Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисли за деня-9.11.-15.11.2015г


Recommended Posts

Мисъл за деня-9.11.2015г

Пазете ума и сърцето си от противоречия, пазете своя вътрешен мир. За да запазите мира си, търсете причината за всяка несполука в себе си. Никога не обвинявайте другите хора, преди да се вгледате в себе си, в своите постъпки. Щом намерите причината в себе си, лесно ще изправите последствията.

Методи за усилване на паметта

62-296x300.jpg

Редактирано от Слънчева
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-10.11.2015г

Когато Природата ви люби, тя ви впряга на работа; когато ви разлюби, дава ви почивка – такъв е нейният метод. Ако разбирате метода ѝ, животът ви ще се осмисли; ако не го разбирате, ще се обезсмисли. Тогава ще дойдете до философията на Шопенхауер, според която всичко в живота е празнота, безсмислие. Според мен това е празна философия – философията на обрания поп, който пита защо светът е толкова лош. Светът е добър. За да го създаде, Природата е мислила през цялата вечност. И да е допуснала някакви грешки, това е метод.

Везните на природата

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-11.11.2015г

Много хора четат Достоевски, възхищават се от него, искат да бъдат като него. Това е невъзможно – един е Достоевски, един е Толстой, един е Христос, нещата не се повтарят. Следователно, ако великите хора са носители на светлина за човешките умове, стремете се всеки от вас да бъде поне малка свещ, да осветява своя път; щом можете да осветявате своя път, ще помогнете и на ближния си. Радвайте се, че сте малка свещ, която носи светлина в света; малките свещи, събрани на едно място, дават силна светлина, която разпръсква големия мрак.

Разумното в човека

dx300_19560.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-12.11.2015г

Казвам: ако вие престанете да се интересувате от Бога и не се стремите към Него, и Той ще се откаже да ви помага. Това значи да се прекъсне връзката между човека и Бога, да нямате никаква светлина. Искаш ли да бъдеш щастлив, ще мислиш за Бога – щастието е резултат от мисълта за Бога. Тази мисъл събужда скритите сили в човека.

Щастливи числа

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-13.11.2015г

Казвам: никой няма право да изпитва любовта на хората. Ако искаш да изпиташ любовта на хората към теб, първо опитай своята любов към тях. Ако твоята любов към хората се увеличава, и тяхната любов към теб ще се увеличи; ако намалява, намалява и тяхната. Казваш: „Моята любов е неизменна, а тяхната се изменя“. Такъв закон в Природата не съществува.

Вътрешното богатство

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 14.11.2015

Вие трябва да правите преводи на явленията в живота и Природата и да се домогнете до техния вътрешен смисъл. Трябва да знаете произхода на всички неща – на противоречията, на мислите и чувствата, които се явяват в ума и сърцето ви. Ако не дойдете до вътрешната философия на живота, не можете да разберете сегашния си живот. Вашата задача е да търсите причината за всичко и да се поучавате.

Свободата

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-15.11.2015г

Всички задачи и упражнения, които се дават в окултните школи, трябва да се изпълняват съзнателно, не механично. Те имат за цел да повдигнат съзнанието на ученика и трябва да се изпълняват с Любов – ако не работи със закона на Любовта, ученикът нищо няма да постигне, той ще има обикновени опитности и обикновени постижения, каквито се достигат в обикновените школи.

Стар и нов живот

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...