Jump to content
Порталът към съзнателен живот
Розалина

Мисли за всеки ден 26.10.-1.11.2015

Recommended Posts

Мисъл за деня - 26  октомври 2015

Кое качество в човека показва, че той има характер? Характерният човек всякога устоява на думата си и никога не обещава неща, които не може да изпълни; той първо мисли, после обещава. Характерният човек бързо поправя грешките си – като направи някоя грешка, той не търси виновника вън от себе си, а веднага се заема с изправянето ѝ. Колкото и голяма да е грешката, не съжалява, че я е направил, а се учи от нея и се поправя.

Планетни влияния

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 27 октомври 2015

 Любовта е онази възвишена мощна сила, която повдига човека. Тя е реална сила, не прозаична. За да я познае, човек трябва да разбере проявения свят, да познава душите – само при това положение може да говори за Любовта като за нещо разбрано и реално.

Планетни влияния

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня-28.10.2015г

Съвременните хора се поддават на недоволството, поради което страдат, усложняват живота си. На вас е позволено да бъдете недоволни само в един случай – когато не сте приложили добродетелите си. Всяка вечер, преди да си легне, човек трябва да си зададе въпроса: „Приложил ли съм днес своите добродетели?“ и ако се окаже, че е изпуснал момента да ги приложи, той има право да бъде недоволен. От кого? - От себе си. Следователно недоволството се оправдава само ако може да послужи като подтик за прилагане на известни добродетели.

Планетни влияния

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 29  октомври 2015

Изпадне ли в отрицателни състояния като малодушие, подозрение, ревност, съмнение, гняв, човек трябва да търси начин да се освободи от тези чувства. Остане ли дълго време с тях, те причиняват органични повреди в тялото му. Казваме, че човек трябва да се лекува, преди да е заболял. Това означава забележи ли някакво отрицателно състояние в себе си, да направи всичко възможно да се освободи от него; остави ли го да работи продължително време, той ще заболее от някаква болест. На всяка отрицателна мисъл или чувство в себе си поставете положителни мисли и чувства, които да ги неутрализират и обезвредят.

Справяне,

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за всеки ден - 30  октомври 2015

Първите условия за поддържане на здравето са чист въздух, Слънце и разходки; използвайте ранните утринни разходки, когато въздухът е пълен с жизнена енергия, която индусите наричат прана. Дойдат ли болестите, организмът постепенно се разрушава. Заболее ли човек сериозно, и лекарите мъчно могат да му помогнат; тяхната задача не е толкова в лекуването, колкото в умението да затварят вратите на болестите.

Хигиенични правила

 

Молитвен наряд за петък:

Фир-фюр-фен – песен

Молитва на Триединния Бог

Псалом 44

Редактирано от Розалина

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 31.10.2015

Едно от условията за правилна обмяна между Природата и човека, между Разумните същества и човека  е доброто разположение на духа. Когато обмяната между двама души става правилно, те веднага се обикват и сприятеляват – това показва, че са здрави хора. Само здравият може да обича и като обича, той се разширява и облагородява.

Хигиенични правила

Молитвен наряд за събота:

Бог е любов – песен

Малката Молитва

Псалом 25

 

Редактирано от Розалина

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Мисъл за деня - 1  ноември 2015

Обичта е достояние на душата, само душата може да обича. Тя изявява Любовта си не само към едно същество, но към всичко живо, което среща на пътя си: цвете, дърво, мушица, птичка, животно, човек. Птичката ще мине и ще замине, но това, което душата отправя към нея, остава във вечността.

Хигиенични правил

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×