Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Проблем със самочувствието и порното


Recommended Posts

Здравейте мили читатели,

 

бих искала да споделя с вас проблемът, който ме мъчи вече трета година. Ще бъда безкрайно благодарна за вашата подкрепа, разбиране, мнение и критика.

 

На 18 години съм. Имам тригодишна връзка с 23г. мъж. Oще в началото на връзката забелязах, че гледа доста често (за мен) порно - 4,5 пъти в седмицата по 2, 3 часа.Отначало не ми правеше такова впечатление, докато един ден не ми каза, че би трябвало да отслабна. До тогава аз не смятах, че не съм пълна ( висока съм 155 и тежа 53кг. )Това ме убиди и самочувствието ми за миг се срина. След някое друго време изръси още една простория - нямала съм хубави гърди, той обичал твърди, кръгли, силиконови и с обица на зърното. Следваха още подобни оценки относно тялото ми. След едно мое проучване на порното в компютърът му, останах с впечатление, че гледа единствено мастурбация и лесбийки. Жените в клиповете са винаги слаби с огромни силиконови гърди. Нищо друго. Започнах да се убеждавам, та дори самонавиам, че това негово поведение се дължи на порното. След време започнах да ставам истерична, когато разбера, че е гледал. Имаше такъв период, когато му следях компа. Напълно откачих. Винаги плачех и пушех много цигари - всъщност това и до днес не се е променило. Нормално ли е това питам се? Да страдам по такъв начин заради едно тъпо порно? В последно време, когато съм в тях лягаме рано - трябвало да става рано за работа, и отрича да правим секс. Само когато на него му се прииска - тогава. Но иначе, когато е сам си стои до 12, 1 и то гледа порно.  Защо ? Защо като съм с него ляга рано и не иска да прави секс, а когато е сам мастурбира до късно вечерта... Питах го, не ми даде ясен отговор. Познах, че не знае какво да каже. Измълви само че така му било кеф. Иначе се радвам на пълно внимание и обич, освен от в сексуално отношение. Пропуснах да кажа, че от 2 години насам не е споменавал нищо за теглото ми. Бих могла да кажа за мен, че други мъже ме заглеждат, пишат, канят ме да излизам с тях - с две, три думи се радвам на чуждо мъжко внимание. Но дори да е така, самочувствието ми е сринато. Като човек съм много чувствителна, емоционална. Страдам често от депресии, а преди години минах и през паник атаките. Всичката тази информация я написах, за да имате по голяма представа за ситуацията. Въпросът ми е как да преодолея факта, че мастурбира на други голи жени, как да приема това негово поведение за нормално? Колкото до самочувстието ми вече съм обмислила варианта да посетя психотерапевт.

 

 

Благодаря предварително за отделеното ви време.

Линк към коментар
Share on other sites

Това поведеиение няма нищо общо с филмите които гледа.Просто ,човека харесва друг тип жени.За това и ги гледа.Ти не си неговият физически тип.Това е.Един вид си компромис.Ще попоиташ, защо след като харева друг тип жени , не те остави и си потърси точно такава жена.Отговора е - не му стиска.Явно има комплекси, за това и се задоволява с по-малкото.но пък и ти си същата- с комплекси, и въпреки поста ми и обяснението няма да реагираш по -никакъв начин и ще се примириш със ситуацията.

Не бой се, с времето ще свикне с теб и всичко ще си дойде на мястото.Ти и твоят тип физика ще станат за него новият му идол.

Редактирано от д-р Тодор Първанов
Линк към коментар
Share on other sites

Интересното е, че когато види на живо подобен тип жена я убижда с цинични изрази. Чувала съм и негови разговори с приятели. Били леки (да не казвам точната дума с която ги описва) а в същото време ги гледа.  Това не го разбирам също... 

Линк към коментар
Share on other sites

Лафонтен

Лисицата и гроздето


Една изгладняла лисица попадна под лозница с надвиснали червени узрели гроздове. - Харесва ми цвета на това грозде - промърмори си лисицата. Ще се опитам да го стигна с един скок. И тя направи един скок, ала гроздето беше много нависоко и колкото и да повтаряше опита, не успя дори да го докосне с муцуната си. Тогава, за да се утеши, гдето не е могла да го стигне, каза ядосана: Гроздето е много кисело... Не заслужава вниманието ми. 

Линк към коментар
Share on other sites

 

Повечето трудности в партньорските отношения обикновено възникват заради проблеми със себеуважението и самочувствието. За да се преодолеят, трябва да се положат усилия. Вярно е, че в една връзка самочувствието  се влияе от взаимното внимание. Но, ако ти си решила да се отказваш от себе си, толкова повече партньорът ти ще се отказва от теб. Колкото по-малко се цениш, толкова по-малко той ще те цени. Загубата на уважение към обекта е първата стъпка към загубата на любовта.

Доколкото разбрах ти даваш любов, а не получаваш  такава в отговор и това те кара  сигурно да изпитваш тревога и несигурност.  Вероятно се притесняваш, че не си достатъчно добра, мила, грижовна, красива, слаба, секси... защото ако си, щеше да получиш любов, нали? Това те кара да се стараеш все повече и повече. Но тъй като пишеш, че може би си загубила вниманието, уважението а може би и любовта, каквото и да направиш, не получаваш това, което желаеш. Чувстваш се недостатъчно добра, а партньорът ти затвърждава тези чувства у теб. За да компенсираш тези чувства, се стараеш все повече, но каквото и да направиш, никога няма да  станеш достатъчно добра. Чудесен начин за партньора ти да получава от теб това каквото, когато и както желае...

Изходът от този порочен кръг е първо да върнеш уважението към себе си, своята самоувереност, да промениш мирогледа си. Да разсъждаваш върху това, защо си съгласна да да приемеш такава връзка? По-лесно и бързо можеш  да се справиш, ако потърсиш професионална помощ. Желая ти успех!

 

 

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Ако има любима актриса/и или тип жена в порното, живее във фантазии, които не може да си позволи. Или го е срам да си позволи, или го смята за неморално вътре в себе си.

Живее във фантазии, не е наясно със себе си, а реалният му свят не го задоволява. Ако фантазиите му се осъществат, пак не е ясно дали това ще му хареса.

Няма как да си част от фантазиите му (защото са си фантазии), а като реална приятелка пак не си съвсем част от живота му.....но той друго няма освен теб :)  нужна си му

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...