Jump to content
Порталът към съзнателен живот
MARLEY

С какво си имам работа - болен човек или просто една курва?

Recommended Posts

Съпругата ми е била жертва на системни изнасилвания в ранния си пубертет( по разкази от нейна страна). Близо 2 години са я чакали да излезе от дома си или да излезе от училище за да се възползват от нея. По един или друг начин това е приключило но от там вече ми става странно. В същия този период когато не е била в града а на село си тя е продължавала да прави секс с различни момчета и мъже. Така е продължило много време като сексуалните и контакти са били в общи линии с който я поиска.

В съвместния ни живот ми е давала поводи за ревност но нищо което мога да докажа което доведе до доста скандали и няколко пристъпа на неадекватност придружени с припадъци, сълзи и несвързан говор. След инжекция диазепам се успокоява, но последния път беше неадекватна няколко дни. По нейни твърдения чувства стягане в главата в областта на челото и тила. По мое мнение е просто защитна реакция която се задейства всеки път когато се почувства притисната. Лъже системно. Има склонност да манипулира.

Въпроса ми е. С какво си имам работа? Болен човек или просто една курва...?

Редактирано от MARLEY

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Това, което наблюдаваме в практиката е, че при подобно преживяно насилие, в случая системно изнасилване, психиката на жертвата е склонна да компенсира травмите чрез повтаряне на травмиращото действие. Тоест, жена ви не е никаква курва, нито е болна, а носи в себе си нелеки травми, върху които е силно желателно съзнателно да работи в психотерапевтичен процес. Обвиненията ви не само, че не и помагат, но "наливат масло в огъня" на травмата, която тя така или иначе вече носи. По-скоро, има нужда да си поговорите спокойно, разбиращо, с обич и сърдечност, да осъзнае, че има нужда от специализирана помощ. Силно и препоръчвам психотерапия при колега, знаещ как да действа в случай на травми. Споменавам това, тъй като подходът при травми е различен от този при обикновените невротични състояния. Но, това е работа на колегата, не ваша. С много любов, мекота и грижа, с доверие в потенциала и качествата, които има, я насочете към избор на психотерапевт! В рамките на няколко месеца положението може да бъде силно променено. Понастоящем травмата и е капсулирана в подсъзнанието и оттам изкривява и манипулира живота ѝ. Нужно е да се преодолее, да се преработи! 

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Изпитва страх от това да нея изоставя и всеки път когато не съм в настроение тя изпитва страх, който от своя страна води до болки в областа на челото. Сковават и се пръстите на ръцете и започва да плаче. Става не контактна и се стига до припадък. Говорят ли ви нещо тези симптоми?

Казва ми че често мисли за самоубийство и в главата и се " блъскат черни мисли". Положението и въобще не е розово а много трудно би се съгласила да види специалист понеже вече опитахме, но колежката ви нямаше опит с подобни проблеми. Изписа и антидепресанти, които само влошиха нещата. Помощ!

Кажете ми какво мога аз лично да предприема и ако евентуално успея да я склоня да види специалист. Препоръчайте ми някой с опит при травми от сексуално насилие в региона на Пловдив, Стара Загора или Хасково.

Благодаря за отделеното време.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

,,Изпитва страх от това да нея изоставя и всеки път когато не съм в настроение тя изпитва страх, който от своя страна води до болки в областа на челото. Сковават и се пръстите на ръцете и започва да плаче. Става не контактна и се стига до припадък. Говорят ли ви нещо тези симптоми? ,,

 

Напишете в Гугъл - ,,хистеричен припадък ,, и ще разберете за какво става дума.

Сподели това мнение


Link to post
Share on other sites

Направете си регистрация или влезте в акаунта си, за да коментирате

Трябва да сте регистриран участник, за да можете да оставяте коментари

Направете регистрация

Регистрирайте се в Портала. Лесно е!

Нова Регистрация

Влизане

Вече имате регистрация? Влезте тук.

Влизане Сега

×