голямата любов, успехът, богатството, славата – ето каква е представата на хората за щастието, и те ги очакват. Ако не дойдат, някои ще се допитат до астролози, които ще им кажат: "Разбира се, любовта ще дойде, а и успехът... След шест месеца, след една година, когато ще има еди кой си транзит или съвпад на планетите. И ето, успокоени, те продължават да чакат...

Не, щастието не е нещо, което идва, или не идва така; отвън. Щастието е равнище на съзнание, което зависи от нашето разбиране на Нещата [такива, каквито са те – във високите вибрации на техния Първичен Божествен Порядък; според Замисъла на Създателя, а не – каквито изглеждат те на ограниченото съзнание на човешките личности; т.е. каквито изглеждат, от гледна точка на изопачения вторичен човешки порядък на нещата, в ниските вибрации].

Не трябва да мислим, че сме дошли на Земята, за да видим осъществени всичките ни мечти.

Ние сме дошли на Земята, за да се учим и да се усъвършенстваме [като Възвишени Духове].

А как ще се усъвършенстваме, ако не срещаме ежедневно нови проблеми за разрешаване?

Нека да е напълно ясно: Земята е училище и както във всички училища, само тези, които добре се учат и напредват, могат да бъдат щастливи.“

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...