Jump to content
Порталът към съзнателен живот

"Мысли на каждый день" (19.10.15 - 25.10.15)


Рассвет

Recommended Posts

19.10.15

Будучи учениками оккультной школы, вам необходимо изучать астрологию, применять её в своей жизни. Зная влияния планет на Землю, на каждого человека, вы сможете определить результаты, которые вы получите при начале определённой работы или какого-то начинания. С позиции астрологии, например, не безразлично, когда человек начинает учиться музыке. Чтобы преуспевать в музыке, человеку нужно начать её изучать в самый благоприятный год, самые благоприятные месяц, день и час. Это относится не только к музыке, но и ко всем человеческим начинаниям.

Благоприятный час

 

Като ученици на окултна школа, вие трябва да изучавате астрология, да я прилагате в живота си. Като знаете влиянията на планетите върху земята, върху всеки човек, вие ще можете да определите, какви резултати ще имате при започване на известна работа, или някакво предприятие. От гледище на астрологията, запример, не е безразлично, кога започва човек да учи музика. За да успява в музиката, човек трябва да започне да я изучава в най-благоприятната година, най-благоприятния месец, ден и час. Това се отнася не само до музиката, но до всички човешки предприятия.

Благоприятният час

Линк към коментар
Share on other sites

20.10.15

Итак, следуйте великим идеалам вашей души, которые вы носите в себе с детства. Эти идеалы в состоянии организовать силы вашего ума и вашего сердца. Организовав силы своего организма, человек в состоянии дать место в себе Душе и Духу . Это значит родиться снова от матери-Души и отца-Духа. Если произошло рождение от Души и Духа – человек несёт в себе все благородные и возвышенные мысли и желания, те мощные силы посредством которых преодолеваются все трудности и противоречия. Это означает идею нового рождения человека – рождения от Духа и Воды.

Неизвестные величины

 

И тъй, следвайте великите идеали на вашата душа, които носите в себе си от детинство. Тези идеали са в състояние да организират силите на вашия ум и на вашето сърдце. Щом организира силите на своя организъм, човек е в състояние да даде място на душата и на духа в себе си. Това значи, да се роди човек отново, от майка-душа и от баща-дух. Роди ли се от душа и от дух, човек носи в себе си всички благородни и възвишени мисли и желания, онези мощни сили, чрез които да преодолява всички мъчнотии и противоречия. Това означава идеята, да се роди човек отново, от дух и вода.

Неизвестни величини

Линк към коментар
Share on other sites

21.10.15

Итак, стремитесь к приобретению мягкости, но не к мягкости каши, тины, в которой человек может завязнуть и утонуть. В этой мягкости вещи гниют, а не растут. В воде живут и рыбы, и растения, но в тине всё гниёт. Мягкость – это одно из великих качеств души. Только душа может быть мягкой и пластичной. Когда мы говорим о мягкости характера, то имеем в виду проявление души в физическом мире. Когда мы говорим о нежных чувствах, то имеем в виду проявление души в астральном мире. Мягкость и нежность представляют одно и то же качество, проявленное в различных мирах.

Мягкие и твёрдые вещества

 

И тъй, стремете се към придобиване на мекота, но не към мекотата на кашата, на тинята, в която човек може да загази и да се удави. В тази мекота нещата гният, но не растат. Във водата и растенията, и рибите живеят, но в тинята всичко гние. Мекотата е едно от великите качества на душата. Само душата може да бъде мека и пластична. Когато говорим за мекота на характера, имаме пред вид проява на душата във физическия свят. Когато говорим за нежни чувства, имаме предвид проява на душата в астралния свят. Мекота и нежност представят едно и също качество, проявено в два различни свята.

Меки и твърди вещества

Редактирано от Рассвет
Линк към коментар
Share on other sites

22.10.15

Не занимайтесь вопросом кто как вас любит – измерять Любовь людей, любящих вас, это значит торговать их капиталом; вы хотите знать какой капитал положили на вашу сторону – это корыстолюбие, прими Любовь своего ближнего, прояви и свою Любовь к нему и в дальнейшем не трогай. Бог проявляется в Любви, Любовь – это священный алтарь, на котором приносится чистая и святая жертва, и только тот имеет право трогать огонь священного алтаря, кто приносит жертву.

Святое место

 

Не се занимавайте с въпроса кой колко ви обича - да мерите Любовта на хората, които ви обичат, това значи да търгувате с техния капитал; вие искате да знаете колко капитал са сложили на ваша страна - това е користолюбие, приеми Любовта на ближния си, прояви и своята Любов към него и по-нататък не бутай. Бог се проявява в Любовта, Любовта е свещен олтар, на който се принася чиста и свята жертва, и само онзи има право да бута огъня на свещения олтар на Любовта, който принася жертвата.

Светото място

Линк към коментар
Share on other sites

23.10.15

Будучи учениками, вам хорошо изучать астрономию, как и некоторые другие науки. Каждая наука оказывает определённое влияние на мозговые центры и таким образом вызывает прилив крови к голове. Человек начинает больше думать, вследствие чего его мозговые центры развиваются.

Говоря, что человеку необходимо мыслить, я не имею в виду обыкновенную мысль. Человеку нужно заниматься возвышенными мыслями. Обыкновенные мысли хоронят лишают возможности осуществиться) ценные дела.

Воспитание и самовоспитание

 

Като ученици добре е да изучавате астрономия, както и  други някои науки. Всяка наука оказва известно влияние върху мозъчните  центрове и по този начин предизвиква нахлуване на кръв в главата. Човек  започва да мисли повече, вследствие на което мозъчните центрове в него  се развиват.
Като казвам, че човек трябва да мисли, нямам предвид обикновената  мисъл. Човек трябва да се занимава с възвишени мисли. Обикновените  мисли заравят ценните работи.

Възпитание и самовъзпитание

Линк към коментар
Share on other sites

24.10.15

Сегодня все люди говорят о любви, все люди писали любовные письма, но, вопреки этому, в них нет любви – почему? Они не писали письма так, как было нужно. Задача каждого человека написать в своей жизни хотя бы одно любовное письмо; если Невидимый мир одобрит это письмо, то он пустит человека в Рай, иначе – человек останется перед его вратами, откуда его вернут снова на Землю для изучения Любви.

Две стороны

 

Днес всички хора говорят за любовта, всички са писали любовни писма, въпреки това любовта не е в тях - защо? Не са писали писмата си както трябва. Задача на всеки човек е да напише поне едно любовно писмо в живота си; ако Невидимият свят одобри това писмо, ще го пуснат в Рая, иначе ще остане пред вратата му, откъдето ще го върнат пак на Земята, за да изучава Любовта.

Двете страни

Линк към коментар
Share on other sites

25.10.15

Каждая утрата, претерпеваемая человеком, это ничто иное, как внутреннее изменение, через которое ему неизбежно необходимо пройти; внутренние изменения, происходящие с человеком, ведут его к приобретению истинных качеств – к ним нужно с стремиться человеку.

Влияния планет

 

Всяка загуба, която човек претърпява, не е нищо друго, освен вътрешна промяна, през която неизбежно трябва да мине; вътрешните промени, които стават с човека, водят към придобиване на истински качества - към тях човек трябва да се стреми.

Планетни влияния

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...