Jump to content
Порталът към съзнателен живот

Мисъл за деня - 28.12.2015г-3.1.2016г


Recommended Posts

Мисъл за деня-28.122015г

Любовта се състои в това да опазим заповедите на Христа – затова трябва да ги учим, и то постепенно. Учителят ще ни покаже начина и последователността на изучаването. Любовта не е само чувство, а един разумен акт. Под нея се разбира пожертване.

Ако Ме любите, ще опазите Моите заповеди

Редактирано от Розалина
Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-29.12.2015г

Нашият ум трябва да бъде осветлен върху Истинската свобода. Христос е дал едно определение за Свободата: „Това, което не искаш да ти правят другите, не го прави и ти на тях“. Това правило трябва да бъде наш вътрешен закон.

Свобода на Духа

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-30.12.2015г

Някои казват: „Когато се роди Христос и ангелите възвестиха Мир на човеците, защо хората не се поправиха?“. Защото не са научили Христовото учение както трябва. Христос е дошъл да покаже, че трябва да се борим със смъртта, да я победим и да възкръснем – това означава рождението.

Рождението

1938645.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня-31.12.2015г

Нека съдействаме да се проявят и развият в нашия живот всички велики желания и мисли, които са вложени в нашата душа, и Бог, като ги види, ще слезе от Горе както слънчевите лъчи слизат между цветята и ние ще възраснем, ще дадем своето благоухание. Тогава ние и Бог, Който е свързан с нас, ще завършим работата, която ни е дадена на Земята. После Той ще ни даде друга работа, която ще бъде за Неговото Царство.

Замъждяло свещило

403031_343489899002391_205248126159903_1278015_942227109_n.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 1  януари 2016 г.

Христос казва: „Когато се молите, влезте в тайната стаичка и Бог ще ви даде наяве“. Хората, които са съединени с Бога, са благословение за народа и в този смисъл аз бих желал българите да се молят така; само по този начин българският народ може да се повдигне.

Молитва

praying_hands_right.jpg

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 2.1.2016

Като ученици, вие трябва да работите върху пробуждане на висшето, Божествено съзнание в себе си, както и върху организирането на висшите центрове като проводници на Божествените идеи и чувства. Това се постига чрез новите мисли. Достатъчно е да насочите ума и сърцето си към новите, светли идеи, за да започнат те да работят във вас и да организират ума и сърцето ви, да събудят висшите умствени центрове. За каквото мисли човек, това става.

Божествената мисъл

Линк към коментар
Share on other sites

Мисъл за деня - 3  януари 2016

Човек трябва да се познава добре, да знае с какви дарби и способности разполага, за да може да се справи с всички мъчнотии в живота си. Даже великите хора изучаваха себе си с цел да намерят най-добри методи за справяне с мъчнотиите в живота си, а колко повече това е задача на обикновените хора!

Божествената мисъл

mountain-climbing-1280x800_1.jpg

 

 

Линк към коментар
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Гост
Отговори в тази тема...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Добави...